• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 22 °C
  • İstanbul 20 °C
  • Bursa 20 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 22 °C

23 bin eczacı imzalamam dedi!

23 bin eczacı imzalamam dedi!
Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile tek tek sözleşme imzalamam, diyen eczane sayısı 23 bini geçti.

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ile tek tek sözleşme imzalamam, diyen eczane sayısı 23 bini geçti. 3 günde 23 bine ulaşan dilekçeler, Türk Eczacıları Birliği (TEB) tarafından Pazartesi ya da Salı günü toplu olarak Çalışma Bakanlığı’na verilecek.

TEB’in 4 Aralık’ta yaptığı kepenk kapatma eylemine Sosyal Güvenlik Kurumu, İlaç Alım Protokolünü ‘tek taraflı feshetme’ kararıyla karşılık vermişti. Bu kararla 16 Ocak’tan itibaren hem TEB ile hem de 24 bin eczane ile sözleşmeler fesholacak. Ancak SGK, yaptığı duyuruda eczaneler ile tek tek sözleşme imzalanacağını duyurdu.

 

İşte bu kararın ardından TEB ve Türkiye genelinde 52 eczacı odası Salı günü aldığı kararla 24 bin eczaneden ‘tek tek sözleşme imzalamam’ dilekçesi yazmasını istedi. Edinilen bilgiye göre bugün itibariyle söz konusu dilekçeyi imzalayan eczane sayısı 23 bini geçti. TEB yönetimi, söz konusu dilekçeleri Pazartesi ya da Salı günü Çalışma Bakanlığı’na teslim edecek.

 

Tek yumruğuz!

Dilekçe sayısının 23 bini geçmesi; Çalışma Bakanı’nın iddia ettiği gibi 4 Aralık Eylemine 7 bin eczanenin katılmadığı iddiasının da doğru olmadığını gösteriyor. TEB yöneticileri, kalan dilekçelerin bugün akşama kadar tamamlanacağı tahmin ederken, eczanelerin tek yumruk olduklarını bir kez daha gösterdiklerini belirtiyor.

 

Eczacının durumuna göre bedel!

TEB yönetimi, SGK’nin eczaneleri bölmek için birliğin ilaç alım protokol sözleşmesi için 500 lira ücret talep ettiği iddialarına da yanıt verdi. Eczacının mali durumuna göre sözleşme bedeli alındığı belirtilerek,

Düşük cirolu eczanelerden 500 lira değil 150 lira sözleşme bedeli alındığı açıklandı. 500 TL sözleşme bedeli ödeyen eczane sayısının ise yalnızca 4 bin 286 olduğu vurgulandı. Ayrıca TEB’in gerek yaptırdığı okullar gerekse sosyal sorumluluk projeleriyle ‘sosyal  bir örgüt’ olduğunu gösterdiği belirtildi.

 

Dekanlardan destek!

Türkiye genelinde 13 Eczacılık Fakültesinin dekanı, eczaneler ile SGK arasında yaşanan sıkıntılarla ilgili bugün Ankara'da biraya geldi. Yaşanan sorunlarla ilgili olarak düşüncelerini ve çözüm önerilerini bugün saat 13.00’te yapacakları basın toplantısıyla kamu oyuna açıklayacaklar.

 

Sözleşme imzalanmazsa ne olacak?

Eczanelerin TEB’in aradan çıkarılması dolayısıyla SGK ile tek tek sözleşme imzalamaması durumunda, 16 Ocak itibariyle vatandaş eczanelerden kendi parasıyla ilaç alabilecek. Bu durumda parası olmayan vatandaş ilaç alamazken; parasını ödeyerek ilaç alan da faturasını SGK il ve ilçe bürolarından tahsil etmeye çalışacak. Bu durumun SGK önünde uzun kuyruklara neden olacağı ileri sürülürken; SGK’nin söz konusu manzaraların yaşanmaması için bazı seçenekler üzerinde çalıştığı belirtiliyor.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 1969 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim