• BIST 9079.97
  • Altın 2323.531
  • Dolar 32.3714
  • Euro 34.8891
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 12 °C
  • Bursa 13 °C
  • Antalya 15 °C
  • İzmir 15 °C

112 bin hekime ihtiyaç var! VİDEO

112 bin hekime ihtiyaç var! VİDEO
Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş, Türkiye'de 122 bin hekim açığı olduğunu belirterek, "Bu açığı kapatmak için yabancı hekim uygulamasına karşıyız" dedi.

Sağlık-Sen Bursa Şubesi'nin Muradiye Devlet Hastanesi'ndeki sendika odası, Sağlık-Sen Genel Başkanı Metin Memiş tarafından açıldı.

9 yılda sağlık alanında yapılan yatırımları takdir etmemenin mümkün olmadığını kaydeden Memiş, 9 yılda 74 milyonun aldığı sağlık hizmetinde ciddi bir kalite artışı olduğunu kaydetti. Memiş, "Sağlık çalışanlarının özlük haklarında ve ücretlerinde ciddi bir iyileşme yapılmadı. Sağlık çalışanlarının da özlük haklarının artırılmasını talep ediyoruz. Memurlara toplu sözleşme hakkı verilmesi için mücadele ettik. Anayasa değişikliğine açık açık evet dedik. Bununla birlikte bu sene normalde toplu sözleşme masasına oturmamız gerekirken, ikinci mevzuat çıkmadığı için oturamadık. 1 Ekim'de meclis açılır açılmaz, ikinci mevzuatla alakalı toplantının bir an evvel yapılması ve bu sene bütçe belirlenmeden önce toplu sözleşme masasına oturmayı talep edeceğiz" diye konuştu.

"YANGINDAN MAL KAÇIRILIR GİBİ KANUN ÇIKARILMASIN"
Kamu Hastane Birlikleri Kanun tasarısı ve Teşkilat Kanunu'nun ayrı ayrı değerlendirilmesini istediklerini ifade eden Memiş, "Bu yasanın gizli kapaklı bir şekilde hazırlanması elbette doğru değil. Yangından mal kaçırılır gibi yasa hazırlanıp kanun hükmünde kararname ile çıkartılması kabul edilir değil. Biz bu konunun tartışılmasını, paylaşılmasını istiyoruz" diye konuştu.

video.20100518175404.jpg 
   Video için tıklayınız...

"122 BİN HEKİM AÇIĞI VAR"
Türkiye'de yapılan araştırmaya göre 122 bin hekim açığı olduğunu kaydeden Memiş, yurt dışından gelen hekimlere karşı olduklarını söyledi. Memiş sözlerini şu şekilde sürdürdü:

"Bizim kendi beyin gücümüz, kendi insan gücümüz var. Biz daha önceki dönemlerde de tıp fakültelerinin kontenjanlarının artırılmasını talep etmiştik. Sağlık Bakanlığı ve YÖK'ün girişimleriyle birlikte birkaç yıl önce 5 bin mezun veren tıp fakülteleri, artık 8 bin 500 civarında mezun veriyor. Ancak biz kendi insan gücümüzün kullanılması gerektiğine inanıyoruz. Mezun sayısının artmasıyla birlikte bu hekim açığını giderebiliriz. Ülkemizde ihtisas yapan, ülkemizde eğitim gören yabancı hekimlerinin çalışmasına açığız. Bu şekilde 3 bin 500 hekim var. Ancak mevcut düzenle kaliteli hekim çalıştırmak istiyorsanız, bu ücretle çalıştaramazsınız. Yabancı hekimin gelmesine karşı olduğumuzu belirtmek istiyorum"

Sağlık-Sen İl Başkanı Yusuf Bedir ise, sendika üyelerinin özlük haklarının iyileştirilmesi için çalışmalar yaptıklarını kaydetti.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1773 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim