• BIST 9061.94
  • Altın 2300.267
  • Dolar 32.3186
  • Euro 35.0764
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

19 soruda botoks gerçeği

19 soruda botoks gerçeği
Bülent Cihantimur, botoksla ilgili akla gelen tüm soruların cevaplıyor.

Botoks yılan zehiri midir?

Hayır, Botox bir ilaçtır. Özel bir bakteriden üretilmiş doğal, saflaştırılmış protein esaslı bir ilaçtır.

Sağlık Bakanlığından onaylı bir ilaç mıdır?

Kaş arası kırışıklıklarının tedavisinde ülkemizde Sağlık Bakanlığı tarafından onaylı ilk ve tek nörotoksin kompleksi Botox'tur. Botox'un bu kullanımı AB ülkelerinde yetkili kurumlarca ve yanı sıra ABD'de FDA tarafından onaylanmış durumdadır.

Botoks enjeksiyonu yerine kremlerle kırışıklıkları aynı seviyede gidermek mümkün müdür?

Hayır bu mümkün değildir. Botox doktor tarafından kas içerisine yapılan bir enjeksiyondur. Kremler bizzat cilde uygulanır, yüzeysel etkilidir. Etki mekanizmaları farklıdır. Botox dinamik kırışıklıkları etkin bir şekilde giderirken, kremler sadece yüzeysel ince çizgilerde kullanılmalıdır. Sadece cilt üzerinde etkili olan kremler ile kas içerisine enjekte edilen ilaçlar birbiriyle karıştırılmamalıdır. Kremler, cildi besleme, nemlendirme kolejen oluşumunu hızlandırma işlevlerini yerine getirir. Yüzeysel etkili olup, kırışıklık görünümünü hafifletmektedir. Botox ise kırışıklığa yol açan kasları gevşeterek, belirli bir süre için ciltte kırışma meydana gelmesini engeller.

Botoks yaptırıldığında yüz ifadesinin kaybolduğu söyleniyor doğru mu?

Hayır, bu hekimin elinde olan ve hastanın arzusuyla gerçekleşen bir olay. Sanıldığının aksine Botox yaptırıldığı zaman donuk, ifadesiz bir surat olması gerekmiyor. Botox yaptıran birçok tiyatrocu var. Kırışıklıklarının giderilmesini isterken mimiklerini kullanmaya devam etmek istiyorlar. Uygulanan doz, bölge seçimi ile bunu sağlamak mümkün. Bazıları kaşlarının kalkmasını isterken bazıları istemiyor. Bazıları için önemli olan göz kenarı ve kaş arası çizgilerinden kurtulmak.

Botoks uygulanınca yüz şişer mi?

Hayır. Yüze yapılan dolgu uygulamaları Botox zannedilmektedir. Botox bir dolgu maddesi değildir, yüzü şişirmez. Estetik operasyonlarda, dudak ve yanakları dolgunlaştırmak için bazı dolgu maddeleri kullanılmaktadır. Ülkemizde genellikle, hyaluronik asit bazlı dolgu maddeleri, kolajen veya kişinin kendisinden alınan dokular, enjeksiyonlarda dolgu maddesi olarak kullanılmaktadır. Bu malzemeler, dokunun içerisine girdikten sonra, birkaç gün şişliğe neden olabilir. Botoxise bir dolgu maddesi değildir. Kırışıklığa yol açan kasları gevşetmekte kullanılan bir ilaçtır. Serum fizyolojik ile seyreltilerek enjekte edilir. Enjeksiyonun yapılmasından sonra kas içine yayılarak dağılır. Hiçbir şekilde yüzde dolgunlaştırma amaçlı kullanılmaz.

Botoks dudaklarda kullanılır mı?

Hayır. Sadece dudak üstündeki, sigara çizgileri diye tabir edilen dikey çizgilenmelerde kullanılır. Dudak dolgunlaştırmak için kullanılmaz.

Botoks pahalı mıdır?

Hayır. Düşünüldüğü kadar değil. Piyasada satılan ithal kremlerle veya 4-6 aylık kuaför masrafı ile karşılaştırıldığında önceden bütçelenebilir rakamlardır.

Botoks uygulamalarıma devam etmezsem kırışıklıklarım daha kötü olur mu?

Hayır. Kırışıklıklarınız yavaş yavaş tedavi öncesi durumuna geri döner.

Botoks nedir?

Botox zamanla yüzde oluşan dinamik kırışıklıkları, çizgileri azaltan basit, cerrahi olmayan bir uygulamadır.

Botoks hangi bölgelere uygulanır?
Özellikle mimik kaslarının hareketine bağlı olarak ortaya çıkan alın bölgesi, kaş arası ve göz kenarı çizgileri Botox tedavisine son derece iyi cevap vermektedir. Bunun dışında üst dudak ve boyun çizgileri tedavi edilebilir. Ayrıca el, ayak ve koltukaltı bölgeleri terleme tedavisinde Botox kullanılmaktadır.

Botoksun etkisi ne kadar sürer?

Botox'un etkisi 4-5 ay kadar sürmektedir. Tekrar eden uygulamalarda bu süre artmaktadır.

İlk etkiyi ne kadar sürede görmeye başlarım?

3-7 gün içerisinde.

Uygulama ne kadar sürer?

10-15 dakikalık bir seans yeterlidir.

Uygulama sonrasında iyileşme dönemi var mıdır?

Basit, hızlı ve iyileşme süreci gerektirmeyen bir uygulama olduğu için uygulama sonrası günlük hayata hemen geri dönülebilir.

Botoks uygulamaları ağrılı mıdır?

Çok az ve kısa süreli hafif batma hissi duyulur. Uygulama sonrası ağrı kalmaz.

Botoks yeni kırışıklıklara yol açar mı?

Hayır. Botox uygulamasından sonra kişiler kırışıklıklarına önceden olmadığı kadar dikkatli baktıkları için böyle zannedilmekte. Birde kaşlar doğal görünümüne göre çok daha fazla kaldırıldığı taktirde böyle bir durum görülebilir. Bu kişinin kendi tercihi ile oluşan bir durumdur.

Uygulama nasıl olur?

Doktorunuz en iyi sonucu alabilmek için enjeksiyon yapılacak bölgeyi tespit eder. Anestezi gerekmez, hassasiyete göre belki anestetik bir krem veya buz kompresi uygulanabilir. Uygulanacak her bölgeye çok az dozlarda Botox enjeksiyonla tatbik edilir.

Yan etkisi var mıdır?
Bilinçli ve tecrübeli ellerde yan etkisi çok azdır. Çok nadir olarak, baş ağrısı ve enjeksiyon alanında hafif kızarıklık görülebilir, makyajla kolayca kapatılabilir. Her ne olursa olsun Botox'un yan etkisi geçicidir, uygulama alanı ile sınırlıdır.

Genital botoks nedir?

Vajinizim olarak bilinen, psikojen sebeplerden dolayı, vajina girişindeki kasların spazmına bağlı olarak cinsel ilişkiye giremeyen bayanlara uygulanan bir yöntemdir. Bu sayede vajina girişindeki spazm ortadan kalkıp sorunsuz bir cinsel ilişki mümkün olduğu gibi, ayrıca Botox'un etkisi aylarca devam ettiğinden, bu süre içersinde "öğrenme periyodu" yaşanmış olur ve Botox etkisi geçene kadar hastalar korkularını yendiklerinden psikolojik sorun ortadan kalkmış olur.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Bu haber toplam 3977 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim