• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 21 °C
  • İzmir 17 °C

YÖK Başkanı Özcan: "Üniversite hastanelerinden, doktor gidişini durdurmamız lazım"

YÖK Başkanı Özcan: "Üniversite hastanelerinden, doktor gidişini durdurmamız lazım"
YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerin döner sermaye sistemini baştan sona değiştirmek için çalışma içerisinde olduklarını bildirdi. Özcan, devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerinde alınan ücretler arasında uçurum bulunduğunu belir

YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, üniversitelerin döner sermaye sistemini baştan sona değiştirmek için çalışma içerisinde olduklarını bildirdi. Özcan, devlet hastaneleri ile üniversite hastanelerinde alınan ücretler arasında uçurum bulunduğunu belirterek, “Doktorlar da gitmeye başladı şimdi. Çok kötü bir gelişme. Onu durdurmamız ve aradaki farkları gidermemiz lazım” dedi.

Ankara Üniversitesi Afrika Çalışmaları Merkezi’nin açılış törenine katılan YÖK Başkanı Prof. Dr. Yusuf Ziya Özcan, burada gazetecilerin sorularını yanıtladı. Rektörlerin maaşlarında düşüş yapılacağı yolundaki haberlerin hatırlatılması üzerine Prof. Dr. Özcan, üniversitelerin döner sermaye sisteminde bir değişiklik yapılacağını açıkladı. Döner sermaye ile ilgili bütün mevzuatı gözden geçirdiklerini ve bu amaçla YÖK içerisinde bir ekip kurulduğunu anlatan Özcan şöyle konuştu:
“Maliye Bakanlığı ile birlikte çalışıyorlar. Her şeyi baştan yapacaklar. Tam gün yasasının da çıkmasını bekliyoruz. Onunla da ilgili bir şey olacak. Hepsini birleştireceğiz. Rektör maaşı artar mı çıkar mı bilmiyorum. Yeni bir düzenlemeye ihtiyaç var. Bir mantığı olmalı işin, bir sistemi olmalı. Birisi geliyor bir şey yapıyor, öyle olmaz. Düzene sokmamız lazım. Döner sermaye çok önemli. Çünkü devlet hastanesi ile üniversite hastanesinde çalışanlar arasında çok ciddi farklılıklar olmaya başladı. Biz onu da düzeltmeye çalışıyoruz. Devlette çalışıyorsanız 6.5 milyar alıyorsanız üniversitede çalışıyorsanız 1.5 milyar alıyorsunuz. Yani sadece rektör maaşları ile ilgili basit bir şey değil. O Çok ciddi bir problem ve baştan o sistemin değiştirilmesi ve düzenlenmesi lazım. Doktorlar da gitmeye başladı şimdi. Çok kötü bir gelişme. Onu durdurmamız ve aradaki farkları gidermemiz lazım. Hatta öyle bir sistem getirmemiz lazım ki devlet hastaneleri ile üniversite hastaneleri arasında fark olmaması lazım. Mesela devlet hastanelerinde hasta daha fazla. Bizim tıptaki, öğrencilerimizi oraya yollamalıyız ki, o çeşitli hastalıkları öğrensinler, tecrübe kazansınlar. Çok derin bir şey o, gerçekten çok sancılı bir problem. Herkes kaynaktan doğru düzgün bir pay alsın diye yapıyoruz” dedi.

MESLEK LİSELERİNİN ASKERLİK SÜRESİ GENELKURMAY’DA
Özcan, meslek liselerinde askerlik süresinin azaltılması ile ilgili çalışmaların ne aşamada olduğunun sorulması üzerine ise, “Genelkurmay Başkanlığı konu üzerinde çalışıyor. Hala daha çalışılıyor, zor bir mesele. Anladığım kadarıyla ordunun 254 bin askere ihtiyacı varmış, biz ancak 234 bin verebiliyormuşuz” dedi. Özcan, YÖK olarak konu ile ilgili önerilerini Genelkurmay Başkanlığı’na bildirdiklerini, çalışmanın Genelkurmay Başkanlığı nezdinde yürütüldüğünü söyledi.
Özcan, yeni ÖSS modeli ile ilgili çalışmalarda sona gelindiğini, ancak gizlilik içerisinde komisyonun çalışmalarını yürüttüğünü kaydetti. Özcan, “Sona gelmek üzere bekleyin. Zamanı gelince duyururuz” dedi.

Bu haber toplam 2085 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim