• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • Ankara 23 °C
  • İstanbul 16 °C
  • Bursa 15 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 19 °C

2828 sayılı kanun kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yetiştirilenlerden 2013 yılı personel alımı yerleştirme yazısı

2828 sayılı kanun kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yetiştirilenlerden 2013 yılı personel alımı yerleştirme yazısı
Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2828 sayılı kanun kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yetiştirilenlerden 2013 yılı personel alımı hakkında illere gönderilen yazı yayımlandı.

Sağlık Bakanlığı Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü tarafından 2828 sayılı kanun kapsamında Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yetiştirilenlerden 2013 yılı personel alımı hakkında illere gönderilen yazı yayımlandı;

 

T.C.
SAĞLIK BAKANLIĞI
Yönetim Hizmetleri Genel Müdürlüğü

 

Sayı: 22671628
Konu: 2828 Sayılı Kanun’a Göre Personel Alımı
Yerleştirme Kurası ve Atama İşlemleri 

 

…………………………….. VALİLİĞİNE
(İl Sağlık Müdürlüğü) 

 

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından yetiştirilen çocuklardan Bakanlığımız ve Bağlı Kuruluşlarından Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu ve Türkiye Halk Sağlığı Kurumunun taşra, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumunun merkez teşkilatında münhal bulunan çeşitli unvanlarda belirlenen 482 kadroya atama yapmak amacıyla 26 Ekim 2013 tarihinde yapılan sınav sonuçları http://yonetim.sb.gov.tr internet adresinde ilan edilmiştir. Yapılan sınavda başarılı olduğu ilan edilen ve herhangi bir kamu kuruluşuna Devlet Memuru olarak atanmamış olanların yerleştirme işlemleri 12 Aralık 2013 tarihinde noter tarafından kura ile yapılacaktır.

 

Bu kapsamda;

 

1- Tercih işlemlerini yürütmek üzere İl Sağlık Müdürlüklerinde Yönetim Hizmetleri Şube Müdürlerinin sorumluluğunda “Tercih Bürosu” oluşturulacaktır.

 

2- Adaylar tercihlerini; Tercih Bürolarında http://www.yonetim.sb.gov.tr adresinde bulunan tercih formunu 18 – 22 Kasım 2013 tarihleri arasında aşağıdaki esaslar çerçevesinde doldurarak yapacaklardır:

 

a) Adaylar; 26 Ekim 2013 tarihinde yapılan yeterlik sınavına, hangi kadro unvanı ve branş için başvurup katıldı ise, aynı unvan ve branş için ilan edilen kadroların bulunduğu illere yerleştirilmek üzere en fazla 5 (beş) tercih yapabilecektir. Tercihlerine yerleşemeyen adaylar, genel kura işlemi ile boş kadro kalan illere yerleştirilecektir. Tercih yapmayan adayların atamaları yapılmayacaktır.

 

b) http://www.yonetim.sb.gov.tr adresindeki kullanıcı işlemleri bölümünden aday huzurunda adayın kimlik bilgileri kullanılarak aday kullanıcı şifresi alınacaktır.

 

c) Şifre kullanılarak Kura Başvuru ve Takip İşlemleri bölümünden aday ile birlikte Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı (ASPB) tarafından yetiştirilenlerden personel alımı kurası seçilerek tercih formu doldurulup aday tarafından kontrolü yapıldıktan sonra butonu kullanılarak başvuru kaydetme işlemi yapılacaktır.

şvuruyu>

 

ç) Başvuru kaydetme işlemini takiben atanmayı talep ettiği il tercihleri yapılarak butonu kullanılarak başvuru kesinleştirme işlemi yapılacaktır. Kesinleştirme işleminden sonra tercih başvurusu ile ilgili bütün sorumluluk adaya ait olacaktır.

şvuru>

 

d) butonu kullanılarak iki nüsha çıktısı alınan şvuru>tercih formları, aday tarafından imzalanacak ve Yönetim Hizmetleri Şube Müdürünce onaylanacaktır. İmzalı ve onaylı bir nüsha adaya verilecek, diğer imzalı ve onaylı nüshanın ise 25 – 29 Kasım 2013 tarihleri arasında en geç 29 Kasım 2013 Cuma günü saat 18.00’de “T.C. Sağlık Bakanlığı Genel Evrak Birimi Mithatpaşa Caddesi No: 3 06434 Sıhhiye – ANKARA” adresinde olacak şekilde elden, APS veya özel kargo şirketi ile gönderilmesi gerekmektedir.

 

APS veya özel kargo şirketi ile gönderilen belgelerin Sağlık Bakanlığına vaktinde ulaşmaması halinde sorumluluk Sağlık Bakanlığına ait değildir.

 

3- Yerleştirme işlemi; adayların yeterlik sınavında almış oldukları puanlar ve yapmış oldukları tercihleri ile yukarıdaki açıklamalara göre 12 Aralık 2013 tarihinde noter tarafından kura ile yapılacak, aynı tarihte http://yonetim.sb.gov.tr internet adresinden ilan edilecektir.

 

4- Tercih Bürolarında http://yonetim.sb.gov.tr internet adreslerinden yapılmayan, aday tarafından imzalanarak ve Yönetim Hizmetleri Şube Müdürlerince onaylanmayan tercih formları ve yukarıdaki açıklamalara uygun olmayan başvurular değerlendirmeye alınmayacaktır.

 

5- Kura ile yerleştirmesi yapılan adaylar atamaya esas alınacak olan;

 

a) Öğrenim durumuna ilişkin diploma aslı veya noter onaylı sureti, diplomalarının düzenlenmemiş olması halinde ilgili kurumlarca verilen ve daha sonra diploma veya örneğiyle değiştirilebilen belgenin aslı veya noter onaylı sureti,

 

b) İkametgâh ilmuhaberi,

 

c) 2 adet vesikalık fotoğrafı (son 6 ay içerisinde çekilmiş 4,5 x 6 cm abadında),

 

ç) Mal Bildirim Beyannamesi (Kırtasiyelerden temin edilebilir), belgeleri ile http://yonetim.sb.gov.tr internet adresinde ilan edilen açıktan atama başvuru formunu doldurarak; 13 -23 Aralık 2013 tarihleri arasında yerleştirildiği kuruma elden teslimini sağlayacaklardır.

 

Posta veya kargo ile belge teslimi kesinlikle kabul edilmeyecektir.

 

Atama işlemleri, adayların atamaya esas belgelerinin Bakanlığımızca incelenmesinden sonra yapılacaktır. İnceleme aşamasında atanma için gerekli şartları taşımadığı anlaşılanların atamaları yapılmayacak, sehven atananların atamaları bilahare iptal edilecektir.

 

Bilgilerinizi ve uygulamanın yukarıdaki açıklamalar çerçevesinde özenle yapılması hususunda ilgililere emirlerinizi rica ederim.

 

Dr. M. Erkan ÇİÇEK

Bakan a.

Genel Müdür V.

 

Dağıtım:

Gereği:
81 İl Valiliğine

 

 

2828 Sayılı Kanun Kapsamında Sağlık Bakanlığı ve Bağlı Kuruluşlarından Türkiye Kamu Hastaneleri Kurumu, Türkiye Halk Sağlığı Kurumu, Türkiye İlaç ve Tıbbi Cihaz Kurumu Kadrolarına Açıktan Personel Alımı Sınav Duyurusu, Unvan Ve Sayılara Ait Liste, İlgili Genelge ve Sınav Takvimi için tıklayınız

 

Sınav sonuçlarını görmek için tıklayınız

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 4299 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim