• BIST 9693.46
  • Altın 2509.823
  • Dolar 32.5759
  • Euro 34.7692
  • Ankara 21 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 18 °C

20 bin TL'lik estetik şok!

20 bin TL'lik estetik şok!
Gurbetçi Kanaç, Hollanda'dan Türkiye'ye bir dizi estetik ameliyat için geldi. Ancak vücudunda şekil bozuklukları olunca doktora 100 bin liralık dava açtı.

24 yıl önce ailesiyle birlikte Hollanda'ya yerleşen 49 yaşındaki Halise Meral Kanaç, kilo verdikten sonra vücudunda oluşan sarkmalardan kurtulmak ve oğlunun düğününde daha iyi görünmek için estetik ameliyat olmaya karar verdi. Kanaç, 8 Nisan 201'de Türkiye'ye gelerek özel bir hastanede çalışan estetik cerrahi uzmanı S.T. ile bir dizi operasyon için 20 bin lira karşılığında anlaştı. Kanaç, 16 Nisan'da karın, boyun ve göğüs, 12 Mayıs'ta ise kol, bacak ve göz kapağı bölgelerinden ameliyat oldu. Ameliyatın ardından Kanaç, karın, kol, göğüs ve bacak bölgelerindeki dikişlerin son derece özensiz ve kötü yapıldığını fark etti. İyileşeceği umuduyla tekrar Hollanda'ya dönen Kanaç'ın vücudunda bir süre sonra şişkinlikler oluştu. Özellikle boğum boğum bir şekil alan kollarında dayanılmaz ağrılar başlaması üzerine Kanaç, haziran ayında tekrar Türkiye'ye gelerek doktora durumu anlattı. Bunun üzerine iki kez daha operasyon geçiren Kanaç'ın ağrıları dinmedi. Kol bölgesindeki şekil bozukluğunu gidermek yapılan operasyon da başarılı olmadı. Ağrıları nedeniyle fizik tedavi gören Kanaç, vücudundaki şekil bozuklukları nedeniyle de psikolojik çöküntüye uğradı. Psikolojik tedavi gören Kanaç, antidepresan ilaçlar kullanmaya başladı. Kanaç'ın dava açacağını söylemesi üzerine doktor S.T., Kanaç'a çektiği acılara karşılık bir kağıt imzalayarak ocak ayında 11 bin lira geri ödemeyi taahhüt etti.

2465049371.jpg'DENEME TAHTASI YAPTI'
Ancak doktor S.T. bu parayı ödemeyince Kanaç avukatı aracılığıyla Üsküdar Asliye Hukuk Mahkemesi'nde doktor aleyhine dava açtı. Kanaç, doktorun yaptığı hatalı operasyonlar sonucu hem maddi hem manevi yönden büyük zarara uğradığını öne sürerek, 75 bin lira maddi, 25 bin lira manevi olmak üzere toplam 100 bin liralık tazminat talebinde bulundu. Kanaç, "Doktor yaptığı hatalı operasyonlarla hayatımı kararttı. Kolumdaki ağrılar bir türlü dinmiyor. Oğlumun düğününde iyi görünmek için ameliyat oldum. Ancak doktor beni adeta deneme tahtası yaptı. Yüzümdeki dikiş izleri nedeniyle düğüne peruk takarak katıldım. Kolumdaki deformasyon nedeniyle aylardır dayanılmaz acılar çekiyorum. Psikolojik olarak da çöktüm" dedi.

GERİ ÖDEMEDİ
S.T. antidepresan ilaçlar kullanmaya başlayan Halise Meral Kanaç'a (yanda) bir kâğıt imzalayarak 11 bin lira geri ödeme taahhüdünde bulundu. Ancak sözünü yerine getirmeyince hakkında tazminat davası açıldı.

MESUT ALTUN

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2956 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim