• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 11 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 12 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 14 °C

Zonguldak'taki madencilerin hüzünlü mesaisi

Zonguldak'taki madencilerin hüzünlü mesaisi
TTK maden ocaklarında 3 mesai halinde çalışan madenciler, Soma'daki facianın ardından hüzün ve endişeyi bir arada yaşıyor


Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) maden ocaklarında 3 mesai halinde çalışan madenciler, Soma'daki facianın ardından hüzün ve endişeyi bir arada yaşıyor.

Kömür ocaklarında göçük, grizu patlaması, gaz zehirlenmesi, taş düşmesi gibi yüzlerce tehlike, madencileri beklerken, TTK'da 9 bin 500 civarında işçi her gün yerin metrelerce altına iniyor.

Yüzleri kömür tozundan kararmış işçiler ocaktan çıkarken, mesaisi başlayan madenciler, yerin yüzlerce metre altına arkadaşlarının "Allah'a emanet ol" dilekleriyle görev yerlerine gidiyor.

TTK Karadon Müessese Müdürlüğü maden ocağında 5 yıldır çalışan Yaşar Yağcı, AA muhabirine, Soma'daki kazayı haber aldıkları andan itibaren büyük acı ve tedirginlik yaşadıklarını söyledi.

Zonguldaklı madencilerin bu acıları zaman zaman yaşadığını anlatan Yağcı, "Burada çalışan bütün madenciler olarak Soma'da yaşayan acıyı derinden paylaşıyoruz. Orada ölenlere rahmet, yaralılara acil şifalar, yakınlarına da başsağlığı diliyoruz" dedi.

Yağcı, uzmanların ve akademisyenlerin sadece faciaların ardından madencilerin olumsuz çalışma koşullarını tartıştığını belirterek, ölü sayısının yükselmesinden endişe ettiklerini dile getirdi.

Soma'da merkezin yanı sıra Çaycuma ve Devrek ilçeleri ile Bartın'dan çok sayıda çalışan olduğunu duyduklarını ifade eden Yağcı, "Bütün arkadaşlarım emekçi. Herkes ocağa girdikten sonra kellesini koltuğuna alarak ekmeğini taştan çıkartıyor. Herkes sıcak ekmeğini evine getirmek için uğraşıyor. Allah bundan sonra böyle facialar yaşatmasın" diye konuştu.

- "Soma'nın acısını derinden hissediyoruz"

İşçilerden Serkan Günay, madende üretimde çalıştığını, yer altına girmenin ve oradan çıkmanın ayrı bir dert olduğunu belirtti.

Yerin altına "Bismillah" diyerek girdiklerini anlatan Günay, ekmek parası için çalıştıklarını, yapacakları başka iş olmadığını aktardı.

Günay, madenlerdeki günlük taş düşmesi gibi ufak kazalara alıştıklarını ancak büyük faciaların endişesini her zaman taşıdıklarını söyledi.

Sezgin Keskin de 8 yıldır madende çalıştığını vurgulayarak, "Yer altının şartları çok zor, elbette ki korkuyoruz. Kendim de iş kazası geçirdim. Göçük altında kalan işçi arkadaşlarımı da gördüm. Soma'nın acısını derinden hissediyoruz" ifadesini kullandı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2089 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim