• BIST 9079.97
  • Altın 2323.863
  • Dolar 32.3631
  • Euro 34.9444
  • Ankara 14 °C
  • İstanbul 15 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 15 °C

"13. Bayındır Hastaneleri Tıp Ödülleri" sahiplerini buldu

"13. Bayındır Hastaneleri Tıp Ödülleri" sahiplerini buldu
Özel sağlık sektörünün tıp alanında ilk bilim ödülü olan ‘Bayındır Hastaneleri Tıp Ödülleri’nin 13.’sü Cüneyt Gökçer Sahnesi’nde düzenlenen törenle sahiplerini buldu.

İş Bankası iştiraki olan Bayındır Sağlık Grubu tarafından Türkiye Cumhuriyeti uyruklu tıp eğitimi almış bilim insanlarının tıp alanındaki seçkin araştırma, çalışma ve hizmetlerini kamuoyuna duyurmak ve bilimsel çalışmalarını teşvik etmek amacıyla düzenlenen ödüller, hizmet, bilim, teşvik ve araştırma desteği olmak üzere dört dalda veriliyor.

Törende, "Hizmet Ödülü"; hasta odaklı ve bilimsel temele dayalı sistematik laboratuvar çalışmaları nedeniyle, Hacettepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nükleer Tıp Anabilim Dalı Emekli Öğretim Üyesi Düzen Laboratuvarlar Grubu Kurucu ve Yöneticisi Prof. Dr. Yahya Laleli’ye Bayındır Sağlık Grubu Yönetim Kurulu Başkanı Rıza Kutlusoy tarafından verildi.

"Bilim Ödülü" ise ülkemizin önemli sağlık sorunlarından biri olan "viral hepatit, hepatik ensefolopati ve karaciğer hastalıklarının ekstrahepatik manifestasyonları" konusunda yaptığı çalışmalar nedeniyle, Ankara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Cihan Yurdaydın’a Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Doğan Sarban tarafından sunuldu.

"Teşvik Ödülü" de eşit bilimsel ağırlığı nedeniyle Hacetttepe Üniversitesi Tıp Fakültesi Nöroloji Anabilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Ethem Murat ARSAVA ile Marmara Üniversitesi Tıp Fakültesi Gastroenteroloji Bilim Dalı öğretim üyesi Doç. Dr. Yusuf Yılmaz'a Bayındır Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Doç. Dr. Yaman Zorlutuna tarafından takdim edildi.

"Araştırma Desteği" ise doktora öğrencileri Ayşim Gözükızıl ve Evin Özen’den oluşan ekip tarafından gerçekleştirilmesi planlanan "hepatoselüler karsinom hücrelerinde oksidatif stres yanıtının düzenlenmesinde tiyoredoksin etkileşimli protein (txnıp)'in rolü" başlıklı projenin yöneticisi Dokuz Eylül Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Biyoloji ve Genetik Anabilim Dalı öğretim üyesi Prof. Dr. Neşe Atabey’e Bayındır Sağlık Genel Müdür Yardımcısı Erdem İnan verdi.

Bayındır Sağlık Grubu Genel Müdürü Doğan Sarban, ödüllerin 1996 yılından bu yana düzenlendiğini dile getirerek, "Ödüller, sağlık ve tıp alanındaki bilimsel gelişmeye katkıda bulunmak amacıyla veriliyor" dedi.

Sarban, Ankara’da Söğütözü ve Kavaklıdere, İstanbul’da İçerenköy’de olmak üzere 320 yatak kapasiteli 3 hastane, Levent'te tıp merkezi ve 6 tane diş kliniği bulunan Bayındır Sağlık Grubu’nun İstanbul’da Avrupa yakasında da bir hastane açmayı planladığını söyleyerek, "Bu bir kalite yolculuğudur" diye konuştu.

Bayındır Sağlık Grubu olarak eğitim ve bilime verdikleri desteği sürdüreceklerini ifade ederek, Bayındır Tıp Ödüllerinin özel bir sağlık kurumunun bilime verdiği desteğin en güzel ödülü olduğunu kaydetti.

Bayındır Hastaneleri Tıp Ödülleri’nde şimdiye kadar Prof. Dr. İhsan Doğramacı, Prof. Dr. Türkan Saylan, Prof. Dr. Ziya Kırkalı gibi birçok başarılı bilim insanı ödül kazandı.

Bu haber toplam 2753 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim