• BIST 9079.97
  • Altın 2323.714
  • Dolar 32.3523
  • Euro 34.949
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

YÖK'ün lisans tamamlama kararı protesto edildi

YÖK'ün lisans tamamlama kararı protesto edildi
Türkiye Fizyoterapistler Derneği Başkanı Doç. Dr. Bülent Elbasan: "Sağlık meslekleri uzaktan değil pratik eğitimle kazanılan mesleklerdir"

Ankara'da, sağlıkla ilgili bölümlerde öğrenim görenler öğrenciler ve dernek üyeleri Yükseköğretim Kurulunun (YÖK) "lisans tamamlama" kararını protesto etti.

Türkiye Fizyoterapistler Derneği öncülüğünde Türkiye Odyoloji, Konuşma ve Ses Uzmanları Derneği, Ergoterapi Derneği, Dil ve Konuşma Bozuklukları Derneği, Türkiye Diyetisyenler Derneği, Acil Durum ve Afet Yönetimi Derneği ve Sosyal Hizmet Uzmanları Derneği ile bazı Fizyoterapi bölümü öğrencilerinin katıldığı protesto YÖK önünde gerçekleşti.

Türkiye Fizyoterapistler Derneği adına açıklama yapan Doç. Dr. Bülent Elbasan, "Yakın tarihte YÖK tarafından açıklanan lisans tamamlama eğitimi listesinde fizyoterapi, diyetisyenlik, konuşma bozuklukları ve odyoloji ile ergoterapi bölümleri bulunmaktadır. YÖK'ün bu kararı ile bu bölümlerde okuyan iki yıllık ön lisans mezunları, 4 yıllık lisans bölümlerine sınavsız olarak alınmışlardır. Bu durum sağlık mesleklerinde eğitim kalitesini düşüreceği gibi, haksız bir uygulamanın gündeme gelmesine neden olmuştur" ifadelerini kullandı.

Söz konusu bölümlerin derslerinin büyük bir kısmının pratik uygulamalardan oluştuğunu belirten Elbasan, "Sağlık meslekleri uzaktan değil pratik eğitimle kazanılan mesleklerdir. Pratik uygulama eğitimi nerede, ne zaman ve kimler tarafından verilecek? Bu uygulamaların Sağlık Bakanlığı hastanelerinde verileceği söyleniyor ancak bu alaylı bir iş değildir. Bu öğrencilerimizin süpervizyonu hastanelerde memur olarak çalışan meslektaşlarımıza mı bırakılacak? YÖK bu uygulamanın akademik boyutunu düşündü mü?" diye konuştu.

"Lisans tamamlama" kararı ile uzaktan eğitimle verilecek derslerin mesleki yeterliliği sağlayamayacağının altını çizen Elbasan "Halkın sağlığı bu kadar değersiz sayılmamalıdır. Öte yandan bölümleri yüksek puanlar alarak hakkıyla kazanan öğrenciler mağdur edilmemelidir. Uzaktan eğitim ile sağlık personeli yetiştirmek kalitesiz bir hizmeti de beraberinde getirecektir. Mağdur olan tüm öğrencilerimiz, ailelerimiz ve sağlık personelleri ile birlikte ciddi kararlar almış bulunmaktayız. Bu kararın bir skandal olduğuna inandığımız için böylesi bir uygulamaya asla izin vermeyeceğimizin de bilinmesini isteriz" dedi.

Protesto sırasında öğrencilerin taşıdığı "Lisans tamamlanmaz kazanılır", "Ronaldo ve Messi izlenerek Barça olunmaz", "Mesleğime dokunma, emeğimi 'YÖK' sayma" yazılı pankartlar dikkat çekti. Bazı fizyoterapistler önlüklerini YÖK'ün önüne asarak üzerine "Hakkımızla taşıdığımız önlüklerimizi size bırakıyoruz. Yaptığınız haksızlık ile sınavsız ve uzaktan eğitimle aldığınız kişilere bu önlükleri giydirirsiniz" yazılı not bıraktı.

Bu haber toplam 8670 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim