• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Yoğun Bakım Üniteleri hakkında duyuru

Yoğun Bakım Üniteleri hakkında duyuru
Sağlık Bakanlığı Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu tarafından II. ve III. Basamak yoğun bakım ünitesi bulunan, %85 ve üzeri yoğun bakım yatak doluluk oranı ile hizmet veren sağlık tesislerinin listesi ve Yoğun Bakım Hasta Değerlendirme Formu yayımlandı.

Mevcut kaynakların tüm hizmet sunucuları tarafından rasyonel kullanılması, ülke genelinde kaliteli, etkili, hızlı, erişilebilir ve hakkaniyetli bir sağlık hizmet sunumunun sağlanmasını teminen bünyesinde II. ve III. Basamak yoğun bakım ünitesi (erişkin ve çocuk) bulunan, %85 ve üzeri yoğun bakım yatak doluluk oranı ile hizmet veren sağlık tesislerinin listesi ve Yoğun Bakım Hasta Değerlendirme Formu'na aşağıdaki bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu

Sayı: 28219380-449
Konu: Yoğun Bakım Üniteleri

KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİNE
(Genel Sekreterlik)

Günümüzde sağlık hizmeti sunan kamu ve özel sektöre ait yataklı sağlık tesislerinin hizmet sunumunda; bina, fiziki koşullar, donanım ve tıbbi teknolojinin ihtiyaçlar doğrultusunda ve beklentilere uygun şekilde kullanılması, sağlık insan gücü gibi hizmet unsurlarının nitelikli olması, sağlık hizmetinin kalitesini ve bu hizmetten faydalananların memnuniyetini belirleyen ölçütler olarak ön plana çıkmıştır.

Bu durum mevcut sağlık tesislerine ve yeni sağlık yatırımlarına ilişkin planlamaların; bölgesel ihtiyaçlar ve hizmet verilen nüfusun sağlık alanındaki öncelikli ihtiyaç ve beklentilerini dikkate alarak atıl kapasite ve kaynak israfına sebebiyet vermeksizin yapılmasını, mevcut kapasiteyi ihtiyaçlara uygun ve doğru tespit ederek daha verimli kullanımının sağlanmasını ve bunların sağlık hizmet sunumuna olumlu biçimde yansıtılarak hizmetin kaliteli, etkili, hızlı, erişilebilir ve hakkaniyetli sunulmasını gerekli kılmaktadır.

Bu kapsamda mevcut kaynakların tüm hizmet sunucuları tarafından rasyonel kullanılması, ülke genelinde kaliteli, etkili, hızlı, erişilebilir ve hakkaniyetli bir sağlık hizmet sunumunun sağlanmasını teminen bünyesinde II. ve III. Basamak yoğun bakım ünitesi (erişkin ve çocuk) bulunan, %85 ve üzeri yoğun bakım yatak doluluk oranı ile hizmet veren sağlık tesislerinin listesi ve Yoğun Bakım Hasta Değerlendirme Formu Kurumumuz Tıbbi Hizmetler Kurum Başkan Yardımcılığı-Özellikli Sağlık Hizmetleri ve Proje Daire Başkanlığı web sitesinin "Duyurular" kısmında yayımlanmıştır.

Hasta mağduriyetinin önüne geçilmesi ve yoğun bakım hizmetlerinden halkımızın daha etkin ve hakkaniyetli yararlanmasını sağlayarak kişilerin yaşam kalitesini yükseltmek hedeflerinden hareketle, yoğun bakım yatak doluluk oranlarının hizmeti aksatmayacak seviyeye düşürülebilmesi amacıyla Genel Sekreterlik bünyesinde oluşturacağınız Denetim Ekibi marifetiyle Yoğun Bakım Hasta Değerlendirme Formlarının web sitesinde yayımlanan listede adı geçen sağlık tesislerinin yerinde değerlendirmesi yapılarak doldurulması ve analizini yaparak hazırlayacağınız rapor ile Yoğun Bakım Hasta Değerlendirme Formlarını 19.07.2016 tarihine kadar [email protected] e-posta adresine ve resmi yazı ile tarafımıza göndermeniz amacıyla alınan Makam Oluru ekte gönderilmiştir.

Konuya ilişkin gerekli hassasiyetin gösterilmesi ve titizlikle takibi hususunda;

Bilgilerinizi ve gereğini rica ederim.

Uzm.Dr. Ü. Murat PARPUCU
Kurum Başkanı a.
Kurum Başkan Yardımcısı

EK: Makam Oluru (1 Sayfa)

DAĞITIM: Gereği:
89 Kamu Hastaneleri Birliğine (Genel Sekreterlik)

 


14.07.2016/736 sayılı Üst Yazı için tıklayınız

14.07.2016/735 sayılı Makam Oluru için tıklayınız

Hastane Listesi (Erişkin II.Basamak) için tıklayınız

Hastane Listesi (Erişkin III.Basamak) için tıklayınız

Hastane Listesi (Çocuk II.Basamak) için tıklayınız

Hastane Listesi (Çocuk III.Basamak) için tıklayınız

Erişkin Yoğun Bakım Değerlendirme Formu için tıklayınız

Çocuk Yoğun Bakım Değerlendirme Formu için tıklayınız

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 6242 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim