• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 22 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 25 °C

2011'de tüm Türkiye'de

2011'de tüm Türkiye'de
2011'de tüm Türkiye'de hizmete girecek.

Hastane Randevu Sistemi (HRS)'nin 2011 yılının başından itibaren tüm ülkede hizmet vermeye başlayacağını belirten Sağlık Bakanı Recep Akdağ, hastanın hastaneye gitmesine gerek kalmadan sırasını alabileceğini söyledi.

Sağlık Bakanı Akdağ, Erzurum ve Kayseri'de pilot olarak uygulamaya konan HRS'nin Erzurum çağrı merkezinin açılışını yaptı. Açılışta sistemin uygulanması ile ilgili bilgiler veren Bakan Akdağ, 2010 yılında Erzurum ve Kayseri illerinde yaşayan tüm vatandaşların bu sistemden faydalanabileceğinin altını çizdi. Erzurum ve Kayseri illerinde yaşayan vatandaşların 182 No'lu telefonu arayarak randevu alabileceğini belirten Bakan Akdağ, "Artık vatandaşların sabahın erken saatlerinde hastaneye gitmesine gerek kalmadı. 2010 yılı içerisinde Erzurum ve Kayseri'deki vatandaşlarımız 182'yi arayarak randevu alabilecekler. Bu şekilde hasta randevu aldığı saatte hastaneye gittiği zaman doktoru onu hazır bekliyor olacak. Bu sistemle hem hasta beklemeyecek hem de hastanelerdeki yığılmalar son bulacak. Bu sistem 2011'in başında da tüm ülkeye yaygınlaştırılacak." şeklinde konuştu.

İnsana hizmet etmenin sınırının olmadığını belirten Bakan Akdağ, önceki yıllarda SSK'larda randevu sisteminin bulunduğunu fakat bunların işlevini tam yapamadığını kaydetti. SSK'da uygulanan sistemin vatandaş için büyük bir çile olduğunu ifade eden Bakan Akdağ, Ankara'da kimi şirketlerin randevu satmaya başladığını dile getirdi. Yeni Hastane Randevu Sistemi'nin bu tür istismarlara açık olmadığına dikkat çeken Bakan Akdağ, "Yeni randevu sisteminde vatandaş randevu için aradığı zaman anında ulaşıyor. 20 saniye içerisinde vatandaşlarımız çağrısına cevap alabiliyor. Bu işin eğitimini alan değerli arkadaşlarımız var. Bunlar tarafından canlı görüşme yaparak ve görüşmeler kayıt altına alınarak vatandaşlarımız yönlendiriliyor. Çağrı hizmetini Türk Telekom ücretsiz olarak verdiği için bu işi Türk Telekom'la yaptık. Fakat bu tüm ülkede hayata geçtiği zaman ihale ile şirketlere verilecek." ifadelerini kullandı.

Erzurum'a toplam 900 yataklı bir hastane daha yapacakları müjdesini veren Bakan Akdağ, bu hastanenin psikiyatri, rehabilitasyon, çocuk ve kanser hastanesi olacağını bildirdi.

2010'DAN İTİBAREN SAĞLIKTA EVDE BAKIM HİZMETİ BAŞLAYACAK

Sağlık alanında önemli bir adım daha attıklarının altını çizen Bakan Akdağ, 2010 yılında evde hasta bakım hizmeti vermeye başlayacaklarını açıkladı. Bu hizmetin yatalak hastalara yönelik olduğunu hatırlatan Akdağ, "Bu hizmeti yaygınlaştıracağız. Emekli bir çift düşünün eşlerdin biri yatalak düşmüş. Bunların sağlık hizmetleri ücretsiz veriliyor ama pratikte bunların işini zorlaştıran şeyler var. Yatalak hastalar için bu sene raporlar dahi sağlık bakanlığı tarafından evine gidilerek verilecek. Hastanede yatmayı gerektiren bir durum olmadıkça hastanın bakımı evde yapılacak ve hasta dışarıya çıkarılmayacak." dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4252 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim