• BIST 9060.71
  • Altın 2292.356
  • Dolar 32.3135
  • Euro 35.0966
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

112 acil sağlık meclis gündeminde

112 acil sağlık meclis gündeminde
CHP Grup Başkanvekili Muharrem İnce, 112 Acil Sağlık Hizmeti İstasyonları yapım işine yönelik iddiaları, soru önergesiyle TBMM gündemine getirdi.

İnce, Başbakan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın eniştesi Oktay Ferşat ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın kayınpederi Ali Yüksel'in bu olaydaki sorumluluğunun ne olduğunu sordu.

İnce, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na sunduğu önergesinde, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonları yapım işi adı altında, onlarca müteahhidin ve inşaat malzemesi tedarikçisinin mağdur eden bir süreç yaşandığını savundu. İnce, bu süreçten Başbakan Danışmanı ve Ankara Milletvekili Yalçın Akdoğan'ın eniştesi Oktay Ferşat ile Gençlik ve Spor Bakanı Suat Kılıç'ın kayınpederi Ali Yüksel'in sorumlu olduğunun iddia edildiğini belirtti.

İnce, 112 Acil Sağlık Hizmetleri İstasyonu yapım işinden mağdur olanların Başbakan Erdoğan ve Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç'tan konuyla ilgili randevu talep edip etmediğini sordu. Yalçın Akdoğan'ın, eniştesi hakkında hangi tarihte, hangi gerekçeyle suç duyurusunda bulunduğu sorusunu yönelten İnce, önergesinde şu sorulara yer verdi:

* Sağlık Bakanlığı'nın, 'il sağlık müdürlükleri ile protokol yapabilirsiniz' dediği 6 Ocak 2012 tarihinden 15 Nisan 2012 tarihine kadar sürede, hangi il sağlık müdürlükleri bu firma ile hangi yerlere 112 yapılması için protokol yapmıştır?

* Protokol yapılan yerlerin mülkiyeti kime aittir? 15 Nisan 2012 tarihinden sonra, yani Sağlık Bakanlığı'nın İl Sağlık Müdürlüklerine yazdığı yazı ile acil sağlık hizmetleri istasyon binalarının yapılmasına yönelik İl Sağlık Müdürlüklerince herhangi bir işlem tesis edilmesin yazısından sonra bu yazıya rağmen İl Sağlık Müdürlükleri ile Ferşat Grup arasında protokol yapıldığı doğru mu?

* Protokol yapılan müteahhitlerden alınan ve 112 İstasyonu başına 2 bin lira olan nakit teminat bedeli olarak alınan komisyonlar ve inşaat malzemesi tedarikçilerinden alınan paralarla birlikte 60 milyon lirayı bulan bir vurgundan söz edilirken, olayın mağdurlarına randevu vermemenizin gerekçesi nedir?

* Ferşat Grup'un müteahhitlerden almış olduğu iddia edilen 60 milyon TL'nin Ferşat Grup'un resmi banka hesaplarına girdiği sabitken bu paraların nereden geldiği ve vergisinin ödenip ödenmediği Maliye Bakanlığı tarafından araştırılmış ve inceleme başlatılmış mıdır? Sağlık Bakanlığı tarafından bu konuyla ilgili soruşturma başlatıldı mı?"

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2258 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim