• BIST 9758.26
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • Ankara 27 °C
  • İstanbul 23 °C
  • Bursa 25 °C
  • Antalya 25 °C
  • İzmir 27 °C

3 milyon domuz gribi aşısı stoklandı

3 milyon domuz gribi aşısı stoklandı
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 3 milyon domuz gribi aşısı stoklandığını belirterek, "Stoklanan aşılar yeni bir virüsle pandemi gündeme geldiğinde cüzi bir bedelle yeni aşıyla değiştirilecektir...

Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 3 milyon domuz gribi aşısı stoklandığını belirterek, "Stoklanan aşılar yeni bir virüsle pandemi gündeme geldiğinde cüzi bir bedelle yeni aşıyla değiştirilecektir. Bu durum bir salgın durumunda gerekli aşıya ülkemizin öncelikli olarak ulaşmasını sağlayacaktır" dedi. AKP'nin domuz gribi aşısına ödediği para CHP İstanbul Milletvekili Mehmet Sevigen'in soru önergesine Sağlık Bakanı Recep Akdağ'ın verdiği yanıt ile ortaya çıktı. 3 üreticiden toplam 43 milyon doza kadar pandemik A (H1N1) gribi aşısı temini için ön bağlantı yapıldığını belirten Sağlık Bakanı, şöyle dedi: "Bu ön bağlantı çerçevesinde ülkemize toplam 11 milyon doz aşı getirilmiştir. Kullanılmayan 5 milyon doz aşı ihtiyaç duyulan diğer aşı ve ilaçlarla değiştirilmiştir. Sonuç itibarıyla 3 milyonu kullanılan, 3 milyonu ise stoklanan 6 milyon aşı için ödeme yapılmıştır. Stoklanan aşılar yeni bir virüsle pandemi gündeme geldiğinde cüzi bir bedelle yeni aşıyla değiştirilecektir. Bu durum bir salgın durumunda gerekli aşıya ülkemizin öncelikli olarak ulaşmasını sağlayacaktır. Pandemi aşısı bedeli olarak toplam 32.2 milyon avro ödeme yapılmıştır."

-"137 MİLYON TL HARCAMA YAPILDI"-
Bugüne kadar aşı alımları için 32.2 milyon avro, tüm çalışmalar için 137 milyon TL harcandığına dikkat çeken Bakan Akdağ, "Pandeminin en yoğun olduğu dönemlerde 1.2 milyondan fazla vatandaşımız grip nedeniyle hastaneye başvurmuş, 20 binin üzerinde vatandaşımız yatarak tedavi görmüş, yaklaşık 2 bin 500'ü de yoğun bakım tedavisine ihtiyaç duymuştur" dedi.

-"BİN 200 KİŞİ HAYATINI KAYBETTİ"-
Pandemik gripten dolayı laboratuar teyitli 656 vatandaşın hayatını kaybettiğini belirten Akdağ, "Ancak Pandemi Yürütme Kurulunca yapılan projeksiyona göre tahmini ölüm sayısı yaklaşık bin 200 olarak hesaplanmaktadır" dedi.

-"OKULLARA ARA VERİLMEDİ"-
29 Ekim Cumhuriyet Bayramında okulların domuz gribi nedeniyle tatil edildiğine yönelik soruya da Sağlık Bakanı, "Bakanlığımın okullarda 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı kutlamalarının iptal edilmesi veya kutlamalara öğrencilerin katılmaması yönünde bir kararı bulunmamaktadır. Anılan tarihte pandemik gribin bazı yerleşim yerlerinde yoğun olması sebebiyle il ve ilçe hıfzıssıhha kurullarınca yerel olarak okullarda eğitime ara verilmesi kararları alınmıştır" dedi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2131 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim