• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 16 °C

Yönetmelik sağlık yatırımlarını durdurdu

Yönetmelik sağlık yatırımlarını durdurdu
Sağlığa 16 yılda 350 milyon dolar yatıran Medicana Grubu Başkanı Bozkurt, "Yeni Yönetmelik doğru ama geçiş süreci verilmediği için 1.5 - 2 milyar dolara yakın hastane yatırımı durdu" dedi.

Sağlığa 16 yılda 350 milyon dolar yatıran Medicana Grubu Başkanı Bozkurt, "Yeni Yönetmelik doğru ama geçiş süreci verilmediği için 1.5 - 2 milyar dolara yakın hastane yatırımı durdu" dedi.

Sağlık sektöründeki son 5 yıldır hızlanan büyüme trendine Sağlık Bakanlığı'nca çıkarılan ve her istenilen yerde hastane yapılmamasını öngören yönetmelik mola verdirdi. 1992'den bu yana sağlığa 350 milyon dolar tutarında büyük yatırımlar yapan Medicana Hastaneler Grubu Başkanı Hüseyin Bozkurt, "Yönetmelik, herhangi bir geçiş süreci verilmeden çıkarıldı. Bu nedenle daha önceden sağlığa yatırım yapanlar, bunu bilmediği için ne yapacaklarını şaşırdılar. Şu anda, 1.5 - 2 milyar dolarlık sağlık yatırımının kaderinin ne olacağı belli değil" dedi.

200 KURULUŞ NE YAPACAK?

Herkesin istediği yerde hastane açamayacağını, bu nedenle yönetmeliğin içerik olarak doğru ancak zamanlama açısından geçiş süreci olmadığı için yeni yatırım fırsatlarını engellediğini belirten Bozkurt, bina ve arsa alıp yatırıma kalkan 200'e yakın kuruluşun ne yapacağını bilemediğini söyledi. Sağlık sektörüne son yıllarda 10 milyar dolarlık yatırım yapıldığını belirten Bozkurt, bakanlığın bir an önce yönetmelikten önce başlayan ve biten yatırımlar için karar vermesi gerektiğini de ifade etti.

Sağlık sektöründe ilk yola çıktığında dişhekimi olarak çalıştığı Ömür Hastanesi'nin krize girmesiyle yatırımcı olarak önüne çıkan fırsatları değerlendiren Bozkurt, ülkemizde özel hastaneciliğin de öncülerinden oldu. Bozkurt, geçen yıl 24 saat komple hizmet veren ve cironun yarısını yabancı hastalardan elde etmeyi planlayan Medicana Diş'i açarak İstanbul'da hastane sayısını 4'e çıkarttı. Bu yıl İstanbul'da iki, Ankara'da bir ve gelecek yıl da Konya'da bir hastane ile sayı 8'e çıkarılacak. Bozkurt'un bundan sonraki hedefinde branş hastaneler zinciri kurmak ve sağlık turizmine yönelmek var.

POTANSİYEL 5 MİLYAR $

"Sağlık turizminde şu anda yolun başındayız" diyen Bozkurt, şunları ekliyor: "Türkiye, gerek konum, gerekse hastanelerin kapasitesi açısından aslında Avrupa, Ortadoğu ve Balkan ülkelerinden daha şanslı. Yeni hastanelerimizin alt yapısı sağlık turizmine çok uygun. Yakın gelecekte Türkiye, sağlık turizminden yılda yaklaşık 5 milyar dolar kazanacak."

Bu haber toplam 1626 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim