• BIST 9093.9
  • Altın 2324.48
  • Dolar 32.3555
  • Euro 34.9625
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 22 °C

Yeni yasaya göre 112'ye asılsız ihbarda bulunmanın cezası...

Yeni yasaya göre 112'ye asılsız ihbarda bulunmanın cezası...
Meclis Genel Kurulu'nda AFAD ile ilgili Torba Teklif kabul edildi. Yasaya göre 112 Acil Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere 250 TL idari para cezası verilecek.

Meclis Genel Kurulu'nda, Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun Teklifi kabul edildi. 

Yasanın getirdiği düzenlemeler şöyle: 

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonunca tasdik edilen Jandarma Genel Komutanlığı 2014 yılı fiili kadro kitapçığında yer alan uzman erbaş kadrosu 3 bin adet artırıldı. 

Spor müsabakalarına dayalı sabit ihtimalli ve müşterek bahis oyunlarının oynatılması, oyun planı, ikramiye ödeme usulü, başta bayilik verilmesi olmak üzere bayiler hakkındaki tüm işlemler ve oyunların oynatılması ile ilgili usul ve esaslar düzenlendi. Buna göre söz konusu esaslar Teşkilat Başkanlığı ile Gençlik ve Spor Bakanlığı ve bağlı kuruluşlarının hizmet ve faaliyetleri veya bunların kurumsal tanıtımı konusunda Teşkilat Başkanlığınca yapılacak her türlü duyuru ve reklamlar ile bu kapsamda yapılacak harcamalar hakkında uygulanacak usul ve esaslar yönetmelikle belirlenecek. 

ENGELLİ ÇOCUĞU OLAN MEMURA ON GÜNE KADAR MAZERET İZNİ VERİLECEK

Memurlara; en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun hastalanması halinde hastalık raporuna dayalı olarak ana veya babadan sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde on güne kadar mazeret izni verilecek. 

Subay ve astsubaylara; en az yüzde 70 oranında engelli ya da süreğen hastalığı olan çocuğunun hastalanması halinde hastalık raporuna dayalı olarak ana veya babadan sadece biri tarafından kullanılması kaydıyla bir yıl içinde toptan veya bölümler halinde on güne kadar mazeret izni verilecek. 

ÜNİVERSİTELERİN YÖNETİM KURULUNDA ÜYE BULUNDURMA HAKKI

Üniversiteler ortak oldukları kooperatiflerin yönetim kurullarında üye tamsayısının çoğunluğunu geçmemek üzere üye bulundurabilecek. 

BİRUNİ ÜNİVERSİTESİ

İstanbul'da Biruni Üniversitesi adıyla bir vakıf üniversitesi kurulacak. 

112 ACİL ÇAĞRI MERKEZİNİ ASILSIZ İHBARDA BULUNAN 250 TL ÖDEYECEK

112 Acil Çağrı Merkezini asılsız ihbarda bulunmak suretiyle meşgul ettikleri tespit edilen kişilere Kabahatler Kanuna göre il valileri tarafından 250 TL idari para cezası verilecek. 

OLİMPİK SPORCULARA YARDIM

Spor Genel Müdürlüğü tarafından 2020 yılı sonuna kadar yapılacak yaz ve kış olimpiyat oyunlarına hazırlanmak amacıyla olimpik ve paralimpik spor dallarında en az yıldızlar seviyesinde olmak kaydıyla seçilecek 4 bin sporcu yetiştirilecek. 

Yetiştirilecek sporcuların sportif amaçlı iaşe, ibate ve yol giderleri Genel Müdürlük tarafından karşılanacak. Ayrıca bu sporculara asgari ücretin net tutarını geçmemek üzere; yaş grupları, branş farklılıkları, sporcuların karşılaması gereken kişisel giderler gibi hususlar da dikkate alınarak gerektiğinde farklı tutarlarda belirleme yapılmak suretiyle her ay harçlık ödenecek. 

OSB'LER

OSB; kamulaştırma işlemlerini Valilik, İl Özel İdaresi, belediye veya Yatırım İzleme Ve Koordinasyon Başkanlığına yaptırabilecek. 

OSB içinde yer alan taşınmazlar finansal kiralama sözleşmesine konu edilebilecek. 

Müteşebbis heyeti oluşturan kurum ve kuruluşlarca inşa edilen ve hizmet amaçlı kullanılan bina ve müştemilatı bedelsiz olarak kullanılmaya devam edilecek. OSB'nin talebi halinde ise 

müştereken kullanılacak. 

AFAD 

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı, başkanlık merkez ve taşra teşkilatından meydana gelecek. 

İllerde bütünleşik afet ve acil durum yönetiminin tüm unsurlarını içerecek şekilde, başkanlığın taşra teşkilatı olarak valiye bağlı il afet ve acil durum müdürlükleri kurulacak. Müdürlüğün sevk ve idaresinden, ildeki afet ve acil durum faaliyetlerinin yönetiminden birincil derecede vali sorumlu olacak. İl afet ve acil durum müdürlükleri, Başkanın teklifi ile Başbakan veya yetkilendirdiği Başbakan yardımcısı tarafından atanacak. (ANKA)
 

Bu haber toplam 4445 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim