• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 17 °C

23 Eczacı Odası, İTS üzerinden bildirim yapılmasını kabul etmiyor!

23 Eczacı Odası, İTS üzerinden bildirim yapılmasını kabul etmiyor!
Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'ne bir yazı yazan 23 eczacı odası, TEB Başkanlar Danışma Kurulunun acilen toplanmasını istedi.

23 Eczacı Odası, İTS üzerinden bildirim yapılmasını kabul etmiyor! IEO | 15.12.2010 -- 09:29Türk Eczacıları Birliği Merkez Heyeti'ne bir yazı yazan 23 eczacı odası, TEB Başkanlar Danışma Kurulunun acilen toplanmasını istedi.


TEB Merkez Heyeti'nin stok zararlarının giderilmesine ilişkin önerdiği yöntemin kesinlikle kabul edilir olmadığını vurgulayan 23 eczacı odası, TEB'i izlenecek yol haritasını ortak akılla oluşturmaya, bunun için de en geç perşembe günü Başkanlar Danışma Kurulu'nu toplamaya çağırdı.

23 eczacı odasının TEB'e gönderdiği yazı aşağıdadır:


TÜRK ECZACILARI BİRLİĞİ MERKEZ HEYETİ BAŞKANLIĞI'NA


ANKARA

Türk Eczacıları Birliği'nin internet sayfasında 13.12.2010 tarihinde (dün) yayınlanan duyuruda meslektaşlarımızın İTS'ye stok ve mal alım bildirimi yapmaları gerektiği bildirilmiştir. Bugün 14.12.2010 tarihinde tekrar bir duyuru yayınlanarak mal alım bildirimi yapılmasına gerek olmadığı, sadece stok bildirimi yapılmasının yeterli olduğu belirtilmiştir.


Kısa süre önce stok düzeltme hakkı verilmeden ve dağıtım kanalları sisteme dahil olmadan meslektaşlarımızın İTS'ye bildirim yapmasını uygun görmeyen ve bu yönde duyurular yapan TEB her ne olduysa bugün tam ters yönde görüş bildirmektedir.


Stok düzeltme hakkı verilmeden, stok zararlarının karşılanmasının İlaç Fiyat Kararnamesine yazılmak suretiyle yasal teminat altına alınmadan İTS'ye mal alım ve stok bildirimi yapılmasını kesinlikle uygun bulmuyoruz.


Son beş yıl içinde eczacılara yaşatılan ekonomik çöküntü göz önünde bulundurulduğunda bu son darbeyi meslektaşlarımızın kaldıramayacağı açıktır. Böyle bir dönemde TEB örgütlü gücünü kullanmak yerine kendi kabuğuna çekilmiş ve derin bir sessizliğe bürünmüştür.

Bir yıl önce benzer koşullar oluştuğunda kepenk kapatmak suretiyle tüm örgütümüzü eylemlilik noktasına götüren merkez heyetimizin böylesine bir dönemde Başkanlar Danışma Kurulu yapmamasını, eczacı odası başkanlarımızın bile gelişmeleri TEB'in internet sayfasından öğrenmesini kaygı ile izliyoruz. Ayrıca TEB Merkez Heyeti tarafından sergilenen, katılımcılıktan ve örgütsel bütünlükten uzak yönetim biçimini de kabul edilir bulmuyoruz.

Biz aşağıda imzaları bulunan Eczacı Odaları olarak en geç 16.12.2010 Perşembe günü olmak üzere acil ve olağanüstü gündemli Başkanlar Danışma Kurulu yapılmasını, bu zor süreçte örgütümüzün izleyeceği yol haritasının ortak akılla belirlenmesini talep ediyoruz.



Saygılarımızla.



İstanbul Eczacı Odası

Ankara Eczacı Odası

İzmir Eczacı Odası

Bursa Eczacı Odası

Gaziantep Eczacı Odası

Antalya Eczacı Odası

Diyarbakır Eczacı Odası

Erzurum Eczacı Odası

Kahramanmaraş Eczacı Odası

Denizli Eczacı Odası

Zonguldak Eczacı Odası

Trabzon Eczacı Odası

Tekirdağ Eczacı Odası

Mersin Eczacı Odası

Hatay Eczacı Odası

Kocaeli Eczacı Odası

Aksaray Eczacı Odası

Van Eczacı Odası

Mardin Eczacı Odası

Batman Eczacı Odası

Amasya Eczacı Odası

Karaman Eczacı Odası

Adıyaman Eczacı Odası
 

Bu haber toplam 2770 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim