• BIST 9079.97
  • Altın 2308.523
  • Dolar 32.3143
  • Euro 35.0465
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 17 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 18 °C
  • İzmir 19 °C

4. Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu

4. Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu
Sağlık Bakanlığı Tarafından 21-22 Mayıs 2010 Tarihlerinde Ankara'da 4. Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumu Düzenlenecektir.
20-21 Mayıs 2010 tarihinde Başkent ANKARA'dayız
 
4. HASTA VE ÇALIŞAN GÜVENLİĞİ SEMPOZYUMU
(20-21 Mayıs / ANKARA)
 
Sağlık çalışanlarımızın bize verdiği güç ve enerjiyle Eskişehir, Mardin ve Kırıkkale'de çok sayıda sağlık çalışanının katılımıyla gerçekleştirdiğimiz Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumlarımızın 4'üncüsünüde  20-21 Mayıs tarihlerinde başkent Ankara'da düzenliyoruz.  Ankara İl Sağlık Müdürlüğü‘nün katkıları ile yapacağımız Hasta ve Çalışan Güvenliği sempozyumu birçok yeniliği de beraberinde getirecektir.
 
Bilindiği üzere, sempozyumlarımızın ana temasını hizmet kalite standartları ile hasta ve çalışan güvenliği tebliği ekseninde önemli ve öncelikli gördüğümüz ana konuları sağlık çalışanlarımıza aktararak bu alanda hem bir farkındalık oluşturmak hem de güvenlik kültürünü sağlamaktır. Ankara ilindeki sempozyumda tüm sağlık sektörüne (kamu, özel, üniversite hastaneleri) yönelik olarak hazırlanmış tek bir standart set olan "Yeni Hastane Hizmet Kalite Standartları" ile bu çerçevede yine hazırlığı başlamış ve bitmek üzere olan "Yeni Hasta ve Çalışan Güvenliği Yönetmeliği" perspektifinden güncel ana konular değerli sağlık çalışanlarıyla paylaşılacaktır.
 
Yeni Hastane Hizmet Kalite Standartları ışığında sunacağımız hasta ve çalışan güvenliği eğitim konuları, standartların hazırlanmasına da katkıda bulunan uzman eğitimcilerimiz tarafından verilecektir. Sağlık çalışanlarına daha fazla katkı vermek ve deneyim kazandırma adına Ankara'da yapılacak sempozyum 2 günlük bir program çerçevesinde gerçekleştirilecektir. Ayrıca sempozyum katılımcılarına katılım belgesi verilecektir.
 
Güvenlik kültürünün oluşturulmasında eğitimlerin önemli bir rol oynadığını yaptığımız çalışmalarda ve sempozyumlarda gördük. Ayrıca, eğitime katılan sağlık çalışanlarımızdan aldığımız geri bildirimler bize doğru yolda olduğumuzun işaretini de vermektedir. Bundan güç alarak vereceğimiz bu eğitimlerin sürekliliğiyle de hizmette kalitenin arttırılması ve buna bağlı olarak hasta ve çalışan güvenliğinin tüm sağlık kurumlarında sağlanması hız kazanacaktır. Bu vesile ile 81 ilde yapacağımız bu eğitimlerin kendi illerinde yapılması konusunda sürekli bize teklif getiren İl Sağlık Müdürlüklerimize de ayrıca teşekkür ederiz.
 
2. Uluslararası Sağlıkta Performans ve Kalite Kongresinde yapacağımız Kurslar gibi Hasta ve Çalışan Güvenliği Sempozyumlarımızı da ücretsiz olarak yapmaktayız. Çünkü yapacağımız eğitimlerin o ilde kamu, özel ve üniversite tüm sağlık çalışanları tarafından ulaşılabilir olmasını hedefliyoruz. Bu amaçla Hizmet Kalite Standartları konusunda farkındalık oluşturmak ve kurumlarca daha doğru uygulanmasını sağlamak amacıyla Bakanlık eğitimcilerimiz 81 ilde sizlere ulaşarak rehberlik  yapmaya devam edecektir.
 
Önemle duyurulur.
 
 
 
Ankara İl Sağlık Müdürlüğü
İl Performans Kalite Koordinatörlüğü
Tel : 0312 385 97 00 / 11 22
Bu haber toplam 5113 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim