• BIST 9645.02
  • Altın 2416.205
  • Dolar 32.5833
  • Euro 34.8133
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 27 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

Yılın ebe ve hemşirelerine Müezzinoğlu'ndan plaket

Yılın ebe ve hemşirelerine Müezzinoğlu'ndan plaket
Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Ebe ve Hemşireler Günü münasebetiyle düzenlenen programa katıldı. Müezzinoğlu, 81 ilden yılın ebe ve hemşirelerine plaket verdi.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, Sheraton Ankara Otel'de 'Ebeler ve Hemşireler Günü' dolayısıyla düzenlenen etkinliğe katıldı. Etkinliğe Müezzinoğlu'nun yanı sıra Türkiye Büyük Millet Meclisi Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu Başkanı, Adana Milletvekili Prof. Dr. Necdet Ünüvar, Sağlık-Sen Başkanı Mehmet Memiş ile birlikte ebe ve hemşireler katıldı.

TBMM Sağlık Komisyonu Başkanı Prof. Dr. Necdet Ünüvar, sağlık sektöründe çalışan her meslek dalının yıl içinde ayrı ayrı kutlama günleri olduğunu söyledi. Sağlık sektöründe meslek gruplarının kutlamalarının ayrı ayrı günler olarak kutlanarak, sorunların dile getirildiğini kaydeden Ünüvar, "Sağlık meslek grupları ayrı ayrı kutlama yapabilir. Ona ilave olarak tüm sağlık çalışanlarının ortak bir günü olmalı. Ortak bir gün belirleyerek o ortak günde tüm sağlık çalışanlarını bir araya getirebiliriz. Bu tarih de 3 mayıs olabilir. 3 Mayıs 1920 Sağlık Bakanlığı'nın kuruluşu. 3 mayıs hem bakanlığın kuruluşu kutlanabilir hem de sağlık sektöründeki her mensubun bir salonda toplayıp sevinci ve kıvancı paylaşmak ve tüm meslek mensuplarının ortak bayramı olarak kutlanmasını öneriyorum." diye konuştu.

Sağlık Bakanı Dr. Mehmet Müezzinoğlu, sağlıkta son 10-12 yılda toplum gözündeki sağlık hizmeti ve memnuniyetinin daha iyi noktalara gelerek yüzde 40'lardan yüzde 75'lere ulaştığını söyledi. Bu oranın yükselmesindeki en önemli etkenin hekimler, ebeler, hemşireler ve sağlık çalışanlarını olduğunu belirten Müezzinoğlu, "Bu anlamda toplumun teşekkür duygularını her zaman dolu dolu alıyorsunuz. Bizim de teşekkürlerimizi alıyorsunuz." dedi. Sağlık sektöründe koşulların daha iyi olması için çalışmalarını sürdürdüklerini anlatan Müezzinoğlu, şöyle devam etti: "İmkanlarımızı sizler adına tüm sağlık çalışanları adına daha iyi değerlendirebilmek, inşaallah yarınki toplantıda Başbakanımıza da bu anlamda o fotoğrafı sunarak sizlerin severek onur duyarak vicdani sorumluluklarınızı ön planda tutarak geceli gündüzlü yaptığınız bu mesleğin diğer boyutundaki mutluluğunuza da memnuniyetinize de katkı sağlamayı açıkçası gönülden arzu ettiğimizi bilmenizi isterim."

Konuşmaların ardından, Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, 81 ilde seçilen yılın ebe ve hemşirelerini ödüllendirdi. Ödüllerin verilmesinin ardından Bakan Müezzinoğlu ve davetliler yılın ebe ve hemşireleriyle fotoğraf çektirdi.

Bu haber toplam 4051 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim