• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • Ankara 12 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 14 °C

112 çalışanlarından nöbet tepkisi

112 çalışanlarından nöbet tepkisi
TTB Merkez Konseyi Üyesi İncekara: -''Sağlık Bakanlığı'nın ASM çalışanlarına dayattığı hastane acillerinde ve 112 istasyonlarındaki nöbet uygulamaları çalışanlar ve toplum nezdinde, kabul görmemiştir''

Türk Tabipler Birliği (TTB) Merkez Konseyi Üyesi Filiz Ünal İncekara, ''Sağlık Bakanlığı'nın Aile Sağlığı Merkezi (ASM) çalışanlarına dayattığı hastane acillerinde ve 112 istasyonlarındaki nöbet uygulamaları çalışanlar ve toplum nezdinde, kabul görmemiştir'' ifadesini kullandı.

Türk Tabipleri Birliği ile bazı sağlık örgütleri ve sendikalar tarafından Torba Yasa tasarısındaki ASM çalışanlarına dönük nöbet düzenlemesine ilişkin, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu önünde bir basın açıklaması yapıldı.

TTB Aile Hekimliği Kolu, Birinci Basamak Sağlık Çalışanları Birlik ve Dayanışma Sendikası, Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası, Türkiye Aile Hekimleri Uzmanlık Derneği adına basın açıklamasını okuyan TTB Merkez Konseyi Üyesi Filiz Ünal İncekara, ASM çalışanlarının, sadece kendi hakları için değil, toplumun nitelikli sağlık hakkı için verdiği mücadeleyi kararlılıkla sürdürdüğünü ve sürdürmeye devam edeceğini belirtti.

Acil servis hekimliğinin farklı bir mesleki eğitim süreci gerektirdiğine dikkati çeken İncekara, acil sağlık hizmetlerini bu alanda yeterli mesleki eğitimi ve deneyimi olmayan sağlık çalışanlarıyla gidermeye çalışmanın halkın sağlığını tehlikeye atmak anlamına geldiğini söyledi.

İncekara, ''Sağlık Bakanlığı, TBMM'ye getirdiği yeni yasa tasarısıyla, ASM ve TSM'lerde esnek çalışmanın önünü açarak, bir yandan basamaklı sağlık hizmetlerini öte yandan birinci basamak hizmetlerinde çalışanların enerjisini bitirmek için var gücüyle çalışıyor'' ifadesini kullandı.

Sağlık Bakanlığının ASM çalışanlarına dayattığı hastane acillerinde ve 112 istasyonlarındaki nöbet uygulamalarının çalışanlar ve toplum nezdinde kabul görmediğini iddia eden İncekara, şunları kaydetti:

''Acil sağlık hizmetlerindeki sorunların, birinci basamak sağlık hizmetlerinin içinin boşaltılarak giderilemeyeceği, hastane acillerinde her an şiddete maruz kalan sağlık çalışanlarının güvenliğini bile sağlamada acizlik gösteren bir yönetimin bu kararlarla şiddeti ASM ve TSM'lere taşıyacağı bilinmelidir. Sağlık çalışanları yüzde 90 oranında bu haksız görev ve sorumluluk kavramlarıyla bağdaşmayan, hukuka uygun olmayan nöbetlere gitmemişlerdir, gitmeyeceklerdir. Hastane acillerine konan nöbetlere giden hekimler ise nöbet başına 2,5 hasta bakmışlardır. Yıllardır kanayan yaramız olan Sağlıkta Şiddet Yasası bir türlü çıkarılamazken nöbet konusunda neden bu kadar ısrarcı olunduğu da anlaşılamamıştır.'

Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası Genel Başkanı Gönül Erden de Aile Sağlığı Merkezi ve Toplum Sağlığı Merkezlerinin kendi işlerini yapmasına engel olacak nöbet uygulamasına karşı olduklarını belirterek, bu konuyla ilgili her alanda mücadeleye devam edeceklerini söyledi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3549 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim