• BIST 9814.19
  • Altın 2494.399
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.4531
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 28 °C

Yeni yıla girerken ışıl ışıl ışıldayın

Yeni yıla girerken ışıl ışıl ışıldayın
Yeni yılda ışıltı her yerde! Makyajda da kendini gösteren ışıltı trendi sayesinde girdiğiniz her ortamda dikkatleri üzerinize çekmeyi başaracaksınız.

Yeni yılda ışıltı her yerde! Makyajda da kendini gösteren ışıltı trendi sayesinde girdiğiniz her ortamda dikkatleri üzerinize çekmeyi başaracaksınız. Uygulaması basit tüyolarla, yalnızca 31 Aralık gecesi değil, 365 gün etrafınıza ışık saçacaksınız!

Yeni yıla geri sayım başladı. Tabii siz de ne giyeceğinizi, makyajınızın nasıl olacağını düşünmeden edemiyorsunuz... Bobbi Brown markasının yaratıcısı, ünlü makyaj uzmanı Bobbi Brown, ışıltının kullanılacağı en doğru zamanın yılbaşı gecesi olduğunu söylüyor. Brown, uygulaması diğerlerine oranla daha fazla risk taşıyan ışıltılı ürünleri nasıl kullanmanız gerektiğini Cosmopolitan dergisine anlattı...

DOĞRU ÜRÜN SEÇİMİ
Işıltılı ürünler; kompakt veya toz pudra, krem ve likit olmak üzere dört ayrı formda oluyor. Cildiniz aşırı kuru değilse, ışıltılı kompakt pudra tercih edin. Likit formdaki ürünler hem uygulama güçlüğü, hem de makyajın geri kalanını riske etmesi bakımından dezavantajlıdır. Fakat çok daha fazla bölgeye yayılabilmesi açısından vücut için en ideali de bu ürünler. Kremsi formları uygulamaksa likit olanlara göre daha kolay. Fondöteninizi de, pudranızı da, uçup gitmemesi için, tampon hareketlerle uygulayın.

CANLI YANAKLAR
Mat bir allığın yerine ışıltılı ürünler tercih ederek cildinizi daha canlı gösterebilirsiniz. Cildiniz soğuk tonlardaysa pembe; sıcak tonlardaysa şeftali rengi allık tercih etmelisiniz. Orta kabarıklıkta bir fırça ışıltılı allığı hem elmacık kemiklerinize sürmeyi, hem de dağıtmayı kolaylaştıracaktır. Kremsi bir ürün kullanmak istiyorsanız ürünü parmağınızla yedirmeye çalışmayın; tampon hareketleriyle sürün. Böylece ten makyajınızı dağıtmamış olacaksınız.

BİRAZ BÜYÜ KATIN
Hafif bir ışıltı bile makyajınızda büyük değişiklikler yaratır. Tabii uyguladığınız bölge de çok önemli. Bunun sırrı da günlük makyajda, yüzde yalnızca tek bir bölgede; gece makyajındaysa iki bölgede ışıltı kullanmakta yatıyor. Eğer dekolte bölgenize ışıltılı bir ürün uygulayacaksanız, yüzünüzde tek bir bölgeye ışıltıyla vurgu yapın.

IŞILTILI GÖZLER
Işıltılı bir farı kirpik dibinden göz kapağınızın katlanma noktasına kadar uygulayın. Açık tenliyseniz altın, kemik ve gümüş; kumralsanız pembe altın; esmerseniz bronz tonlarda bir ürün tercih edin. Kaşlarınızın hemen alt kısmına kemik ya da beyaz tonlarda bir ışıltılı far uygulayarak gözlerinizi daha büyük ve parlak gösterebilirsiniz.

SEKSİ DUDAKLAR
Işıltılı dudak parlatıcılarının ve rujların ışığı yansıtma özellikleri, dudaklara daha dolgunmuş görüntüsü verir. Günlük kullanım için doğal dudak renginizi vurgulayacak ruj ya da dudak parlatıcısı seçin. Gece ise bir-iki ton koyu renk kullanarak etkiyi derinleştirebilirsiniz. Parlatıcıyı aynı tonlarda bir rujun üzerine sürerek etkiyi güçlendirin.

ÇARPICI BİR TEN
Vücudunuza ışıltılı ürünler uygularken yalnızca bir ya da iki bölge seçin. Eğer ürünü tüm vücudunuza sürerseniz asla doğal bir sonuç elde edemezsiniz. Losyonlar ışıltıyı emeceği için alacağınız sonuç, ışıltılı vücut jellerinden daha abartısız olur. Uygulama sonrasında ellerinizi yıkamayı da sakın unutmayın.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3025 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim