• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 21 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 24 °C
  • İzmir 22 °C

Bu Eylemi Desteklemiyorum!

Sizden Gelenler

Yönteminin ve zamanının yanlış olduğuna inandığım bu eylemi kişisel olarak uyguladığım karşı eylemle protesto ediyorum.

Evet, yanlış zamanda yanlış bir yöntemle yapılan bu eylemi desteklemiyorum. İlaç fiyatlarındaki düşüşün lanse edildiği bir dönemde, bu düşüşten rahatsızlık duyduğumuzu kabul edecek bir şekilde yapılan bu eylem biz eczacıları halkın gözünde paragöz eczacılar olarak göstermiştir. Bütün televizyonlar da ilaç fiyatlarındaki bu düşüşün, kamuya ve vatandaşa ne kadar yararlı olacağını ifade eden programlar yapılırken, maalesef meslek örgütümüz bu durumdan hoşnut olmayan tek meslek grubunun eczacılar olduğunu tescil etmişlerdir.
Eylemin eczacılara hiç sorulmadan, direktifler yöntemiyle yapılması da ayrı bir skandaldır. Dün akşam cep telefonlarımıza gelen mesaj da “ECZANELERİMİZİ MESAİ BİTİMİNDE KAPATIYORUZ, YARIN KESİNLİKLE AÇMIYORUZ. BUGÜN SAAT 19.30 DA KOCATEPE KÜLTÜR MERKEZİNDE BULUŞUYORUZ” denilmektedir. Bu eylemin yapılmasına karar vermek ve eczacının desteğini istemek için bir tek toplantı düzenlemeyen eczacı odamız, eczanelerimizi kapattıktan sonra gereken talimatları vermek üzere bizi toplantıya çağırmıştır. Eczacıları, meslek örgütünün paralı askerleri gibi değerlendiren bu anlayışı da kabul etmek mümkün değildir.
Yaklaşan genel kurul öncesi şov yapma peşinde olan meslek örgütümüz haklı isteklerimizi, biz eczacılara bile tam olarak anlatamamışken konunun muhataplarına nasıl anlatacaktır.
Bu eylemin ön plana çıkan 2 sebebi vardır.
 
1)    Stok zararlarımızın karşılanması
2)    Kar oranlarımızın arttırılması ve/veya meslek hakkının kazanılması
 
Stok zararlarımızın karşılanması için genelge çıkarılması için ilaç fiyatlarının düşeceği güne kadar beklemek doğru bir yöntem midir? Madem ki böyle bir yöntem için eylem yapılacaktı bu düşüşler olmadan önce, hatta 2004 yılından beri düşen ilaç fiyatları için neden yapılmadı. Bugünden sonra yayımlanacak olan bir genelge, bugünden itibaren satacağımız ilaçların fiyat farklarını bize geri döndürebilecek mi?
Kar oranlarımızın arttırılması ve/veya meslek hakkı alınması konusuna gelince, eczacılar olarak kar oranımızın ne kadar olması gerektiği ile ilgili veya ne kadar meslek hakkı istediğimizle ilgili herhangi bir bilgi verilmeden eczacıların bir eyleme zorlanmasının haklı bir yönü var mıdır? İsteklerimiz konusunda meslek örgütü bir çalışma yapmış mıdır? Eczacıların dar boğazdan çıkması için yüzde kaç kar etmesi lazımdır. Veya meslek hakkı ne kadar olmalıdır. Bu konuda hiçbir bilgimiz olmadan yaptığımız eylemin sonuçlarını ve başarısını nasıl belirleyeceğiz.
Kısacası plansız, programsız bir eylem eczacıların kucağına bırakılmıştır. Bu kadar önemli bir eylemi bu kadar ciddiyetsizce planlayan meslek örgütümüzü protesto etmek amacıyla şahsi bir eylem yapmaya karar verdim. Benim gibi düşünen meslektaşlarımı, eczanelerini açmaya teşvik etmemek için bu kararımı kendime sakladım.
Sonuç olarak bu eylemi gerçekleştirmek ve meslek örgütümüzü daha hassas davranmaya teşvik etmek için bugün saat 8.30 da eczanemi açtım. Eczacı odasından yetkililerin gelip bu şahsi eylemimi resmileştirecek olan tutanağı tutmalarına kadar bekledikten sonra da eylemimi sona erdirerek eczanemi kapattım.
Son zamanlarda sonuca bir türlü ulaşmayan eylemler tasarlayan örgütümüzün bu başarısızlıklarından dolayı bir eylemi hak ettiğini düşünüyorum.
Sonuç olarak tamamen kendi tasarrufum ile bende şahsi eylemimi gerçekleştirdim. Eczacıları halkın gözünde paragöz olarak gösteren bu eyleme yaptığım karşı eylem umarım meslek örgütümüzün daha hassas ve katılımcı kararlar almasını ve bu eylemleri seçim öncesi şovlarına dönüştürmemesini sağlar.
Saygılarımla.
 
 
 
Ecz. Mehmet Saydan

saydan.com.tr

Bu yazı toplam 1698 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim