• BIST 8990.53
  • Altın 2279.121
  • Dolar 32.3276
  • Euro 35.0194
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 19 °C
  • Bursa 23 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 20 °C

299 euroya 'kürtaj turu'

299 euroya 'kürtaj turu'
Türkler kumar, alışveriş ve gurme turizminden sonra şimdi de kürtaj turlarına başlayacak. Hükümetin kürtajı yasaklamaya yönelik adımları, tur şirketlerine yeni bir iş fikri ortaya çıktı.

Sağlık Bakanlığı'nın 'kürtaj yasağı' turizm şirketlerine esin kaynağı oldu, gurme ve alışveriş turlarından sonra şimdi de 'kürtaj turları' başlayacak. Kürtaj dahil 3 gece 4 günlük yurtdışı turları 299 euro'dan satılacak, isteyene taksit de yapılacak. Baracuda Tur'un sahibi Cem Polatoğlu, iki yıldır sağlık turizmi için Kırım'a Türk turistleri götürdüklerini belirterek, Türkiye'de gündeme gelen 'kürtaj yasağı'nın kendileri için yeni bir iş fikri oluşturduğunu söyledi. Kırım'a sağlık turizmi için Türkiye'den turist götürdüklerini belirten Polatoğlu, 'Zaten Kırım'da 3 hastaneyle anlaşmamız vardı. Zayıflama, bel fıtığı tedavisi ve detoks programları için iki yılda yaklaşık 700 kişiyi Kırım'a götürdük. Kürtaj yasağına yönelik tartışmalar da gündeme gelince, sağlık turizmi paketine bu da dahil olur diye düşündük' dedi. Polatoğlu, 'Kanun gereği Kırım'da turistler ücretsiz sağlık hizmetinden yararlanabiliyor. Oradaki yerel doktor, hastanın kürtaj olması gerektiğine dair bir rapor yazdığında, hastaneler bu işlemi ücretsiz yapıyor. Rapor sürecini oradaki acentamız takip edecek.'

Kürtaj turlarına Ramazan Bayramı'ndan sonra başlamayı planladıklarını belirten Polatoğlu, 'Geçenlerde sadece İstanbul'da legal olarak yılda 30 bin kürtajın yapıldığı haberi vardı. İllegal yollardan yapılan kürtaj ise en az bunun iki katıdır. Dolayısıyla potansiyel var. Bu rakamın binde biri bile başlangıç için gelse bizim için iyi bir rakam' diye konuştu.

EN SERT TEPKİ NAZLIAKA'DAN
Kürtaja yasak getirilmesi çalışmaları kadar Başbakan'ın bu konudaki açıklamaları da tartışmalara yol açtı. Erdoğan, 'Kürtajı bir cinayet olarak görüyorum. Yatıyor-kalkıyorsunuz; Uludere diyorsunuz. 'Her kürtaj bir Uludere'dir' diyorum. Bu milleti dünya sahnesinden silmek için sinsice bir plan olduğunu bilmek durumundayız. Bu milletin çoğalması için de asla bu oyunlara prim vermemeliyiz' demişti. Bu konuda muhalefetten en sert tepki ise CHP Ankara Milletvekili Aylin Nazlıaka'dan gelmiş, 'Başbakan'ın kadının bedeni üzerinden siyaset yapmayı bırakması gerekiyor. Başbakan vajina bekçiliğini bıraksın' açıklaması yapmıştı.

GERİ ADIM ATMIYORLAR
Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise konuyla ilgili Akşam'dan Ebru Toktar Çekiç'e konuşarak, 'Kürtajı tamamen yasaklamıyoruz, güvenilir bir şekilde kürtaja ulaşılmasını sağlayacak, ama bunu nadir hale getirecek çalışmaları yapıp, tedbir alacağız. Hamileliği ve bebek sahibi olduktan sonraki durumuyla ilgili birçok yeni haklar getireceğiz' demişti.

Yarım günlük şehir turu dahil!
Peki, 299 euro'luk kürtaj turu paketinde ne var? Cem Polatoğlu, anlatıyor: 'Gidiş-dönüş uçak bileti, 3 gece konaklamalı oda-kahvaltı, havalimanına transferler, kürtaj, seyahat sigortası, yarım günlük şehir turu ve Türkçe rehberlik hizmeti bu pakete dahil olacak.'

Aylin LÖLE

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2974 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim