• BIST 9055.87
  • Altın 2292.207
  • Dolar 32.314
  • Euro 35.1085
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

Yorgunluk ve mutsuzluğunuzun sebebi triodiniz olabilir

Yorgunluk ve mutsuzluğunuzun sebebi triodiniz olabilir
Merck Serono'nun desteklediği 7. Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası'nda bu yıl teşhis edilmeyen tiroid bozukluğuna dikkat çekiliyor.
Hafta boyunca gerçekleşecek TV ve gazetelerde uzmanlarla söyleşi, ilan, broşür ve bilinçlendirme etkinlikleriyle yavaş ya da hızlı çalışan tiroidin yaşam kalitesini nasıl etkilediği anlatılacak.

Tüm vücut işlevlerini bir orkestra şefi gibi yöneten tiroid bezi genel sağlık üzerinde büyük rol oynuyor. Dünyada 300 milyondan fazla kişide tiroid bozukluğu bulunuyor. Tiroid bozukluğu sık görülmesine ve beraberinde çok önemli hastalıklara yol açmasına rağmen bazı hastalarda yıllarca teşhis edilemeyebiliyor.

Uluslararası Tiroid Federasyonu (TFI), Merck Serono desteğiyle, 25 - 31 Mayıs haftasını "Uluslararası Tiroid Farkındalık Haftası" olarak kutluyor. Bu yıl 7.'si düzenlenen, "Tiroidiniz Gizli Kalmasın" başlıklı kampanya ile tiroid bozukluğunun belirtilerine dikkat çekilerek ve hastalıkla baş etmenin yolları anlatılarak farkındalık yaratmak amaçlanıyor.

Türkiye ayağında, TV ve basın röportajları, posterler, AVM'lerde uzman hekim söyleşileri, ilan ve broşür dağıtımları gibi etkinliklerle tiroid bozukluğunun ne olduğu, beraberinde hangi hastalıklara yol açtığı, tedavi yöntemleri anlatılarak kamuoyuna ulaşılması hedefleniyor.

Bu yılki etkinliklerde kişinin kendi kendini değerlendirmesini sağlayan "Tiroidiniz yeterli çalışıyor mu?" testi broşürlerin içinde yer alıyor. 10 basit sorudan oluşan testte kişi kendi kendini değerlendirme imkanı buluyor. Soruların 5 tanesine evet yanıtı verenlerin ise mutlaka bir dahiliye yada endokrinoloji uzmanına danışmaları öneriliyor.

Yavaş çalışan tiroid, yorgunluk ve mutsuzluk sebebi!

Yorgunluk veya mutsuzluk hissi, devam eden kabızlık, konsantrasyon bozukluğu veya açıklanamayan kilo artışını çoğu zaman strese veya yaşlanmaya bağlayabiliriz. Uzmanlar bu belirtilerin, en sık görülen, sadece TSH testiyle tespit edilebilen ve tedavisi çok basit olan "hipotiroidizm" yani tiroid bozukluğu olabileceğini vurguluyor. Yorgunluk, uyku hali, soğuğa karşı yüksek hassasiyet, kas ve eklem ağrısı, yaşam tarzı kontrolüne rağmen kilo artışı, depresyon, kabızlık, adet düzensizliği, kısırlık, zayıf ve kırılgan saçlar veya tırnaklar veya kuru, pul pul olan cilt, şişkin yüz, eller ve ayaklar, düşük libido gibi belirtiler için mutlaka uzmana başvurulması öneriliyor.

 
 
 
 
 
Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2763 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim