• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Zamanı Durdurarak Genç Kalın!

Zamanı Durdurarak Genç Kalın!
Benjamin Button gibi geriye doğru gençleşmek mümkün mü? Şimdilik bu pek mümkün görünmüyor ama en azından zamanı bedenimiz için yavaşlatmak mümkün.

Benjamin Button gibi geriye doğru gençleşmek mümkün mü? Şimdilik bu pek mümkün görünmüyor ama en azından zamanı bedenimiz için yavaşlatmak mümkün. İşte bunun için küçük sırlar...

Mutlaka Yiyin
Gençlik hormonu olarak bilinen DHEA’yı yükselten yiyecekler zeytin, avokado, patlıcan, peynir, ton balığı, zeytinyağı ve sarımsak olarak sıralanıyor. Bunlardan bol bol tüketin. B6 vitamini için deniz mahsulleri, işlenmemiş tahıl, muz ve fındık yiyin. Günlük tuz tüketiminizi üç çay kaşığıyla sınırlı tutun. Ömrü uzatan yiyecekler arasında kuru erik, brokoli, soğan ve baklagilleri unutmayın.

Pozitif Olun

Pozitif olmayı seçin, bardağın dolu tarafını görün. İyimserlik, bağışıklık sistemi üzerinde olumlu etkilere sahip. Duygusal açıdan dengeli ve uyumlu bir kişilik, şimdi olduğu kadar ileri yaşlarda da sağlıklı olmanızı sağlar.

Doktorunuz Olsun

Hayatınızın her aşamasında yanınızda olacak bir doktorla çalışın. Hem doğru antioksidanı seçmenize, hem doğru egzersizi hem de doğru beslenme planını sizin için özel olarak hazırlayacak bir doktor kesinlikle en önemli ihtiyacınızdır. Unutmayın tek başına yapılan zayıflama süreçlerinde bir beden incelmenin kişiyi 4 yaş daha yaşlı gösterdiği 200 kadından oluşan ikizlerle yapılmış bir çalışmada ispatlanmış.

İç Dünyanızı Gençleştirin

İç dünyanızla iletişime geçin, ruhunuzu arındırın. Bu, hoş bir manzarayı ya da resmi seyretmekle, güzel bir müzik dinlemekle, yoga ve meditasyon yapmakla, inancınız varsa dua etmekle olur. Size hayatta olduğunuzu hissettirecek ve ruhunuzu dinlendirecek yöntemleri es geçmeyin.

Bol Su, Bol Oksijen, Doğru Nefes

Bol bol su için. Çünkü en güzel antioksidan sudur. Sudaki oksijen, kanı ve hücreleri besler. Vücuda oksijen almanın bir diğer yolu, doğru nefes almaktır. Derin nefesler alın ve nefesinizin hücrelerinizde dolaştığını hissedin.

Antioksidanların Önemi

Kendiniz için en doğru antioksidanları seçin. Antioxidanlarınızı öncelikle taze meyve ve sebze gibi besinlerle alın. Bununla birlikte ailenizde kalp hastalığı varsa uzmanlar Coenzim Q10 kullanmanızı, ailenizde erken yaşlanma varsa Piknogenol kullanmanızı, ailenizde kanser varsa zencefil ve zerdeçal tüketmenizi, sık hasta oluyorsanız Resveratrol (üzüm çekirdeği ekstresi) kullanmanızı, kış mevsiminde Viatmin C, baharlarda ise E vitamini almanızı öneriyorlar

Uyku

Sabah erken kalkın ve akşam en geç saat 12’de uyuyarak en az 7 saat uyku için zaman ayırın. Uykuda hücrelerin tamir mekanizmaları çalışır. Günlük stres kortisol ve norepinefrin salınımı ile yüzümüz ve organlarımızı yaşlandırır. Bu nedenle bu kötü nörotransmiterlerin vücudumuzdan uzaklaştırılması için iyi bir uyku şarttır. Uyku sırasında gençlik hormonu, ayrıca cilt ve savunma sisteminizi güçlendiren melatonin salınır. Geç saatlerde alınan alkol sisteminize uyarıcı norepinefrin gönderir ve bu da erken saatlerde uyanmanıza neden olur.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4343 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim