• BIST 8718.11
  • Altın 2242.741
  • Dolar 32.3254
  • Euro 35.1547
  • Ankara 3 °C
  • İstanbul 9 °C
  • Bursa 4 °C
  • Antalya 14 °C
  • İzmir 8 °C

Fizyoterapistlerin 2015 yılından beklentileri

Sizden Gelenler

Fizyoterapist yetiştiren İlk fizik tedavi ve rehabilitasyon bölümü 1961 yılında Hacettepe Üniversitesi bünyesinde kurulmuş olup,  ilk mezunlarını 1965 yılında vermiştir. 1965 yılından günümüze dek fizyoterapistler mesleki haklar konusunda mücadele vermektedir. Bu mücadelenin yegâne amacı, mesleki sorunların aşılması, mesleğin en etkili ve verimli şekilde yerine getirilmesi, hastalara maksimum seviye de hizmet etmek ve mesleki olarak hak ettiği noktada olmaktır. Fizyoterapistler olarak istediğimiz haklı talepler bizleri ilgilendirdiği kadar, hastaların aldıkları tedavinin etkinliğinin artmasını sağlayacak, devleti de mali tasarruf alanında olumlu etkileyecektir.

Peki, Türkiye’deki fizyoterapistlerin 2015 yılından beklentileri nelerdir:

- Halkın fizyoterapi ve fizyoterapist konusunda bilinçlenmesi, bilinçlendirilmesi. Bu vesileyle hastalar işin ehli fizyoterapistler tarafından tedavi hizmeti görmüş olup, fizyoterapist olmayan kişilerin sebep olduğu mağduriyetlerin önüne geçilmiş olacak.

- Alınan zorlu lisans eğitimi sırasında her hastalığa özgü öğrenilen fizyoterapi tedavi modalitelerinin, fizyoterapistler tarafından hastaya uygun görülen fizyoterapi programı içerisinde planlanıp uygulanması.

- Fizyoterapistlerin farklı branş hekimleri ile çalışabilmesinin önündeki her türlü engelin kalkması.

- Fizyoterapistlerin günlük alacakları fizik tedavi hasta sayısının, hastaya olan hizmetin kaliteli olması yönünden makul sayıda tutulması.

- Özel eğitim ve rehabilitasyon merkezlerinde bedensel engelli kişilere uygulanacak egzersizlerin yer aldığı ve milli eğitim tarafından hazırlanan RAM raporunun düzenlenmesini sağlayan heyette, bedensel engelli bireylerin mağdur olmaması için fizyoterapistlerin de yer alması.

- Fizyoterapistler tarafından verilen ağır, yorucu ve uzun süren fizyoterapi hizmetinin altında fizyoterapistlerin imzasının olması ve bu hizmetin sorumluluğunun fizyoterapiste ait olması.

- Fizyoterapistlerin koruyucu sağlık alanında aktif rol alabilmesi için aile sağlığı merkezlerinde istihdam edilmesi.

- Kamu hastanelerine fizyoterapist alım sayısının komik rakamlarda değil, fizik tedavi için aylarca sıra bekleyen hastaların derdine derman olacak şekilde yeterli sayıda alım yapılması.

- Fizyoterapistlere, kişilere koruyucu sağlık konusunda hizmet edebileceği kendilerine ait klinik açabilme yetkisinin verilmesi.

Biz fizyoterapistler hayatınıza hareket katmak için varız, doğru egzersiz için fizyoterapistinize danışınız

2015 yılının ülkemize  sağlık, huzur, mutluluk, barış getirmesi dileği ile mutlu yıllar.

Zekeriya Kalkan
Uzman Fizyoterapist

zekeriya-kalkan.jpg

Bu yazı toplam 10336 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim