• BIST 9524.59
  • Altın 2497.686
  • Dolar 32.5064
  • Euro 34.7322
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 21 °C

2015 yılı bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda

2015 yılı bütçesi Plan ve Bütçe Komisyonu'nda
Maliye Bakanlığı Müsteşarı Ağbal: "Bunlar bütçe içinde gerçekleştirilen ödemelerdir"

MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 2015'te Türkiye ekonomisinin yüzde 4 büyümesinin, bütçe gelirlerinin yüzde 12 artmasının öngörüldüğünü belirterek, "Bu da zam temelli ekonomi politikası demek" dedi.

2015 Yılı Merkezi Yönetim Bütçe Kanunu ile 2013 yılı Kesin Hesap Kanun tasarılarının geneliyle Sayıştay tezkerelerinin TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'ndaki görüşmeleri devam ediyor.

MHP Manisa Milletvekili Akçay, toplumun hükümetten güvenlik, adalet ve refah beklediğini ifade ederek, hükümetin devleti yönetme ehliyetini kaybettiğini öne sürdü.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Ermenek'teki maden kazasından sonra, acılı ailelere "Keşke daha önce bana mektup yazsaydınız" dediğini anlatan Akçay, "Cumhurbaşkanı mısın Zembilli Ali Efendi mi? Bu, şahsi ve keyfi yönetimi gösteren bir örnek" diye konuştu.

Ermenek'teki maden ocağıyla ilgili Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na 124 şikayet ulaştığını belirten Akçay, "Ülkeyi kurallarla yönetseniz Cumhurbaşkanı'na, Başbakan'a mektup vermeye gerek yok. Devlet şikayet mektuplarıyla yönetilmez, kurum ve kurallarıyla yönetilir" dedi.

Akçay, ekonomide ortaya konulan hedeflerin sürekli revize edildiğini de dile getirerek, bunun hayat pahalılığı ve işsizliğin artmasına yol açacağını savundu. Türk ekonomisinin 2015'te yüzde 4 büyümesinin, bütçe gelirinin yüzde 12'nin üstünde artmasının öngörüldüğünü anlatan Akçay, "Bu da zam temelli ekonomi politikası demek. Öyle olmayacaksa özelleştirme ve varlık satışı olacak. O da olmayacaksa borçlanma olacak demektir" diye konuştu.

Özel harcama fonu tartışması

CHP Ankara Milletvekili Bülent Kuşoğlu da bütçede Dışişleri Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı'na bütçe dışı özel harcama fonları ayrıldığını söyledi.

Bu yolla harcamaların Sayıştay denetiminden kaçırıldığını savunan Kuşoğlu, "Maliye Bakanlığı'nın bütçe dışı hesabıyla belediyelere ne kadar kaynak aktarılıyor bilmiyoruz. bu bütçe prensibine aykırıdır" dedi.

Maliye Bakanlığı Müsteşarı Naci Ağbal, Dışişleri Bakanlığı için özel hesap uygulaması olduğunu ancak Maliye Bakanlığı'nda böyle bir uygulama olmadığını belirtti. Ağbal, belediyelere yardımların normal şartlar neyse o şekilde yapıldığını vurgulayarak, söz konusu ödemelerin bütçe içinde gerçekleştirildiğini ve Sayıştay denetimine tabi olduğunu kaydetti.

AK Parti Antalya Milletvekili Sadık Badak, bütçenin yapılması gereken harcamaları karşıladığını ve Türkiye'yi büyütecek nitelikte olduğunu ifade etti.

Eğitim, sağlık, adalet ve güvenliğe ayrılan payların arttığına işaret eden Badak, bütçenin görevini yaptığını söyledi. Badak'ın, muhalefetin halkı sokağa çıkmaya çağırdığını, hükümetin de kamu düzenini korumakla görevli olduğunu ifade etmesi üzerine, CHP ve MHP milletvekilleri "muhalefeti genelleme" diye tepki gösterdi. 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3793 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim