• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Zeybekci'den asgari ücret açıklaması

Zeybekci'den asgari ücret açıklaması
Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, "OECD ülkeleri arasında milli gelire oranla en yüksek asgari ücret Türkiye'dedir.

Bunu altını çizerek söylüyorum. Bunu iddialı bir şekilde söylüyorum. Dolayısıyla bu asgari ücretle ilgili konuda taraf olan işçi sendikalarıdır, işveren sendikalarıdır. Bu vaatler herkesin hoşuna gider. Ben de asgari ücretle çalışsam benim de bu vaatler hoşuma giderdi" dedi.

Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli'de sabah saatlerinde bir fabrikada işçilerle bir araya geldi. İşçilerin alkışlarla karşıladığı Zeybekci, işçilerle kahvaltı ettikten sonra bazı işçilerle sohbet etti. Bakan Zeybekci, burada yaptığı konuşmada asgari ücretle ilgili muhalefetin vaatlerini eleştirerek, "Asgari ücret artarsa devletin cebinden bir kuruş çıkmaz. Asgari ücret 3 bin de olsa bize etkisi yok. Hatta bu işten Maliye Bakanlığı karlı çıkar. Bizde asgari ücretle çalışan yok zaten. Bunun tarafı reel sektördür, işverenlerdir. Bekara karı boşamak kolaydır. Bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Asgari ücret arttığı anda daha az işçiyle iş yapılmaya başlanır. Yoksa zaten batarsınız. Bu saçmalıkları söyleyenler, siyaseti ucuzlatanlardır. 5 koyunu güdemeyenler böyle konuşuyor. Asgari ücretin arttığı anda Maliye'nin bundan kazançlı çıkacağını dahi bilmiyorlar" dedi.

"VAATLERDE AÇIK ARTIRMAYA KATILMAYACAĞIZ"

Siyaset kurumunun kendi itibarını zedelediğini ifade eden Bakan Zeybekci, "Reel hayatla asla alakası olmayan Türkiye'nin gelecek menfaatlerinin altına dinamit koyarak bir seçim kampanyası yürütüyorlar. Biz vaat açık artırma kampanyasına asla katılmayacağız. Onların yapacak oldukları hiçbir şeyi onların yapacağı şekilde yapmayacağız. Biraz baksalar bunun daha önceki yıllarda yapıldığını görecekler. İnşallah milletimizin menfaati neyse onu yapacağız" diye konuştu.

"OECD ÜLKELERİ ARASINDA EN YÜKSEK ASGARİ ÜCRET TÜRKİYE'DEDİR"

Asgari ücretle ilgili olarak konuşan Zeybekci şunları söyledi:

"OECD ülkeleri arasında milli gelire oranla en yüksek asgari ücret Türkiye'dedir. Bunu altını çizerek söylüyorum. Bunu iddialı bir şekilde söylüyorum. Dolayısıyla bu asgari ücretle ilgili konuda taraf olan işçi sendikalarıdır, işveren sendikalarıdır. Bu vaatler herkesin hoşuna gider. Ben de asgari ücretle çalışsam benim de bu vaatler hoşuma giderdi. Asgari ücret konusunda açık artırmaya çıkanlara millet sorsun. Siz sendikalarla ve milletle konuştunuz mu? Bizim sırtımızda yumurta küfesi var. Biz Türkiye'nin ekonomi dinamiklerinden sorumlu olan bir iktidarız. Biz sorumsuzca davranamayız. Ben bu palavrayı sallayayım da ne olursa olsun diyemeyiz."

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2672 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim