• BIST 9693.46
  • Altın 2507.469
  • Dolar 32.5758
  • Euro 34.7748
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 20 °C

Yeşil kartlıya özel hastane yolu ekimde açılıyor

Yeşil kartlıya özel hastane yolu ekimde açılıyor
Yeşil kartlılara da özel hastane ve sevksiz üniversite hastanesi yolu açılıyor. Sosyal güvenlik reformunun yürürlüğe gireceği ekim ayıyla birlikte yeşil kartlıların da genel sağlık sigortası kapsamına alınması öngörülüyor. Yetkililer, bu kapsamda yeşil ka

Yeşil kartlılara da özel hastane ve sevksiz üniversite hastanesi yolu açılıyor. Sosyal güvenlik reformunun yürürlüğe gireceği ekim ayıyla birlikte yeşil kartlıların da genel sağlık sigortası kapsamına alınması öngörülüyor. Yetkililer, bu kapsamda yeşil kartlıların sevksiz özel hastane ve üniversite hastanesinden faydalanması yönünde çalışma yapıldığını belirtti.

Yetkililerin verdiği bilgiye göre genel sağlık sigortasında son dakika değişiklik olmaz veya sevk zincirine dönüş gibi radikal bir karar gündeme gelmezse, düzenleme sonbaharla birlikte yürürlüğe girecek. Yeşil kartlılara bakma konusunda sıkıntı yaratan özel hastanelerin ise sözleşmelerinin iptali söz konusu olabilecek.

Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren sosyal güvenlik reformunun geçici 12. maddesine göre, yeşil kartlılara 2 yıllık geçiş süresi tanınıyor. Bu süre zarfında yeşil kart verilmiş veya verilecek olan kişiler, durumlarında herhangi bir değişiklik olmaması koşuluyla, başka bir işleme gerek kalmaksızın genel sağlık sigortalı kabul edilecek. Bu kapsamda reformun uygulama tarihi olan 1 Ekim 2008'den itibaren tüm yeşil kartlılar da genel sağlık sigortalı sayılanların haklarından yararlanacak.

Bilgi veren bir yetkili de ekim ayından itibaren, özel hastanelerin ve sevksiz olarak üniversite hastanelerinin yeşil kartlılara açılacağını kaydederek "Ancak genel sağlık sigortasının uygulamasında radikal bir değişiklik söz konusu olursa, farklı bir düzenleme gündeme gelebilir. Ancak şu anda öyle bir durum da yok. Dolayısıyla şu an itibariyle ekimden itibaren özel hastaneler de yeşil kartlılara açılacak diyebiliriz" dedi.

Yetkili, özel hastanelerin yeşil kartlılara bakmak istememesi durumunda yaşanacakları ise "Bu durum sözleşme iptalini gerektirecek bir husustur" diye anlattı. Yeşil kartlıların da genel sağlık sigortası kapsamına alınmasının sonrasında oluşacak maliyet konusunda ise net bir rakam telaffuz edilmiyor.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, daha önce yaptığı açıklamalarda 15 yılda 14 milyon 587 bin kişiye yeşil kart dağıtıldığını belirtmişti. Çelik, halen aktif olan yeşil kart sayısının da 8 milyon 591 bin olduğunu söylemişti.

Bu haber toplam 1687 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim