• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 21 °C

Hürriyet Gazetesi mi ? "Ataşehir"deki Uydu Hastaneye İzin Verdi ?

Av.Bülent Özer

24 Mayıs 2008 tarihli Hürriyet Gazetesinde çıkan habere göre Sağlık Bakanlığı tarafından , bir merkeze ayrıcalık tanındığı iddia edilmiştir, ancak Sayın Sağlık Bakanlığı ; Ataşehir'deki "Anadolu Sağlık Merkezi'ne" T.C.Sağlık Bakanlığı tarafından kesinlikle herhangi bir onay verilmediğini belirtilmiştir, peki bu haber neye dayanarak çıkmıştır ?

03 Haziran 2008 Salı itibariyle , Sağlık Bakanlığı ilgili birimleri ile yaptığım görüşmeler neticesinde , 24 Mayıs 2008 tarihli Hürriyet Gazetesinde yayınlanan haber kesin bir dille yalanlanmıştır belki bu haberi görmeyen ilgililer için , haberin ilgili bölümünü aşağıya tekrak aktarıyorum ;


Anadolu Hastanesi, Moskova'ya adımı 40 milyon dolara atacak
Cumartesi, 24 Mayıs 2008 .....


ANADOLU Sağlık Merkezi (ASM), İstanbul’un çeşitli noktalarında gerçekleştirmeyi düşündüğü "küçük uydu hastane" projelerinden birini Ataşehir’de 12 milyon dolara gerçekleştirdi. Yatırım bitme aşamasına gelmişken, Sağlık Bakanlığı’nın, "Yeni hastane kurmak, mevcut hastanelere doktor almak artık izne tabi" kararı yayınlandı. Bu durum, Anadolu Holding Yönetim Kurulu Başkanı Tuncay Özilhan’ı da telaşlandırdı. Anadolu Sağlık Merkezi, Sağlık Bakanlığı’na, "Biz yatırımımızı yayınlanan karardan çok önce başlatmıştık. Tam açılış noktasına geldiğimizde kararınız yayınlandı. Ataşehir’deki uydu kliniğimizin bu karar kapsamında kabul edilmemesini bekliyoruz" başvurusu yaptı. Başvuruyu inceleyen Sağlık Bakanlığı’nın ilgili birimleri, "Ataşehir’teki uydu klinik açılabilir" iznini verdi. Bakanlığın bu kararı Tuncay Özilhan’a Efes Rusya’nın yönetim kurulu toplantısını gerçekleştirmek üzere gittiği Kazan’da (Tataristan) ulaştı. Özilhan, kararın olumlu yönde çıkmasıyla rahatladı.
Kaynak:Hürriyet

Türkiye'nin en büyük ve saygın gazetelerinden biri olan Hürriyet Gazetesi , bu haberi hangi bilgi ve belgeye dayanarak yapmıştır ? Sağlık Bakanlığı kesinlikle , herhangi bir özel hastane yada tıp merkezine herhangi bir ayrıcalık tanınmamış , hiç kimse için böyle bir izin verilmemiştir demekte , ayrıca "Uydu Hastane" tanımlamasının bir tıp merkezi için kullanılmasının reklam içerikli olduğundan , bu tanım için de gerekli incelemenin ilgili bakanlıklar nezdinde de başlatılacağını belirtmiştir.

Gerek müvekkilim olan Özel Hastaneler ve Tıp Merkezleri , gerekse danışan ilgili mağdur durumdaki hastane ve merkezlerde çalışan binlerce değerli sağlık personeli , hekim ve yatırımcılar şu an çok zor durumdadır.

Sayın Sağlık Bakanımızın , 217 merkeze göstermiş olduğu iyi niyeti , ( ki bir Özel Hastane veya Tıp Merkezinin açılış için gerekli fiziki şartları ve evrakları hazırlamasının ve ruhsat sürecinin ne kadar zor olduğu çok iyi bilindiğinden dolayı ,15 Şubat 2008 tarihinde hem Özel Hastaneler hemde ATT yönetmelikleri, ardından 18 Şubat 2008 tarihinde bir genelge ile , 22 şubat 2008 tarihine kadar tüm evrakların eksiksiz bakanlığa teslim edilmesi gerekmektedir diyerek , başvuruların imkansız hale getirilmesinin) , tüm yatırımlarını ve hazırlıklarını yapıp , tam açılmak üzere olan olan hastane ve merkezlere ,sayın Sağlık Bakalığı'nın yayınlayacağı yeni bir genelge ile ,şu anki mağduriyetlerini çözüme kavuşturucağına inanıyoruz.

Açılmak üzere olan Özel Hastane yada Tıp - Dal Merkezleri , ülkemiz ekonomisine katkıda bulunacak , Türk Milletine hizmet verme amacı içinde bulunan sağlık merkezleridir , açılamayan sağlık kuruluşları hem değerli milletimizin sağlık hizmetlerinden faydalanmasına engel olmakta , diğer yandan istihdam edeceği personel dolayısıyla da binlerce insanımıza iş olanağı tanımasına rağmen bu imkan doğamamaktadır.

Özel sağlık Sektörünün gelişmesi Türkiye'mize olduğu kadar , Türkiye'mizin dışa açılan yeni bir kapısıdır.

Tüm bu hususları dikkate alarak , şu anki sorunlara bir çare bulacağına inandığımız Sağlık Bakanlığı ' na şimdiden teşekkür eder ,gerekli hassasiyeti göstereceğine inanarak ,gerek müvekkilerim , gerek kendi adıma saygılar sunarım.

Av.Bülent Özer

www.bulentozer.av.tr

 

 

 

Bu yazı toplam 2454 defa okunmuştur.
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu yazıya henüz yorum eklenmemiştir.
Yazarın Diğer Yazıları
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim