• BIST 9079.97
  • Altın 2323.892
  • Dolar 32.355
  • Euro 34.922
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

Yüksek maliyetli tedavilerde özel hastanelerin aldığı yüzde 30 fark kalkıyor

Yüksek maliyetli tedavilerde özel hastanelerin aldığı yüzde 30 fark kalkıyor
Hükümet sağlıkta reform yapmaya devam ediyor. Öncelikle sırada bekleyen Tam Gün Yasası çıkarılacak. Özel hastanelerde ise kanser ve kalp tedavisi gibi pahalı hizmetlerde yüzde 30 fark tahsil edilemeyecek. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamu hastanelerinde 'ta

Hükümet sağlıkta reform yapmaya devam ediyor. Öncelikle sırada bekleyen Tam Gün Yasası çıkarılacak. Özel hastanelerde ise kanser ve kalp tedavisi gibi pahalı hizmetlerde yüzde 30 fark tahsil edilemeyecek. Sağlık Bakanı Recep Akdağ, kamu hastanelerinde 'tam gün' uygulamasına geçileceğini söylerken özel hastanelerde kanser gibi yüksek maliyetli tedavilerdeki yüzde 30 oranındaki ödeme farkına son verileceğini bildirdi.

KALİTE ARTIYOR...

Diğer ülkelere bakıldığında ve gelir gruplarına göre yapılan değerlendirmede sağlık hizmeti bakımından üst sıralarda yer aldığımızı söyleyen Bakan Akdağ, "Önümüzdeki 4-5 yılda hedefimiz 20-30 gelişmiş ülkenin içinde yer aldığı Süper Lig’e çıkmaktır. Üstelik bunu daha az kaynakla başaracağız" şeklinde konuştu.

Sağlık Bakanı Akdağ'ın açıkladığı sağlıkta reform paketinde şu hizmetler yer alıyor.

TAM GÜN MESAİ


YÖK ve üniversitelerin görüşü alınıp mutabakat sağlandıktan sonra Tam Gün Yasası çıkarılacak. Star Gazetesi'nden Şamil Tayyar'ın haberine göre Doktorlar artık ya kamuyu ya özel sektörü tercih edecek. Kamu hastanelerinde çalışan doktorların özel muayenehane açma dönemi bitecek.

ÖZEL MUAYENE KALKACAK

Devlet hastanelerinde büyük ölçüde önlenen ‘bıçak parası’ uygulamasının tümden kaldırılması için daha sıkı tedbirler alınacak. Üniversite hastanelerindeki ‘özel muayene’ adı altında sürdürülen yüksek ücretli tedavilere son verilecek.

YÜZDE 30 FARKA SON

Özel hastanelerdeki yüzde 30 oranında fark ödenmesine ilişkin uygulama yeniden düzenlenecek. Kanser, organ nakli, kalp ve damar hastalıkları gibi yüksek maliyetli tedavilerde, tıpkı acil ve yoğun bakım hizmetlerinde olduğu gibi yüzde 30 fark alınmayacak.

SAĞLIK PROMOSYONU

Batı’da ‘Sağlık Promosyonu’ olarak adlandırılan kampanya ile sigara, obezite ve hareketsizliğe karşı savaş açılacak. Bakanlık verilerine göre: Erkeklerin yaklaşık yüzde 50’si sigara içiyor, nüfusun yüzde 20’si şişman ve yüzde 70’i hareketsiz yaşıyor. Akdağ, ‘Kampanyanın promosyonu sağlıklı hayat olacak, ayrıca sağlık harcamaları azalacak’ dedi.

Habertürk

Bu haber toplam 2281 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim