• BIST 9060.78
  • Altın 2293.698
  • Dolar 32.31
  • Euro 35.1283
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 25 °C

2015/2 KPSS Sonucuna Göre Sağlık Bakanlığı Kadrolarına Yerleşenlerin atanması için istenen belgeler ile ilgili duyuru

2015/2 KPSS Sonucuna Göre Sağlık Bakanlığı Kadrolarına Yerleşenlerin atanması için istenen belgeler ile ilgili duyuru
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü'nce KPSS 2015/2 göre Sağlık Bakanlığı kadrolarına (TKHK ve THSK hariç) yerleşenlerin atanması için istenen belgeler ile ilgili duyuru yayımlandı.

 

 Duyuru

KPSS 2015/2 Yerleştirme Sonuçlarına Göre Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatı Kadrolarına Yerleşenlerin (Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna yerleşenler hariç) Atanmasına Esas Olmak Üzere İstenen Belgeler ve Atama İşlemleri İle İlgili Duyuru

ÖSYM Başkanlığı tarafından açıklanan KPSS-2015/2 yerleştirme sonuçlarına göre Sağlık Bakanlığı Merkez ve Taşra Teşkilatına yerleştirilen adaylardan, 03/05/2002 tarihli ve 24744 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Kamu Görevlerine İlk Defa Atanacaklar İçin Yapılacak Sınavlar Hakkında Genel Yönetmeliğin 25 inci maddesindeki “Kamu kurum ve kuruluşları tarafından kimlik, adli sicil, askerlik ve sağlık durumu hususlarında adaylardan yazılı beyanları dışında ayrıca bir belge talep edilmez.” hükmü gereğince, vukuatlı nüfus kayıt örneği, adli sicil, askerlik durum belgesi, sağlık durum belgesi istenmeyecek olup bunun dışında;

İSTENEN BELGELER:

1. İnternet adresimizde yayınlanan KPSS 2015/2 Açıktan Atama Başvuru Formunun (tükenmez ya da dolma kalemle, silinti, kazıntı olmayacak şekilde doldurulmuş) imzalı aslı,

2. Yerleştirme Sonuç Belgesinin internet çıktısı,

3.Yerleştiği unvan/branşın gerektirdiği öğrenim durumunu gösterir noter tasdikli diploma sureti ya da mezun olduğu okuldan onaylı (kurum kaşesi, mührü ile imzalayanın kaşesinin de bulunduğu) sureti,

 Diplomalarının düzenlenmemiş olması halinde ilgili kurumlarca verilen ve daha sonra diploma veya örneğiyle değiştirilebilen geçici mezuniyet belgesinin aslı veya noter onaylı sureti veya mezun olduğu okuldan onaylı (kurum kaşesi ya da mührü ile imzalayanın kaşesinin de bulunduğu) sureti,

 Eğitimini yurt dışında tamamlayanlardan, diplomalarının denkliği Milli Eğitim Bakanlığı veya Yükseköğretim Kurulu tarafından onaylananların, denklik belgesinin aslı veya noter tasdikli sureti,

 

4. 2 (iki) Adet Fotoğraf (4,5 x 6 cm Ebadında),

5. Mal Bildirim Beyannamesi (ilgili alanların doldurulmuş ve imzalanmış, arkalı önlü tek nüsha) aslı,

6. 18 yaşını tamamlamamış adayların kaza-i rüşt kararı, (Bir meslek veya sanat okulunu bitirenler en az 15 yaşını doldurmuş olmak ve Türk Medeni Kanununun 12’nci maddesine göre kazai rüşt kararı almak şartıyla Devlet memurluklarına atanabilirler.),

7. KPSS 2015/2 sonucuna göre Bakanlığımız kadrolarına yerleşip halen Bakanlığımız Bağlı Kuruluşları ile başka bir kamu kurumunda 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine tabi kadrolu memur statüsünde çalışanların kendi kurumlarından alacakları onaylı hizmet cetveli,

8. V.H.K.İ Kadrolarına yerleşenler için; Milli Eğitim Bakanlığınca onaylı en az 120 saat süreli bilgisayar kullanım belgesine sahip olmak veya okulların bilgisayar bölümünden mezun olmak ya da örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar dersini aldığını belgelemek.

Önemli; Askerlik durum belgesi, adli sicil belgesi ve sağlık raporunu vermek isteyenlerin evrakları kabul edilecektir.

 

BAKANLIĞIMIZ KADROLARINA YERLEŞEN ADAYLAR, YUKARIDA SAYILAN BELGELERİ; 14/12/2015 Pazartesi günü mesai bitimine kadar İKAMET ETTİĞİ, ATANDIĞI VEYA HALEN BULUNDUĞU İLİN İL SAĞLIK MÜDÜRLÜĞÜNE, bizzat kendisi elden teslim edecektir. Posta veya kargo ile gönderilen evraklar kabul edilmeyecektir.

 

ÖNEMLİ HATIRLATMALAR; (Mutlaka Okuyunuz!)

1. Kamu Hizmetlerinin Sunumunda Uyulacak Usul ve Esaslara İlişkin Yönetmeliğin “Gerçeğe aykırı belge verilmesi veya beyanda bulunulması” başlıklı bölümün 9’uncu maddesine göre, ataması yapılanlardan gerçeğe aykırı belge verenler ya da eksik, yalan, yanlış, yanıltıcı veya gerçeğe aykırı beyanda bulunanların atamaları iptal edilecek ve görevlerine son verilecektir. Ayrıca haklarında Türk Ceza Kanununun ilgili maddeleri gereğince Bakanlığımızca yasal işlem yapılacağı, mali bir bedel (maaş gibi) ödenmişse, ödenen bedelin yasal faiziyle birlikte geri alınacağının bilinmesi gerekmektedir.

2. Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatı dışında diğer kamu kurum ve kuruluşlarına (Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumu dahil) yerleştirilip, atamaya esas evraklarını sehven Bakanlığımıza teslim edenler veya gönderenler hakkında herhangi bir işlem tesis edilemeyeceğinden sorumluluk adaylara ait olacaktır.

3. Sağlık Bakanlığı Taşra Teşkilatında bir kadroya yerleşip, evraklarını 14/12/2015 tarihine kadar teslim etmeyenlerin atamaları yapılmayacak ve adreslerine bilgi verilmeyecektir.

4. Ataması yapılanların tebligatları için MERNİS kayıtlarındaki adresleri geçerli olacaktır.

5. Halen askerlik görevi nedeniyle silâh altında olanlardan haklarının saklı kalmasını isteyenlerin, yukarıda belirtilen başvuru süresi içinde durumlarını belirtir dilekçeyi Bakanlığımıza göndermeleri ve terhis tarihinden itibaren de 30 (otuz) gün içerisinde atamaya esas olmak üzere istenen belgelerle birlikte Bakanlığımıza bizzat müracaat etmeleri halinde durumları incelenecektir.

6. Evrak tesliminde “Geçici Mezuniyet Belgesi” sunacaklardan, mezuniyetlerinin üzerinden 2 (iki) yıl geçenlerin bu belgeleri kabul edilmeyecektir.

7. Bakanlığımız kadrolarına yerleşip evraklarını eksik dolduran veya eksik evrak teslim eden adayın başvurusu ile ilgili sorumluluk tamamen adayın kendisine ait olacaktır.

8. Adaylar, 657 sayılı Devlet Memurları Kanunun 48.maddesi gereğince, atamaya esas teşkil etmek üzere, Devlet Memuru olmasına engel olabilecek akıl ve ruh sağlığı bulunmadığına dair sağlık raporunu göreve başlama tarihi itibariyle göreve başladığı birime teslim etmek zorundadır. Aksi takdirde atamaları iptal edilecektir.

9. Bakanlığımız kadrolarına yerleşenlerden halen Bakanlığımız Bağlı Kuruluşlarında ve diğer kamu kurum ve kuruluşlarında 657 sayılı Kanunun 4/A maddesine tabi kadrolu olarak görev yapanların atamaları kurumlarından Bakanlığımızca muvafakat alındıktan sonra yapılacaktır. (bu durumda olanlar istifa etmeyip çalışmaya devam edecek olup kendilerine atama kararı ulaştıktan sonra kurumlarından ayrılış yapacaklardır.)

ATAMALAR;

- Atamaya esas belgeler teslim alındıktan sonra Bakanlığımızca incelenecek gerekli şartları taşıyan adayların atamaları yapılacaktır. Ataması yapılan personelin 657 sayılı Kanunun 62.maddesinde belirtilen süre içinde göreve başlaması gerekmekte olup aksi halde aynı Kanunun 63.maddesi gereği ataması iptal edilecektir.

ÖNEMLİ HATIRLATMA;

KPSS 2015/2 yerleştirme sonuçlarına göre Bakanlığımız bağlı kuruluşlarına ait kadrolara yerleşenler atama evraklarının teslimi ve atama işlemleri için detaylı bilgiyi aşağıda belirtilen internet adreslerinden alabilirler.

1-Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumuna yerleşenler için; http://www.tkhk.gov.tr

2- Türkiye Halk Sağlığı Kurumuna yerleşenler için ; http://www.thsk.gov.tr

DUYURULUR

 

Duyurunun aslı için tıklayınız 

Dilekçenin aslı için tıklayınız 

Atama Başvuru Formunun aslı için tıklayınız 

 

Sağlık Aktüel - www.saglikaktuel.com

saglikaktuellogo-001.png

YASAL UYARI: Yayınlanan köşe yazısı/haberin tüm hakları Sağlık Aktüel’e (www.saglikaktuel.com) aittir.  www.saglikaktuel.com biçiminde aktif bağlantı kurulabilir, açık kaynak gösterilmek kaydıyla içerik kullanılabilir. Açık kaynak göstermeden yapılan alıntılar için yasal işlem uygulanacaktır.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4331 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim