• BIST 9676.05
  • Altın 2502.409
  • Dolar 32.5883
  • Euro 34.8536
  • Ankara 24 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 17 °C
  • Antalya 20 °C
  • İzmir 22 °C

28 Ülkeyle sosyal güvenlik alanında anlaşma sağlandı

28 Ülkeyle sosyal güvenlik alanında anlaşma sağlandı
Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Güney Kore Ticaret Bakanı Taeho Bark ile birlikte SGK Başkanı Fatih Acar’ın da katıldığı bir törenle Türkiye ve Güney Kore arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması imzaladı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Güney Kore Ticaret Bakanı Taeho Bark ile birlikte SGK Başkanı Fatih Acar’ın da katıldığı bir törenle Türkiye ve Güney Kore arasında Sosyal Güvenlik Anlaşması imzaladı.

 

Çelik: Yapılan Anlaşmayla Birlikte 28 Ülkeyle Sosyal Güvenlik Alanında Anlaşma Sağlandı.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlık Binasındaki imza töreninde konuşan Bakan Çelik, Türkiye ve Güney Kore'nin birbirine coğrafi açıdan uzak olsa da Kore Savaşı sonucunda, kalben yakın olduğunu söyleyerek, Sosyal Güvenlik Anlaşması'nın Türkiye ve Güney Kore vatandaşlarının her iki ülkede de haklarının güvenceye alınması açısından önem taşıdığını belirtti. Çelik, Güney Kore ile Türkiye arasındaki diplomatik ilişkinin 55’nci yılı olduğuna dikkati çekerek, ilişkilerin stratejik ortaklık düzeyinde devam ettiğini söyledi.

 

İki ülke arasında yapılan anlaşmaların ilişkilerin seyrinin her alanda olumlu seyretmesine neden olduğunu ifade eden Çelik, yapılan anlaşmayla birlikte 28 ülkeyle sosyal güvenlik alanında anlaşmanın sağlandığını belirtti.

 

Güney Kore'nin, ''Kore Mucizesi'' olarak tanımlanan ve 1961-1996 yılları arasında yüzde 8 büyüme gerçekleştiren ekonomik hamlesinin dünya ülkelerine örnek bir dönem olduğunu anlatan Bakan Çelik, Türkiye'nin de uzun istikrarsızlık döneminden sonra istikrarı yakaladığını söyledi.

 

Çelik: Vatandaşların Özel Hastanelerde Sağlık Hizmeti Almalarını Kısıtlayan Bir Düzenleme Yok

 

Törende gazetecilerin sorularını da yanıtlayan Çelik, SGK'nın yeşil kartlı hastaların özel hastanelere sevkini kısıtlayan bir uygulamaya gittiği yönünde haberler yayınlandığının hatırlatılması üzerine, vatandaşların özel hastanelerde sağlık hizmeti almalarını kısıtlayan bir düzenleme olmadığını vurguladı.

 

Sağlık Bakanlığı ve Sosyal Güvenlik Kurumu'nun daha önce belirlediği şartlar ve usuller çerçevesinde sevk sisteminin devam ettiğini hatırlatan Faruk Çelik, Sağlık Uygulama Tebliği'nde yapılan değişikliğin, bazı önemli hastalıklarda yeşil kartlıların sevkinde mağduriyet yaşanmamasına yönelik olduğuna işaret ederek, “Mağduriyeti önlemeye dönük bir düzenlemeyi mağduriyet oluşturacak şekilde anlamak doğru değil” diye konuştu.

 

Bark: Kore Savaşında Genç Türk Askerlerinin Kore Adına Savaşmasından Dolayı Müteşekkiriz

 

Güney Kore Ticaret Bakanı Taeho Bark ise, Ankara’ya ilk defa geldiğini ve gelir gelmez Kore Anıtı’nı ziyaret ettiğini belirterek, Kore Savaşında genç Türk askerlerinin Kore adına savaşmasından dolayı müteşekkir olduğunu söyledi. Ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Bark, imzalanan anlaşmanın çok önemli olduğunu kaydetti.

 

Tören sonunda Güney Kore Ticaret Bakanı Taeho Bark’ın doğum günü olduğunu söyleyen Bakan Çelik, Bark’a porselen tabak hediye etti.

 

Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığında yapılan anlaşmaya Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, Bakan Yardımcısı Halil Etyemez, Müsteşar V. Namık Ata, SGK Başkanı Fatih Acar, Başkan Yardımcıları Yadigar Gökalp ve Mehmet Ali Sağlam, Emeklilik Hizmetleri Genel Müdürü Cevdet Ceylan, Strateji Geliştirme Başkanı Ahmet Açıkgöz ile Avrupa Birliği ve Dış İlişkiler Daire Başkanı Harun Hasbi katıldı.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2684 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim