• BIST 9524.59
  • Altın 2503.709
  • Dolar 32.5811
  • Euro 34.5666
  • Ankara 10 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 15 °C

Yüz nakli olan Uğur Acar, yeni yüzünü görmek istedi

Yüz nakli olan Uğur Acar, yeni yüzünü görmek istedi
Akdeniz Üniversitesi Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Anabilim Dalı Öğretim Üyesi Prof. Dr. Ömer Özkan, yüz nakli olan Uğur Acar’ın bugün ilk kez yeni halini görmek istediğini söyledi.

Uşak’ta beyin ölümü gerçekleşen Ahmet Kaya’nın organlarının ailesi tarafından bağışlanmasının ardından yüzünün nakledildiği Uğur Acar ile kol ve bacağının nakledildiği Atilla Kavdır’ın sağlık durumları iyiye gidiyor. Prof. Dr. Ömer Özkan, ameliyatın üzerinden geçen 5 günlük Akdeniz Üniversitesi Hastanesi B Blok girişinde düzenlediği basın toplantısında değerlendirdi.

Ömer Özkan, Türkiye’de ilk yüz nakli yapıldıktan sonra iki gün önce yoğun bakımdan çıkarılarak normal serviste tedavisi devam eden Uğur Acar’ın sağlık durumun gayet iyi olduğunu söyledi.

Uğur Acar’ın bugün ilk kez yeni yüzünü görmek istediğini belirten Prof. Dr. Özkan, “Bugün ilk defa kendi yüzünü görmek istedi. Birkaç güne kadar telafi ederiz bu durumu. Yüzündeki şişlikler insin diye bekliyoruz. Durumunu anlatıyoruz. Psikolojik durumu çok iyi.” dedi.

Uğur Acar’ın hızlı iyileşme sürecinin kendilerini şaşırttığı kadar sevindirdiğini de söyleyen Özkan, Acar’ı normal şartlarda bugün yoğun bakımdan çıkarmayı planladıklarını kaydetti.

Uğur Acar’ın 5 gün önceye kadar çok iyi durumda olduğunu belirten Özkan, “Beklediğimizin çok önündeyiz. Hastayla ilgili cerrahi bir sorun yok. Enfeksiyon yok. Hastayla konuşarak iletişim kuruyoruz. İsteklerini bize belirtiyor. En ufak bir sorun yok.” diye konuştu.

Ömer Özkan, Uğur Acar’ın kendilerinden içmek için bir şeyler istediğini, dün de yöresel kulaklı çorba içtiğini belirtti.

Atilla Kavdır’ın yoğun bakımdaki tedavisinin devam ettiğini anlatan Prof. Dr. Ömer Özkan, hastanın kollarının iyi durumda olduğunu ifade etti. Yoğun bakımda olan her hasta için risk belirttiklerini kaydeden Ömer Özkan, “Anormal olanın yüz naklinin biraz daha erken çıkmış olması. Biz daha uzun bir süre bekliyorduk. Biz bugün çıkarmayı bekliyorduk. Ama kol naklinin biraz daha vakti var. Kol naklinin büyük bir ameliyat olması yük getiriyor hastaya. Cerrahi olarak problem yok. Ama yoğun bakımla ilgili problemleri hala devam ediyor. Ama her gün bir önceki günden daha iyiye gidiyoruz. Acele etmiyoruz yavaş yavaş çıkaracağız. Dünden çok daha iyi. Asla normal servise çıkaracak kadar uyandırmadık daha. Genel dâhili problemleri devam ediyor.” şeklinde konuştu.

Ömer Özkan, Atilla Kavdır’ın bacağının alınmasının nedenini, böbrek ve karaciğeri üzerine yük bindirmesi olarak açıkladı. Ömer Özkan, hastaların kimlik bilgilerinin de güncellenmesi için 12 ila 18 ay arasında bir süre olduğunu, bu süreçte güncellemenin yapılacağını söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2528 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim