• BIST 9111.31
  • Altın 2323.888
  • Dolar 32.3797
  • Euro 35.0176
  • Ankara 20 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 24 °C
  • Antalya 26 °C
  • İzmir 25 °C

112 Acil çalışanlarının döner sermaye müjdesi

112 Acil çalışanlarının döner sermaye müjdesi
Sağlık-Sen, Şanlıurfa ve Zonguldak İdare Mahkemeleri tarafından, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının döner sermaye ek ödemelerini riskli birim katsayısı üzerinden alması gerektiğine hükmettiğini bildirdi.

Sağlık-Sen, Şanlıurfa ve Zonguldak İdare Mahkemeleri tarafından, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının döner sermaye ek ödemelerini riskli birim katsayısı üzerinden alması gerektiğine hükmettiğini bildirdi.

Sağlık-Sen'den yapılan yazılı açıklamada, sendikanın üyeleri adına 112 acil sağlık hizmetleri çalışanlarının döner sermaye ek ödemeleri ile ilgili olarak Şanlıurfa ve Zonguldak İdare Mahkemelerine dava açtığı belirtildi.

Davalar sonucunda, her iki mahkemenin de aynı kararı verdiğinin bildirildiği açıklamada, 'Şanlıurfa ve Zonguldak İdare Mahkemeleri, 112 Acil Sağlık Hizmetleri Çalışanlarının, döner sermaye ek ödemelerini riskli birim katsayısı üzerinden alması gerektiğine hükmetti' ifadesi yer aldı.

Açıklamada, şunlar kaydedildi:
''Sağlık Bakanlığı Döner Sermaye Yönetmeliği'ne göre hastanelerin acil servisine entegre 112'lerde çalışan personele, aldığı döner sermayeye ek olarak ortalama 250 TL riskli birim farkı ödeniyor. Hastane bünyesinde olmayan A ve C Tipi 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonlarında çalışan personel ise bu haktan yararlanamıyor.
Sağlık-Sen'in açtığı davada Şanlıurfa İdare Mahkemesi, riskli birim farkından yararlanma koşulu olarak, 112 acil hizmetlerinin kuruma bağlı olması şartını hukuka aykırı buldu. İdarenin, dava açan 112 ambulans şoförünün geriye dönük yasal alacaklarını tazmin etmesine hükmeden Mahkeme kararında, 112 ambulans şoförlüğü görevinin risk içeren bir hizmet olduğu, bu nedenle döner sermaye ek ödemesini riskli birim katsayısından alması gerektiği görüşüne yer verdi.

Zonguldak İdare Mahkemesi de 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonunda acil tıp teknisyeni olarak çalışan personelin fiilen acil nitelik arz eden hizmet ifa ettiği için riskli birim farkı alması gerektiğine karar verdi.''

Sağlık-Sen Genel Başkanı Mahmut Kaçar da konuya ilişkin yaptığı değerlendirmede, çalışanların katkısıyla oluşan döner sermayenin, çalışanlara adil dağılımını engelleyen ciddi mevzuat hataları olduğunu ifade ederek, ''Yargı kararları çerçevesinde Türkiye genelindeki bütün A ve C Tipi 112 istasyonlarındaki çalışanların, riskli birim katsayısından yararlanması için Bakanlığın düzenleme yapması gerekiyor'' dedi.
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5551 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim