• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 19 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 25 °C

Zayıflamak için hapı yutmayın

Zayıflamak için hapı yutmayın
Diyetsiz kilo vermek olmaz. Zayıflamak için ilaç ve diyet destekleyicilere sarılanları tiroid, hipertansiyon, katarakt, ...

Diyetsiz kilo vermek olmaz. Zayıflamak için ilaç ve diyet destekleyicilere sarılanları tiroid, hipertansiyon, katarakt, sinir ucu iltihapları, psikiyatrik sorunların yanı sıra kronik hastalıklar bekliyor.

Hepimiz çok iyi biliyoruz ki diyetsiz kilo verme asla olmaz. Yiyeceklerin miktarını kilo verme planına başlamadan önceki yeme potansiyeline göre değişiklik yapmadan kilo verme olanaksızdır. Ancak internette, eczanelerde ve marketlerde diyet yaparken yardımcınız diye başlayan cümleler ile doğal, zararsız ve bitkisel olarak ilaç veya destekleyici görme şansımız yükselmeye başladı. Kilo vermeyi amaçlayanlar yemeği kesmeden, yediği yiyeceğin miktarını azaltmadan kolayca kilo vermenin peşine düştüğü için ilaç ve diyet destekleyicileri cazip ve etkileyici olmaktadır.

CEHALET HASTALIKLARI

Şişmanlığın ilaç ile tedavisi aslında çoğu zaman talihsizliklerle sonuçlanmıştır. İlk olarak tedavi için tiroid hormonu kilolu kişiye bir hekim tarafından önerilmiş ve başlanmıştır. Bu tedavi sonrasında sağlıklı olan kilolu kişide hipertroidizm hastalığı oluşmuştur. Bunu sırası ile dinitrofenol içerikli popüler bir ilaç izlemiş ve bu ilacı kullanan kişilerde katarakt ve sinir ucu iltihapları gözlenmiştir. Daha sonra ise amfetamin etken maddeli ilacın kişide bağımlılığa yol açması ile ilaç kullanımının kilo verme üzerindeki etkinliği tartışılmaya başlanmıştır. Her ilaç deneyimi yeni bir ilacın piyasaya sürülmesi için yeni çalışmalar ve araştırmaların yapılmasına yol açmış ve aminoreks etken maddeli ilaç ile hekimler kilolu bireyleri tedavi etmeye çalışmışlar ve hastalarda pulmoner hipertansiyonun gelişmesi ile oluşan ciddi yan etki sonrasında sağlık kuruluşları ilacı üreten firmanın ilacını piyasada satmasını yasaklamışlardır. Ve günümüzde fenfluramin etken maddeli ilaç kullanımı ile oluşan kalp hastalıkları oluşumu da ilaçların kilo bireyler üzerinde ne derece yararlı olacağı hakkında soru işaretlerinin artmasına neden olmuştur.

YENİ ANNELERİ ÖLDÜREBİLİYOR

İlaçlar aslında sadece şişman ve şişmanlığa eşlik eden en az 2 kronik hastalık varlığında diyet tedavisi ile birlikte belirli sürelerde kullanılabilecek bir tedavi alternatifleridir. Psikiyatrik hastalar, hamile ve emziren anneler, 18 yaş altındaki genç ve çocuklar, hipertansiyonu olan hastaların kilo verimi için ilaç kullanmasına müsaade edilmemektedir. Diyet destekleyicileri için de durum açıkçası çok farklı değildir. Vücut için ciddi sorunlara neden olan ilaç ve diyet destekleyicileri arayışına girmek yerine, aktivite alanlarının artmasına yardımcı olacak planlar yapmak toplum sağlığımızın korunması açısından daha doğru bir yol olacaktır.
 

Selahattin Dönmez

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3409 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim