• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 17 °C

'Yenileme çalışmalarında defansı doktorlardan, desteği hemşirelerden gördüm'

'Yenileme çalışmalarında defansı doktorlardan, desteği hemşirelerden gördüm'
İzmir'de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Merkezinde 1. Hemşirelik Sempozyumu düzenlendi.

İzmir'de Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi tarafından, Dokuz Eylül Üniversitesi (DEÜ) Sabancı Kültür Merkezinde 1. Hemşirelik Sempozyumu düzenlendi. İlk defa bir eğitim hastanesinin bu konuda düzenlediği sempozyumda konuşan Başhekim Prof. Dr. Orhan Gazi Yiğitbaşı, değişime hanımların erkeklerden daha fazla istekli olduğunu söyledi. Hastanesinde yaptığı yenileme çalışmalarına başladıklarında destek ve engellemeyi bir arada gördüklerine dikkat çeken Yiğitbaşı, "En büyük defansı doktorlardan, en büyük desteği ise hemşirelerden gördüm." dedi.

Hastanedeki 453 hemşirenin 62'sinin erkek, buna karşılık hekimlerin 285'inin erkek ve 185'inin kadın olduğunu belirten Başhekim Yiğitbaşı, "Bu tabloda olduğu gibi değişimin altında yatan esas dinamiğin Türk kadını olduğunu görüyorum." şeklinde konuştu.

İzmir İl Sağlık Müdürü Mehmet Özkan ise emeğinin karşılığı bulunmayan hemşirelerin, Türk sağlık sisteminin as oyuncuları olduğunu söyledi. Bu tür bilimsel etkinliklerle kendilerini hissettirmelerini takdirle karşıladığını dile getirdi. Özkan, sağlık alanında yaşanan değişimin baş döndürücü bir hızla devam ettiğini, hemşirelerin de ufuklarını genişletmesi gerektiğini anlattı. Branşlaşmaktan çekinmemeleri gerektiğine işaret eden İl Sağlık Müdürü Özkan, ''Değişimin içinde bulunan hemşirelerin, kendilerini geliştirip değişime ayak uydurmasında toplantı ve sempozyumların büyük önemi var. İzmir olarak, Türkiye'de ilk defa bir devlet hastanesi tarafından düzenlenen etkinliğe ev sahipliği yapmanın mutluluğunu yaşıyoruz.'' dedi. Hemşirelerin sağlık hizmeti içinde özel bir rolü bulunduğunu vurgulayan Mehmet Özkan, emeklerinin maddi karşılığının ise tespit edilemeyecek kadar büyük olduğunu söyledi. Özkan, şunları dile getirdi: "Emeklerinin kıymetini, bir hekim olarak çok iyi biliyorum. İzmir İl Sağlık Müdürlüğü, sadece birinci basamak sağlık hizmetlerinin ya da sadece doktorların değil, tüm sağlık çalışanlarının müdürlüğü. Emeğinin maddi karşılığı bulunmayan hemşireler, sağlık sisteminin as oyuncuları olduğunu hiçbir zaman unutmamalı. Belki hekimlerin yaptığı işi yapamazsınız ancak hekimler de hemşirelerin yaptığı işi yapamaz. Sahada olduğunuzu, sistemin içinde var olduğunuzu bu tip toplantılarla her zaman hissettirin. Sayınızın yüksek olduğu İzmir'de dahi hemşire doluluğu yüzde 85'lerde. Buna rağmen bu tür bilimsel çalışmalar için de zaman ayırmanız her türlü takdirin üzerinde"

Tepecik Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhemşiresi Gülşen İpekoğlu da sağlık sisteminin teşhis ve tedavinin yanısıra bakım üzerine kurulu olduğunu, nitelikli hemşire olmadan nitelikli hasta bakımından söz edilemeyeceğini kaydetti.

Türkiye genelinden 300 hemşirenin katıldığı sempozyum kapsamında ''Hemşirelikte Kalite'', ''Sterilizasyon Yöntemleri ve Reusable Malzemeler'', ''Hemşirelikte Hak ve Sorumluluklar'', ''Onkoloji Hemşireliği'', ''Üniversite Hastaneleri, Devlet Hastaneleri ve Özel Hastanelerde Hemşirelik'', ''Çalışma Koşullarının Hemşirelerin Fiziksel, Sosyal ve Psikolojik Sağlıkları Üzerine Etkileri'' konularında oturumlar düzenlenecek.

dikkathaber.com

Bu haber toplam 2518 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim