• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • Ankara 13 °C
  • İstanbul 13 °C
  • Bursa 9 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 16 °C

3. HKS Okulu öğrencileri mezun oldu...

3. HKS Okulu öğrencileri mezun oldu...
Sağlık Bakanlığı Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü Sağlıkta Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı tarafından düzenlenen 3. HKS Okulu öğrencileri mezun oldu.

Kalite ve Akreditasyon Daire Başkanlığı'nca, 12-16 Mart 2012 tarihleri arasında ikincisi gerçekleştirilen HKS Okulu’nun üçüncüsü 02 - 06 Nisan 2012 tarihleri arasında Antalya ilinde gerçekleştirildi. Okula 81 ilden İl Performans ve Kalite Koordinatörlükleri, Kamu Hastaneleri, Ağız Diş Sağlığı Merkezleri ve Üniversite Hastanelerinden sağlık yöneticileri, kalite yönetim direktörleri, bölüm kalite sorumluları, sağlık çalışanları ve akademisyenler olmak üzere 450 kişi katıldı.

Hizmet Kalite Standartları farkındalığını ve nitelikli insan gücü kapasitesini artırmak, HKS uygulamalarında rehberlik yapmak amacıyla düzenlenen okulda Bakanlık eğitimcileri tarafından bakanlığa bağlı kurumlarda hizmet kalitesinin artırılması ve hasta çalışan güvenliği uygulamalarının hayata geçirilmesini esas alan 27 konuda eğitim verildi.

Okul kapsamında düzenlenen "Fikir Ağacı", "Kürsü Sizin Yarışması" ve "HKS Okulu Anı Defteri" uygulamalarıyla katılımcıların kalite, hasta ve çalışan güvenliği konularında duygu ve düşüncelerini dile getirmeleri, ayrıca "Güne Başlarken" oturumları ile de okula aktif katılımları sağlandı.

3. HKS Okulu Fikir Ağacı aktivitesinde “Yatan Hastaların Bölüme Uyum Eğitiminde Video Kullanımı” fikri ile Aynur SAVAŞKAN birinciliğe, “Hasta ve Çalışan İletişim Etkinliğinin Artırılması İçin Görsel Öğelerin Kullanılması” fikri ile Ömer Faruk METE ikinciliğe, “Web Tabanlı Fikir Ağacı Oluşturma” fikri ile Hamide COŞKUN üçüncülüğe layık görüldü. Dereceye girenler “4.Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresi’ne Bakanlık davetlisi olarak katılmaya hak kazandı.

Okul kapsamında gerçekleştirilen “Kürsü Sizin Yarışması”na katılımcılar tarafından oluşturulan 10 Grup başvurmuş olup, yapılan değerlendirme sonucu 3 Grup çalışmalarını HKS Okulu kürsüsünde sunmak üzere seçilmişi. Gruplar HKS Okulu katılımcılarına çalışmalarını sundular ve katılımcılar tarafından yapılan oylama ile sıralama belirlendi. Oylama sonucu en yüksek alkışı alan Güneş Grubu “Kalite Çalışanlarının Standardizasyonu” çalışması ile birinciliğe layık görüldü. Güneş Grubunun üyeleri “HKS Uzaktan Eğitim Sistemi”nin ilk öğrencileri olmaya hak kazandı.

4 gün süren eğitim programı sonrasında yapılan sınavda 100 puan alarak Yasemin BARUT birinci, 98 puan alan 5 katılımcı arasından yapılan kurada Serkan Kadir KESKİN ikinci ve Adem ÇAKIR ise üçüncü oldu. Sınavda dereceye giren katılımcılar 4. Uluslar arası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresine katılma hakkı kazandılar.

Okul sonunda tüm katılımcılara “HKS Okulu Katılım Belgesi’’ verildi, sınavda başarılı olan katılımcıların “HKS Okulu Başarı Belgesi” İl Sağlık Müdürlükleri'ne gönderilecek.

 


 

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 5362 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim