• BIST 8718.11
  • Altın 2246.98
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1536
  • Ankara 2 °C
  • İstanbul 8 °C
  • Bursa 2 °C
  • Antalya 13 °C
  • İzmir 7 °C

Yenidoğan ünitesinde bir kuvözde 2-3 bebek tedavi görüyor!

Yenidoğan ünitesinde bir kuvözde 2-3 bebek tedavi görüyor!
Hastane Müdürü Alo: "Yeni doğan ünitesinde 6 kuvözümüz var. Burada yetersizlikten dolayı bir kuvözde 2, bazen de 3 bebeğimizin tedavisini yapıyoruz"

ABDULLAH DOĞAN - Suriye'nin kuzey batısındaki İdlib'de yüz binlerce savaş mağduruna hizmet veren kadın doğum ve çocuk hastanesinde, yetersizlikler nedeniyle bir kuvözde 2 bebek tedavi görüyor.

AA muhabiri, İnsan Hak ve Hürriyetleri İnsani Yardım Vakfı yetkilileriyle gittiği İdlib'in Atme kasabasında yaşam koşullarını gözlemledi.

Atme, yüz binlerce savaş mağdurunu barındıran çadır kentlerin merkezinde yer alıyor. Rejim güçlerinin saldırıları sonucu ev, iş yeri ve ailesini kaybeden yüz binlerce Suriyeli, Türkiye sınırına yakınlığı nedeniyle daha güvenli olan bu bölgeye yerleşiyor.

Ticari hayatın sürdüğü kasabada, sağlık hizmeti veren tek merkez Hand in Hand Atme Kadın Doğum ve Çocuk Hastanesi.

Kasabanın merkezinde 3 katlı binada hizmet veren hastane, 30 yatak kapasitesi, 2 ameliyathane, 1 doğumhane, 1 kadın kliniğiyle faaliyetini sürdürüyor.

Uluslararası bir yardım kuruluşunun desteğiyle finanse edilen hastanede, 9 çocuk doktoru, 6 kadın doğum uzmanı çalışıyor.

- Hastane kapısında "Silahla girilmez" uyarısı

Güvenliği sağlayan muhalif askerler ile silahlı kişilerin sıklıkla görüldüğü yerde, hastanenin giriş kapısındaki "Silahla girilmez" uyarısı dikkati çekiyor.

Hastane Müdürü Dr. Rahmi Alo, yaptığı açıklamada, hastanenin rejimin saldırıları nedeniyle bölgeye gelen Suriyelilerin ihtiyaçlarına, zor koşullar altında cevap verdiğini söyledi.

Bölgede sığınmacı sayısının artmasıyla kapasitenin üzerinde başvuru aldıklarını anlatan Alo, yeterli doktor ve hemşire bulunmadığını, ilaç sıkıntısının da baş gösterdiğini dile getirdi.

Savaş bölgesinde olmasından dolayı acil müdahale gerektiren yaralıların da hastaneye getirildiğini belirten Alo, şunları kaydetti:

"Doktorlarımız bazen hiç uyumadan vakaya bakıyor. Hastanedeki 15 doktorumuz ayda 50 binin üzerinde vakayla ilgileniyor. Hastanenin 11 odasında 30 yatak kapasitesi var. Bir yatağa bazen 3 hastayı yatırdığımız oluyor. Yeni doğan ünitesinde 6 kuvözümüz var. Burada yetersizlikten dolayı bir kuvözde 2, bazen de 3 bebeğimizin tedavisini yapıyoruz. Çocuk yoğun bakım ünitesi yok. Yoğun bakım odası ve gerekli teçhizatları olmadığından dolayı kritik hastaları Türkiye'ye gönderiyoruz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4596 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim