• BIST 9079.97
  • Altın 2322.83
  • Dolar 32.3249
  • Euro 34.8612
  • Ankara 15 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 14 °C
  • Antalya 16 °C
  • İzmir 17 °C

230 bin kamu işçisi için zam pazarlığı başlıyor

230 bin kamu işçisi için zam pazarlığı başlıyor
Kamuda çalışan işçilerin ücret ve sosyal haklarına yapılacak artış miktarı Türk-İş ile hükümet arasında imzalanacak protokolle belirlenecek.

Kamuda çalışan yaklaşık 230 bin işçinin beklediği ücret zammı için Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile Türk-İş yönetimi bugün bir araya gelecek.

Türk-İş Trabzon İl Temsilciliğindeki toplantıya Bakan Yazıcı, Türk-İş Genel Başkanı Mustafa Kumlu’nun yanı sıra diğer yetkililer katılacak. Mustafa Kumlu, yaptığı açıklamada, Türk-İş’e üye sendikaların, kamu kesiminde yürürlük tarihleri çoğunlukla ocak, şubat ve mart ayları olmak üzere 103 iş yeri/işletmede çalışan 230 bin işçi ile ilgili toplu iş sözleşmesi görüşmelerine ocak ayından itibaren başladıklarını söyledi.

Kurulun görüşü belli

Türk-İş’in her zaman olduğu gibi bu dönemde de kamuda örgütlü sendikalardan oluşan Kamu Kesimi Koordinasyon Kurulu oluşturduğunu anlatan Kumlu, kurulun, düşük ücretlerin iyileştirilmesi, ücretlerin enflasyona yenik düşürülmemesi, refahtan pay alınması ve vergi kayıplarının giderilmesi konuları üzerinde görüşünü belirlediğini kaydetti.

Seçim öncesi isteği

Mustafa Kumlu, Türk-İş’in, kamu kesimi toplu iş sözleşmelerinin genel seçimler öncesinde imzalanabilmesi için son 2 ay içinde Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile defalarca görüşmede bulunduğunu, ancak hükümetten sözleşmelere ilişkin bir teklif gelmediği için bu görüşmelerin kamuoyu ile paylaşılmadığını bildirdi.

Vergi olumsuzluğunu giderecek bir oran

Türk-İş Trabzon İl Temsilciliğinde yapılacak görüşmenin Devlet Bakanı Hayati Yazıcı ile Türk-İş Yönetim Kurulu arasında gerçekleşeceğini ifade eden Kumlu, şunları kaydetti: ’’Türk-İş ile Hükümet arasında imzalanacak çerçeve protokol, 230 bin işçiyi kapsasa da sözleşmeler aileleriyle birlikte yaklaşık 1 milyon kişiyi ilgilendirmektedir. Hükümetin vergi olumsuzluğunu giderecek, işçiyi memnun edecek bir zam oranıyla masaya gelmesi, seçim öncesinde ülkemizde yaşanan gerginlikler üzerinde pozitif bir etki yaratacaktır. Dileğimiz, sözleşme sürecinin karşılıklı anlayış içinde, mağduriyetleri giderebilecek bir şekilde seçimlerden önce sonlandırılmasıdır.’’

Bakanlıklar da var

Toplu iş sözleşmesi görüşmeleri yürütüleceği kurum ve kuruluşlar arasında birçok bakanlık ve KİT bulunuyor. Bunlardan bazıları şöyle: ’’Tarım ve Köyişleri Bakanlığı, Sağlık Bakanlığı, Milli Savunma Bakanlığı, Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, Dışişleri Bakanlığı, Maliye Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanlığı, Kültür ve Turizm Bakanlığı, ÇAYKUR, YURTKUR, Eti Maden, Vakıflar Genel Müdürlüğü, Başbakanlık Gümrük Müsteşarlığı, Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü, Türkiye Kömür İşletmeleri (TKİ) Genel Müdürlüğü, Türkiye Taşkömürü Kurumu, Türkiye Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO), BOTAŞ, Diyanet İşleri Başkanlığı, Devlet Malzeme Ofisi, Darphane ve Damga Matbaası, TÜBİTAK, İller Bankası, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, Posta Telgraf Teşkilatı (PTT).’’

Olay

Bu haber toplam 2341 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim