• BIST 9142.4
  • Altın 2325.583
  • Dolar 32.3735
  • Euro 35.0075
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 24 °C

Yüzde yüz Türkiye'nin en mutlu adamı

Yüzde yüz Türkiye'nin en mutlu adamı
Türkiye’nin ilk tam yüz nakli ameliyatı ile tıp tarihine geçen mermer işçisi 19 yaşındaki Uğur Acar, nakilden sonra ilk kez Antalya’da maviyle yeşilin kucaklaştığı Kargıcak-2 mesire yerinde piknik yapıp, deniz ...

Türkiye’nin ilk tam yüz nakli ameliyatı ile tıp tarihine geçen mermer işçisi 19 yaşındaki Uğur Acar, nakilden sonra ilk kez Antalya’da maviyle yeşilin kucaklaştığı Kargıcak-2 mesire yerinde piknik yapıp, deniz kıyısında yürüdü.

Akdeniz Üniversitesi Hastanesi’nde geçen 21 Ocak’ta Türkiye’nin ilk tam yüz nakli olduktan sonra tanıdığı Akdeniz Organ Nakli ve Sosyal Yardımlaşma Derneği (AKBÖHONDER) Başkanı Mehmet Şahan ile birlikte gittiği piknikte eğlenip denizin tadını çıkaran Acar, gönlünce bir gün geçirdi. Deniz kenarında oturup piknik keyfi yapan Acar, daha sonra ayakkabılarını çıkartıp paçalarını kıvırdıktan sonra ayaklarını denize soktu. Dalgalar arasında bir süre yürüyen Acar, daha sonra kıyıdan taş sektirme oynadı.

Uğur Acar, aşırı stresli günlerin ardından deniz ve doğanın buluştuğu sahilde bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Acar, "Her geçen gün tedavi sürecim daha iyiye gidiyor. Kalabalık olmayan yerlerde bulunmaya çalışıyorum. Bugün de burada olmak moral depolamam açısından çok iyi oldu. Mehmet Şahan ile daha önceki görüşmelerimizde böyle bir piknik için sözleşmiştik. Her şey yolunda gidiyor" dedi.

Acar, nakilden sonraki 100’üncü gününü de Mehmet Şahan ile pasta keserek geçirdiğini kaydetti. Acar, "100’üncü günümde başkanla konuşurken bir karar almıştım. Yaptıkları bağışla bana dünyayı bağışlayan Ahmet Kaya’nın ailesi gibi ben de başkalarına aynı duyguyu yaşatmak istiyorum. Ben de organlarımı bağışlıyorum. İşe yarayan tüm organlarımı kullansınlar diye bağışladım" diye konuştu.

Uğur Acar, yüz nakli olduktan sonra yaşadığı büyük değişimin, tüm akraba ve arkadaşlarının yanı sıra görsel ve yazılı basın aracılığı ile tanıyan herkesi şaşırttığını dile getirdi. Acar, şunları söyledi:

"Çok zor ve ağır süreçten geçtim. Aynaya baktığım ilk günden bugüne yüzümde mucizevi bir değişim oldu. Beni tanıyan herkes uzun uzun sohbet etmek, yaşadıklarımı öğrenmek istiyor. Bu da benim hoşuma gidiyor, ancak bir süre daha kendimi korumak zorundayım. Fizik tedavim devam ediyor. Ben de tarif edildiği gibi yüz sinir ve kaslarımı güçlendirmek için egzersizler yapıyorum. Her gün biraz daha değiştiğimi görüyorum."

AKBÖHONDER Başkanı Mehmet Şahan ise "Uğur Acar’ın inanılmaz değişimini ilk günden beri takip ediyorum. Yaşadığı sıkıntıları ve stresi ben de yıllar önce ilk böbrek naklini olduğumda yaşadım, onu en iyi ben anlarım. Bu nedenle kendisini iyi hissetiği bir gün pikniğe gitmek üzere sözleşmiştik. İşte o gün geldi ve gönlümüzce bir gün geçiriyoruz" dedi.

TREN KAZASI SONRASINDA BEYİN ÖLÜMÜ

Uşak’ta tren çarpması sonucu beyin ölümü gerçekleşen ve ailesi tarafından organları bağışlanan 6 çocuk babası, tekstil işçisi 39 yaşındaki Ahmet Kaya’nın yüzü Türkiye’de ilk defa yapılan ameliyatla Uğur Acar’a kolları ve sağ bacağı ise 34 yaşındaki Atilla Kavdır’a geçen 21 Ocak’ta 9 ve 11 saat süren ameliyatlarla nakledildi. Kılcal damarlar nedeniyle uyum sorunu yaşayan ve morarma görülen bacak ertesi gün ameliyatla alınırken Kavdır nakilden 103 gün sonra mantar enfeksiyonu nedeniyle öldü.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3092 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim