• BIST 9135.11
  • Altın 2324.136
  • Dolar 32.3652
  • Euro 34.9554
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

Zehirlenmelere karşı, minikleri pil ve kimyevî maddelerden uzak tutun

Zehirlenmelere karşı, minikleri pil ve kimyevî maddelerden uzak tutun
Denizli Devlet Hastanesi çocuk cerrahi uzmanı Dr. Cem Mehmet Bilen, çocukların pillerden ve zehirli kimyevi maddelerden uzak tutulması gerektiğini belirterek, özellikle ağır metaller içeren pillerin midede takılarak açılması sonucunda..

Dr. Mehmet Bilen, ev kazalarının çocuklarda ciddi rahatsızlıklara yol açabileceğini söyleyerek aileleri dikkatli olmaları konusunda uyardı.


Çocukların eline geçen her şeyi ağzına götürmesinin hayati tehlike oluşturabileceğini kaydeden Bilen, "Genellikle dikkatsizlik sonucu para, boncuk, iğne, çengelli iğne, nazarlık gibi cisimler yutulur. Bunların çoğu mide ve bağırsak sistemini zarar vermeden terk eder. İğneler ise mide ya da mide çıkışında takılabilir. Bunlar endoskopi ya da cerrahi yolla çıkarılır." dedi. Küçük pillerin çok tehlikeli olduğunu da ifade eden Bilen, ağır metaller içeren pillerin midede takılması sonucu asit etkisiyle kısa sürede açılabileceğinin ve zehirlenmelere sebep olabileceğinin altını çizdi. Evlerde temizlik amaçlı kullanılan çamaşır suyu, yağ ve kireç çözücü gibi aşındırıcı maddeleri de çocukların yanlışlıkla içebildiğini vurgulayan Dr. Cem Mehmet Bilen, bunun açıkta satılan temizlik maddelerinin evde boş su ve meşrubat şişelerine doldurulmasından kaynaklandığını söyledi. Bu maddelerin ağız ve yemek borusunda yanığa yol açtığını anlatan Bilen, yemek borusu yanıklarının yutma güçlüğü ya da hiç yutamamayla sonuçlanabileceğini aktardı. Bilen, temizlik maddesinin yanlışlıkla içilmiş olduğu şüphesi durumunda bile en yakın sağlık kuruluşuna acilen başvurulması gerektiğine dikkat çerekek, biraz dikkat ve sabırla çocukları her türlü kazadan koruyup sağlıklı ve mutlu yaşamalarının sağlanabileceğini sözlerine ekledi
 

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 7188 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim