• BIST 9805.83
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • Ankara 26 °C
  • İstanbul 25 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 30 °C
  • İzmir 24 °C

140 bin doktordan 85 bini zorunlu sigorta yaptırdı

140 bin doktordan 85 bini zorunlu sigorta yaptırdı
Doktorların hekimlik faaliyetlerinden kaynaklanan sorumlulukları için yaptırmak zorunda oldukları mesleki sorumluluk sigortasının üzerinden bir ay gibi kısa süre geçmesine karşın 140 bin hekimden 85 bini sigortayı yaptırdı.

Sigorta Şirketleri Birliği’nin açıkladığı verilere göre, sigorta sektöründe bu yılın ilk yarısında teknik kârlılık geçen yıla oranla yüzde 73 azalışla 98.1 milyon TL, mali kârlılık ise yüzde 70 azalışla 158.7 milyon TL oldu. Sektörün vergi sonrası bilanço kârı ise 186.1 milyon TL olarak gerçekleşti.

SİGORTA şirketleri bu yılın ilk yarısında toplam 98 milyon 132 bin TL teknik kâr açıkladı. Aynı dönemde sektörün mali kârlılığı ise, 158 milyon 759 bin TL oldu. Şirketler bu yılın Ocak-Haziran döneminde 7 milyar 161 milyon TL prim üreterek, geçen yılın aynı dönemine oranla yüzde 11.63 büyüme gerçekleştirdi. Bu büyüme, TÜFE’deki yıllık 8.37 enflasyon ile karşılaştırıldığında reel bazda yüzde 3.2’de kaldı.

Şirketler zarar etti

Türkiye Sigorta ve Reasürans Şirketleri Birliği (TSRŞB) sigorta sektörünün 2010 yılı Ocak-Haziran ayı verilerini yayınladı. Buna göre sektör yılın ilk yarısında sigorta faaliyetlerinden 98.1 milyon TL kâr elde etti. Teknik kârın 15.3 milyon TL’si hayat dışı branşlardan, 82.7 milyon TL’si de hayat sigortalarından kaynaklandı. Geçtiğimiz yılın aynı döneminde ise sigorta sektörü 169.9 milyon TL kâr açıklamıştı. Bu yılın ilk yarısında karlılığın düşük olmasının nedeni ise sağlık, kasko ve trafik sigortalarında şirketlerin yüksek oranda zarar etmesinden kaynaklandı. Sigorta şirketleri, trafik sigortasından 183.3 milyon TL, kasko sigortasında 114.4 milyon TL ve sağlık sigortasında da 62.9 milyon TL zarar ettiler.

TSRŞB’nin açıkladığı verilere göre, sektörün bu yılın ilk yarısında mali kârlılığı geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla azaldı. Geçen yıl 255.4 milyon TL mali kâr elde eden şirketler, bu yıl yüzde 70 azalışla 158.7 milyon TL mali kâra ulaştı. Bu yılın ilk yarısında sigorta sektörünün vergi sonrası bilanço kârı ise 186.1 milyon TL oldu.

Açıklanan verilere göre bu yılın ilk yarısında sigorta şirketleri toplam 7.1 milyar TL prim üretimi gerçekleştirdi. Üretimin 6 milyar TL’si hayat dışı sigortalarından, 1.1 milyar TL’si de hayat sigortalarından kaynaklandı. Üretimde enflasyon engeline takılan sigortacılar ilk yarıda, geçen seneye oranla ancak yüzde 3.2 reel büyüyebildi. Branşlar bazında prim üretimleri incelendiğinde ise, sigorta şirketleri en yüksek üretimi sağlık sigortalarında gerçekleştirdi. Bu yılın ilk yarısında sağlık sigortalarında 941.1 milyon TL prim üreten şirketler, geçen yılın aynı dönemine oranla bu branşta yüzde 23.42 büyüdü.

Axa primde lider

En yüksek üretim gerçekleştiren sigorta şirketi ise Axa Sigorta oldu. Axa, 732.1 milyon TL prim üreterek, geçen yılın aynı dönemine oranla üretimini yüzde 11.32 artırdı. Axa Sigorta’yı, 710.6 milyon TL üreten ve yüzde 13.60 büyüyen Anadolu Sigorta izledi. Sektörün en yüksek prim üreten üçüncü şirketi ise Allianz Sigorta oldu. Allinaz, bu yılın ilk yarısında 556.7 milyon TL prim üretti.

140 bin doktordan 85 bini zorunlu sigorta yaptırdı

Doktorların hekimlik faaliyetlerinden kaynaklanan sorumlulukları için yaptırmak zorunda oldukları mesleki sorumluluk sigortasının üzerinden bir ay gibi kısa süre geçmesine karşın 140 bin hekimden 85 bini sigortayı yaptırdı. 85 bin hekimden 45 bini Anadolu Sigorta’yı, 40 bini de Axa Sigorta’yı tercih etti. Axa Sigorta’dan yapılan açıklamada, genel koşulları, teminat ve prim tutarları Hazine tarafından belirlenen zorunlu hekim sigortasının her bir olay için azami 300 bin TL teminat limitine sahip olduğu belirtilerek, primlerin ise sigortalanan doktorun risk grubuna göre 150 ila 750 TL arasında değiştiğine değinildi. Anadolu Sigorta’dan yapılan açıklamada ise, mesleki sorumluluk sigortası yaptırmanın zorunlu hale geldiği 30 Temmuz’dan önce ürünü poliçelendirmeye hazır hale getirildiği belirtilerek, kısa sürede 45 bine yakın poliçe düzenlendiği kaydedildi.

Anadolu Hayat Emeklilik, bireysel emeklikte yeni bir ürün hazırladı

ANADOLU Hayat Emeklilik, emekliliğe hak kazanan katılımcılara Yıllık Gelir Sigortası ürününün yanı sıra bireysel emeklilik sistemi içinde kalarak, birikimlerini geri almak isteyenlere yönelik yeni bir ürün hazırladı. Bu sayede yeni Emeklilik Gelir Planı ile emeklilere sistemin avantajlarından faydalanmaya devam ederken düzenli gelir alma imkanı sunuluyor. Emeklilik Gelir Planı, emeklilik hakkı kazanan sigortalılara sistem içinde kalarak, tespit edilecek geri ödeme programı çerçevesinde birikimini geri alabilme imkânı sağlıyor. Plan dâhilinde katılımcılara iki farklı geri ödeme seçeneği sunuluyor. Süreli Program’da katılımcı, düzenli gelire ihtiyaç duyacağı süreyi kendisi belirleyerek bu süre boyunca sahip olabileceği düzenli gelir tutarını alabiliyor. Tutara Bağlı Program’da ise katılımcı ihtiyaç duyduğu düzenli gelir tutarını belirleyerek sahip olduğu emeklilik birikiminin kendisine ne kadar süre yeteceği doğrultusunda bilgilendiriliyor. Emeklilik Gelir Planı, katılımcının sistemden çıkmadan, birikiminin kendi belirlediği kısmını aylık, 3 aylık, 6 aylık veya yıllık dönemlerde maaş gibi almasına imkân sunuyor. Plan sayesinde kalan birikiminin emeklilik yatırım fonlarında vergi avantajlarıyla değerlenmeye devam etmesi sağlanıyor. Planın sunduğu avantajlardan bir diğeri de katılımcıların fon tercihlerini yapmakta özgür olmaları.

Seyahat sağlık sigortası pasaport kadar gerekli

EUREKO Sigorta, yurt dışı seyahatlerde karşılaşılabilecek acil sağlık problemlerini teminat altına alan seyahat sağlık sigortasını satışa sundu. Bayram tatiliyle birlikte yurt dışı seyahatlerin arttığına dikkat çeken Eureko Sigorta Genel Müdürü Okan Utkueri, “Yurt dışı seyahatlerde sigorta pasaport kadar gerekli ve vazgeçilmez bir ihtiyaç. Seyahat sağlık sigortası ise dünyayı gezmeyi sevenlerin ve ailelerinin içini rahatlatacak son derece kapsamlı bir ürün. Herkese, yabancı bir ülkede karşılaşabileceği sağlık sorunlarına karşı kendini seyahat sağlık sigortasıyla güvenceye alarak tatil ya da iş gezisini endişe ve stresten uzak geçirmesini tavsiye ediyoruz” dedi. Utkueri, haftalık, aylık ve yıllık sigortalanma süresi alternatiflerine sahip seyahat sağlık sigortasını yaptıranların seyahat asistans hizmetlerinden de yararlanabileceklerini ifade ederek, şunları söyledi: “Ayakta tedaviden, kaza veya ani hastalık sonucu yatarak tedaviye, tıbbi nedenlerle hasta nakil ve seyahatine kadar geniş teminatlar sunan seyahat sağlık sigortası, yurtdışında nakit avans, hukuki yardım, bagaj kaybının veya hasarının giderilmesi, acil mesajların iletilmesi, tıbbi bilgi ve danışmanlık, gerekli ilaçların sevki, refakatçi nakli, hastaneden taburcu oluşu takiben otelde konaklama, lehdarın vefatı halinde aile fertlerinin dönüşü, ülkeye öngörülmeyen dönüş, lehdarın yakınının sağlık durumunun izlenmesi, idari asistans, kefalet için avans ödeme gibi asistans hizmetleri de sunuyor.”
 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4300 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim