• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 30 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 27 °C
  • İzmir 26 °C

Yerel seçimlerde aday olmak isteyen kamu görevlilerine rehber

Yerel seçimlerde aday olmak isteyen kamu görevlilerine rehber
Devlet Personel Başkanlığı'nca 2014 yılı mahalli idareler seçiminde aday olmak isteyen kamu görevlileriyle ilgili bir rehber hazırlandı.

Saglikaktuel.com internet sitesinin haberine göre, adaylık için istifa etmesi gereken kamu görevlilerinin 1 Aralık 2013'ten geçerli olacak şekilde en geç 29 Kasım 2013 mesai saati bitimine kadar istifa dilekçelerini vermeleri gerekiyor.

ADAY OLABİLMEK İÇİN GÖREVDEN AYRILMASI GEREKENLER 

Hâkimler ve savcılar, Yüksek yargı organları mensupları, Yüksek öğretim kurumlarındaki öğretim elemanları, Yükseköğretim Kurulu, Radyo ve Televizyon Üst Kurulu üyeleri, Kamu kurumu ve kuruluşlarının memur statüsündeki görevlileri ile yaptıkları hizmet bakımından işçi niteliği taşımayan diğer kamu görevlileri, (Kamu idarelerinde görev yapan sözleşmeli personel ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4/C maddesi kapsamındaki geçici personel dahil), Türk Silahlı Kuvvetleri mensupları (subay ve astsubaylar), Siyasi partilerin il, ilçe ve belde yönetim kurulu başkan ve üyeleri ile Kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları ile sendikalar, kamu bankaları ile üst birliklerin ve bunların üst kuruluşlarının ve katıldıkları teşebbüs veya ortaklıkların yönetim ve denetim kurullarında görev alanlar 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak olan Mahalli İdareler Seçimlerinde aday olabilecekler.

SEÇİLEMEYENLER GÖREVE DÖNEBİLECEK Mİ?

Yüksek mahkeme üyeleri, hâkimler, savcılar ve bu meslekten sayılanlar ile subay ve astsubaylar hariç seçimlerde aday olabilmek için görevlerinden ayrılmak zorunda olan kamu görevlileri, adaylık veya seçim sonuçlarına göre yeniden göreve dönebilecek. Aday gösterilmeyen ya da seçimi kaybedenlerin göreve dönmesi konusunda kamu idarelerinin takdir hakkı bulunmuyor.

İstifa etmiş ancak aday adayı veya aday olamamış kamu görevlilerinden geri dönüş hakkı bulunanların aday listelerinin kesinleşme tarihinden itibaren kurumlarına müracaat etmeleri halinde Yüksek Seçim Kurulunca kesin seçim sonuçlarının açıklanması beklenmeksizin atamalarının yapılması da mümkün.

Fakat seçimler nedeniyle görevden ayrılanlar kurumlarına tekrar dönmek istemeleri halinde eski görevlerine dönemeyebilirler. Kurumları kazanılmış hak aylık derecelerindeki başka bir göreve atayabilir.

Devlet Personel Başkanı Mehmet Ali Kumbuzoğlu konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti;

"Kamu görevlileri arasında da mahalli idareler seçimlerinde aday olmayı planlayanlar vardır. Bu süreçte kamu görevlilerine yardımcı olmak, kafalardaki soru işaretlerine yanıt vermek için bir rehber hazırladık. Seçilme hakkını kullanmak isteyen kamu görevlilerinin bu süreçteki haklarını hatırlatarak, olası mağduriyetleri önlemeyi amaçladık."

Kamu görevlileri arasında bir çok alanda uzmanlaşmış personel bulunduğunu söyleyen Kumbuzoğlu, "Kamu kültürü almış görevlilerin seçilme hakkını kullanarak ülkeye belediye başkanı ya da yerel yönetici olarak hizmet vermek istemesini olumlu karşılıyoruz ve kendilerine bu süreçte yardımcı olmak istiyoruz. Halen daha önce kamu görevlisi olarak devlete hizmet vermiş pek çok başarılı yerel yönetici bulunuyor. Seçim süreci için de aday olmayı düşünen, aday olacak kamu görevlilerine başarılar diliyoruz" diye konuştu.

Seçim Rehberi için tıklayınız

Haber: Abdullah Gökhan Pekak / saglikaktuel.com

 

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir. Kaynak gösterilse dahi köşe yazısı/haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Bu haber veya yazı sadece Sağlık Aktüel (www.saglikaktuel.com) tarafından sağlanan RSS verileri kullanılarak alıntılanabilir.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4670 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim