• BIST 9091.07
  • Altın 2324.75
  • Dolar 32.3712
  • Euro 34.9966
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 21 °C
  • Antalya 23 °C
  • İzmir 25 °C

10 maddede enerjik olmanın yolları

10 maddede enerjik olmanın yolları
Belki gelemeyen yaz günlerinden belki mevsimlerin gösterdiği değişimden kendinizi yorgun hissediyorsanız buna bazı alışkanlıklarınız neden oluyor olabilir. Bu 10 maddeye dikkat ederek daha enerjik ve dinamik olmanız mümkün...

İDİL DEMİREL

Haziran ayının sonlarına gelmemize rağmen hala güneşli, bizi ısıtan ve enerji veren sıcak yaz günlerine kavuşamadık. Birçoğumuz havaların da etkisiyle yorgun, soğuk algınlığı ve grip gibi hastalıklarla boğuşuyor. Halsiz, kolumuzu kaldıracak durumda olmadan günler geçiriyoruz. Ancak belki bunda bizim ve bazı düzeltmemiz gereken alışkanlıklarımızın da etkisi olabilir. Washington State Üniversitesi tarafından yapılan araştırmanın sonuçlarına göre gün içinde bazı küçük değişiklikler yaparak kendi enerjimizi bitirmeye bir son verebiliriz. Bu 10 maddeyle ilgili gerekli değişiklikleri yapabildiğiniz zaman emin olun kendinizi çok daha enerjik ve sağlıklı hissedeceksiniz. 

SU İÇMEYE ÖZEN GÖSTERİN: 

Manken ve oyuncuların her röportajında muhakkak "Cildimin ve vücudumun güzelliği için su içiyorum" dediğine dikkat etmişsinizdir. Ancak belki de bu sözler size abartılı ve ezbere söylenmiş gibi de geliyor olabilir. Ancak ne olursa olsun vücudumuzun büyük kısmının sudan oluştuğunu bilmek bile her an suya ihtiyacımız olduğunu anlamanıza yardımcı olacaktır. İngiltere Ulusal Su Konseyi, her insanın sağlıklı bir şekilde hayatını geçirebilmesi için günde 1.6 litre su içmeye ihtiyacı olduğunu söylüyor. Susuz kalındığı vakit, vücut hücreler için gerekli olan madde akışını sağlamakta güçlük çekiyor. Bu da kendimizi daha yorgun hissetmemize neden oluyor. 

ALKOLSÜZ BİR HAYATI BENİMSEYİN: 

Tabiatta doğal olarak bulunmayan yani işlenmiş her gıda ve içecek vücudunuz için olumsuz etkiler yaratıyor. Buna alkol de dahil. Alkolün sayısız zararını saymaya gerek yok ancak uyku kalitesini düşürdüğünü bilmek bile yeterli olmalı. Sağlıklı bir hayat için uykunun ne kadar önemli olduğunu biliyorsanız alkolü hayatınızdan çıkarın, daha enerjik ve sağlıklı günlere adım atın. 

CEP TELEFONLARI: 

Tüm gün elimizden düşmeyen, çoğu zaman geceleri baş ucumuzda bizimle birlikte yatağa giren cep telefonları tam bir enerji emici. Uyku düzenimizi sağlayan melatonin hormonunun salgılanmasını olumsuz olarak etkileyen cep telefonları, kendimizi daha bitkin ve yorgun hissetmemize neden oluyor. Gün içinde olabildiğince evde ve ofiste cep telefonundan uzak kalmaya çalışmakta fayda var. Ancak en azından iş sonrasında gecenin ilerleyen saatlerine kadar Instagram hesaplarını kontrol etmekten uzak kalmanız çok önemli. 

HAREKETSİZ HAYAT: 

Spor salonuna gitmeseniz bile haftada en azından üç gün 20'şer dakika yürümeye özen göstermeniz gerekiyor. Bu minik yürüyüşler bile psikolojinizin düzelmesine ve kendinizi daha dinç hissetmenize yardımcı olacak.

FAZLA SPOR YAPMAK: 

Spor yapmayı herkes tavsiye ediyor. Ancak saplantılı bir şekilde her gün saatlerce spor yapmak ve haftanın her gününü spor salonunda geçirmek de yine sizin yorgun düşmenize neden olacaktır. Aşırı spor vücudun stres hormonu salgılamasına, kendinizi yorgun hissetmenize ve uyumakta güçlük çekmenize neden olur.

GEÇ SAATTE YEMEK: 

Geç saatte yemek yemek vücudun güçsüz düşmesine neden olur. Aşırı yemek, vücudu dinlendirmemek de yine yorgun hissetmenize neden olabilir.

DEMİR EKSİKLİĞİ: 

Düzenli kan tahlilleri yaptırmadığınız taktirde vücudunuzda nelerin eksik olduğunu bilemezsiniz. Pek çok kişinin kendisini yorgun hissetmesinin nedeni demir eksikliliği. Yeterince demir almadığınız vakit kendinizi bitkin hissedersiniz. 

İLAÇLARA DİKKAT: 

Aldığınız ilaçların yan etkilerine dikkat etmeli ve doktorunuzun mecburi görmediği ilaçlardan uzak durmanız gerekiyor. Bazen aldığımız bitkisel destek hapları bile fark etmeden vücutta başka maddelerin azalmasına ya da artmasına neden olabilir. Bu nedenle aldığınız her ilacı doktorunuza sorarak kullanmaya özen gösterin.

KAHVE: 

Kahvenin sizi dinç ve uyanık tuttuğunu söyleyebilirsiniz ancak ne yazık ki araştırma sonuçları bu yorumlamayı desteklemiyor. Günde bir fincandan fazla kahve tükettiğiniz vakit, farkında olmadan vücudunuzu yoruyorsunuz. Vücudunuzdaki adrenalinin salgılanmasına neden olan kahve, özellikle geç vakitlerde tüketildiğinde kendinizi yorgun hissetmenize neden oluyor.

DAĞINIKLIK: 

Tüm gününüz bir ofiste geçiyorsa masanızı bir kez daha gözden geçirin. Dağınık bir masa farkında olmadan enerjinizin düşmesine neden olacaktır. Masanızı toplamak, farkında olmadan kendinizi daha enerjik hissetmenizi sağlayacak.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 12988 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim