• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 19 °C

YÖK ve SGK ne yapmak istiyor

YÖK ve SGK ne yapmak istiyor
Yüksek Öğretim Kurumu da tıp eğitimi kalite çalışmalarını sürdürürken, seçim öncesi YÖK-SGK işbirliğiyle bir grup vakıf üniversitesi hastanesinin SGK ekranlarını kapattı. Özel olsun bunlar artık dedi.

Yalçın Bayer / Hürriyet

"Dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de ideal tıp eğitimi üzerine defalarca tartışılmıştır. Yüksek Öğretim Kurumu da tıp eğitimi kalite çalışmalarını sürdürürken, seçim öncesi YÖK-SGK işbirliğiyle bir grup vakıf üniversitesi hastanesinin SGK ekranlarını kapattı. Özel olsun bunlar artık dedi.

Yüksek Öğretim Kurumu hazırladığı 'güzel' bir formülle, seçimlere bir hafta kala oldubittiye getirerek gündem yoğunluğundan faydalanıp vakıf üniversitesi hastanelerinin SGK ekranlarını kapattı. Maksat vakıf üniversitelerinin tıp fakültesi hastanelerinin üniversite statüsünü yok etmek, peki ya sonra? Bu tıp fakültesini tercih eden ya da tercih edip yerleşecek öğrencilere ne olacak? Öğretim üyelerinin yürüttüğü bilimsel çalışmalar, deneyler, TÜBİTAK projeleri, uluslararası AR-GE faaliyetleri yarım kalıp mahkeme sonucunu mu bekleyecek? Yoksa öğrenci, asistan ve hocalarıyla birlikte 'Arap sermayesi'ne dayalı yeni hastanelere mi devrolacak? Tercih hakkı tabii ki yine YÖK'ün!...

Peki ya bu tıp fakültesi hastanelerinin özel hastanelerinde yapılan ameliyatlar ne olacak? Üniversite hastanesi niteliği kalktığı için artık bu hastanelerde büyük ameliyatlar yapılamayacak... Peki bu hastalar ne olacak, nereye, hangi hastaneye gidecek? Parası olan yurtdışına, olmayan nereye gidecek? YÖK'e soralım, muhakkak bir bildiği adres vardır...

Peki YÖK-SGK nasıl yapmış bu kumpası?

Çok basit... YÖK, vakıf üniversitelerinin 5 yıllık hastane protokollerini süresi henüz daha bitmeden iptal ediyorum deyip feshetmiş... Bununla da kalmamış üniversitelere, bundan böyle özel olarak yeni protokol yapacaksın, ancak siz artık üniversite hastanesi değilsiniz, bu niteliğinizi kaybettiniz demiş. Cuma günü alınan bu kararlar hemen aynı hafta sonu SGK'ya bildirilmiş. SGK da pazar gecesi ekranları kapatıp şalteri indirmiş. Ancak, unutmasınlar ki bu genç hekim adayı öğrenciler yarın doktor olarak hastalandığımızda bizlere bakacaklar... Şimdi YÖK üyelerine soruyorum; kendilerini, eşlerini ve çocuklarını bu doktorlara emanet edebilecekler mi? Peki bu kumpasın hesabını verebilecekler mi?

 

YÖK’ten sağlık eğitimine darbe mi yoksa?.. (1)

YÖK ne yapsa yeridir diye bir tekerleme var. Artık ne yapsa hiç şaşırtıcı olmaz diyoruz. Ama bazen öyle kararlar alıyor ki ağzınız açık kalıyor.

YÖK’ten sağlık eğitimine darbe mi? (2)

YÖK içinde fırtınalar kopuyor. YÖK’ün önceki yönetimi ile şimdiki yönetimi arasında ölümüne bir hukuk savaşı yaşanıyor. Bir önceki Başkan Gökhan Çetinsaya döneminde alınan tüm kararlar adeta yok hükmünde sayılıyor!..
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3399 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim