• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 28 °C

'Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın'

'Zayıflamak isterken sağlığınızdan olmayın'
Yazın yaklaştığı bugünlerde fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere önemli uyarılarda bulunan uzmanlar,..

Yazın yaklaştığı bugünlerde fazla kilolarından kurtulmak isteyenlere önemli uyarılarda bulunan uzmanlar, kontrolsüz kilo kaybının tehlikelerine dikkat çekiyor.
 

Doruk Hastanesi Diyetisyeni Bengi Çetiner, hızla kaybedilen kiloların sağlıksız olduğuna işaret etti. Çetiner, bu tür sağlıksız diyetlerin ölümle sonuçlanabileceğini belirtti.

"500 ile 800 veya daha az kalorilik diyetler kişinin gereksinimine göre düzenlenmemiştir ve kontrolsüzdür." diyen Çetiner, şöyle konuştu: "Kısa sürede ağırlık kaybı sağlar, hızlı kaybedilen ağırlık; yağdan değil yağsız kitleden oluşur. Çeşitli minerallerin kaybı ve kişinin ölümüyle sonuçlanabilir. Ayrıca uzun süre yağsız diyet uygulaması bağırsakları yavaş çalıştırır ve bu da kabızlığa neden olur."

Hızlı kilo vermeyi sağlayan bu tarz diyetlerin kalıcı olmadığını normal beslenme dönemine geçildiğinde, verilen kiloların hızla geri alındığını söyleyen Çetiner, kontrolsüz diyetlerin vücudun dengesini nasıl bozduğu hakkında bilgi verdi.

Çetiner, şu uyarılarda bulundu: "Bu diyetlerde yan etki olarak baş ağrısı, bulantı, ishal, halsizlik sıkça gözlenir. Proteini yüksek düşük kalorili diyetlerin kolesterol açısından da zengin olması kalp hastalığı açısından çok önemli bir risktir. Çünkü proteini yüksek karbonhidratı düşük diyette ekmek ve türevleri kısıtlanır yerine, tavuk, balık, süt, peynir, yoğurt, et ürünleri gibi hayvansal kaynaklı besinler daha fazla verilir.

Protein-CHO ayıran diyetler vücudun asit-baz dengesini bozar, kolesterolü artırır, tansiyon ve kalp- damar hastaları için zararlıdır ayrıca yiyeceklerin kendi yapısında hem protein hem de karbonhidrat bir arada bulunur, ayrılamaz. Sadece et ve salata ağırlıklı listeler karbonhidrat ihtiyacını çok düşürür ve vücuda zarar verir, davranış değişikliği yapmadığı için tekrar kilo aldırır."

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1919 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim