• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Yetki devri işlemleri hakkında genel yazı

Yetki devri işlemleri hakkında genel yazı
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından Yetki devri işlemleri hakkında genel yazı yayımlandı.

Bazı Birliklerimizde; hastane yöneticilerine verilecek yetki  devrinin 250.000-TL’yi aşamayacağı şeklinde bazı yanlış algılamaların olduğu, Genel Sekreterlerimizce; hastane yöneticilerine 250.000TL.’yi aşan yetki devri yapılabileceği gibi limite bağlı kalmaksızın yetki devride yapılabilindiği, Diğer taraftan Genel Sekreterlerimiz takdir ederlerse, eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversitelerle ortak kullanım protokolü imzalanmış hastaneler haricindeki diğer sağlık tesislerimizin yöneticilerine yetki devride yapmayabileceğine ilişkin hazırlanan Genel Yazı aşağıdadır.

Önemle Duyurulur.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu
Mali Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı

Sayı: 36385208/010.07/
Konu: Yetki devri

…………………….. KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİNE

İlgi:   a)   31.10.2012   tarihli   ve   3131   sayılı   Türkiye   Kamu   Hastaneleri   Kurumu   Taşra
        
Teşkilatı Çalışma Usul Ve Esasları Hakkında Yönerge.
        
b) 14.11.2013 tarihli ve 4452 sayılı genel yazımız.

Bilindiği üzere ilgi (a) Yönergenin 34 üncü maddesinin 3 üncü fıkrasında; “Süreklilik arz eden hizmet alımları ile doğrudan temin limitlerinin üstünde kalan mal ve hizmet alımları ile yapım işlerinin ilgili sağlık kurumu ölçeğinde yapılabilmesi için hastane yöneticisine yetki devredilebilmesi Kurumun iznine tâbîdir.” hükmü yer almaktadır. Alınan geri bildirimler doğrultusunda Kurumumuzca yapılan değerlendirmeler sonucunda, ilgi (b) genel yazımız ile limit gözetilmeksizin söz konusu alımlarda hastane yöneticisine yetki devredilebilmesi hususu Genel Sekreterlerimiz takdirine bırakılmıştır.

İlgi (b) yazımız sonrasında ilgi (a) Yönerge’de 15.07.2014 tarihinde yapılan değişiklikle, anılan Yönergenin “Satınalma işlemleri” başlıklı 34 üncü maddesine 4 üncü fıkra eklenmiştir. Anılan fıkrada ise “Bu maddenin birinci, ikinci ve üçüncü fıkralarının uygulanmasında, eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversitelerle ortak kullanım protokolü imzalanmış hastaneler bakımından herbir mal ve hizmet alımı ile yapım işinde ikiyüzellibin Türk Lirasını, bir malî yıl içerisinde ise mal ve hizmet alımı ile yapım işleri toplamında ikimilyon Türk Lirasını geçmemek üzere ilgili hastane yöneticisi yetkilidir.” şeklinde hüküm yer almıştır.

Anılan değişiklik sonrası bazı Birliklerimizde; hastane yöneticilerine verilecek yetki devrinin 250.000-TL’yi aşamayacağı şeklinde bazı yanlış algılamaların olduğu görülmüştür.

Genel Sekreterlerimizce ilgi (b) yazı doğrultusunda; hastane yöneticilerine 250.000-TL.’yi aşan yetki devri yapılabileceği gibi limite bağlı kalmaksızın yetki devride yapılabilmektedir. Diğer taraftan Genel Sekreterlerimiz takdir ederlerse, eğitim ve araştırma hastaneleri ile üniversitelerle ortak kullanım protokolü imzalanmış hastaneler haricindeki diğer sağlık tesislerimizin yöneticilerine yetki devride yapmayabilirler.

Bilgilerinizi ve konu hakkında ilgi (a) Yönerge ve ilgi (b) yazı doğrultusunda hareket edilmesini önemle rica ederim.

 

Dr. Turhan SULHAN
Kurum Başkanı a.
Kurum Başkan Yardımcısı

DAĞITIM
Gereği:
-89 Kamu Hastaneleri Birliğine

Yazının aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5373 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim