• BIST 9079.97
  • Altın 2309.877
  • Dolar 32.3385
  • Euro 35.0749
  • Ankara 17 °C
  • İstanbul 18 °C
  • Bursa 19 °C
  • Antalya 17 °C
  • İzmir 21 °C

4 yaşında ölen Pusat'ın doktoru kendini savundu

4 yaşında ölen Pusat'ın doktoru kendini savundu
Bursa'da ameliyat sırasında fazla narkozdan öldüğü iddia edilen 4 yaşındaki Pusat Kaya'nın doktoru kendini savundu.

Kulakları doğuştan kafasına yapışık olan Pusat'ın ameliyatını yapan Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Rekonstrüktif ve Estetik Cerrahi Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Profesör Doktor Ramazan Kahveci, yaşananları anlattı. Bıçak parası almadığını ileri süren Kahveci, hastanın 2 yıl önce özel muayenehanesine geldiğini hatırlattı. Şubat ayında Tıp Fakültesi'nde mesai dışı özel ameliyat yapılmasının yasaklanması nedeniyle hastayı özel hastaneye yönlendirdiğini vurgulayan Kahveci, yaşananları şöyle aktardı: "Hastayı saat 17.30 sıralarında ameliyata aldım. Operasyon 2 saat sürdü. Ameliyat sonrası çocuğun solunumu normale dönmeye başladı. Ben de eldivenlerimi çıkararak ameliyat notunu yazmaya başladım. Anestezi uzmanı hastanın başındaydı. Bu sırada çocuğun durumunun kötüleştiğini söyledi. Anestezi uzmanı yaklaşık 45 dakika çocukla uğraştı. Düzelmeyince onunla konuşarak Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Çocuk ve yoğun bakımından bir yatak ayarladım. Ailesine de ameliyat bittiği için çocuğun solunumunun iyi olmadığını ve Tıp Fakültesi'ne sevk edileceğini söyledim. Gelen 112 ambulansıyla çocuk hasta, anestezi doktoru ve yardımcı sağlık personeliyle yola çıktı. Ben de arabamla peşlerinden gittim."

Ambulansın izini kaybedip Fakülte kavşağına gittiğini sonra babanın telefonu ile Dörtçelik Hastanesi'ne döndüğünü belirten Kahveci, şöyle devam etti: "Hastanenin aciline girdiğimde aileye çocuklarının öldüğü bildirilmiş. Beni karşılarında görünce saldırdılar. Beni güvenlik görevlileri kalabalığın elinden kurtarıp laboratuvara aldı. Polis kalabalığı biber gazıyla dağıttı. Beni arka kapıdan ambulansa bindirip Tıp Fakültesi'ne sevk ettiler. Yapılan tetkiklerde parmağımda, burun ve kaburga kemiğimde kırıklar tespit edildi. Vücudumda bol miktarda darp izi de mevcut. Bir ay rapor verdi. Benim o hastaneye gitme sebebim tıbbi bir müdahale için değil, tamamen vicdani olarak, insani duygularlaydı."

Bıçak parası almadığını savunan Kahveci, "İstenen bu para, hastanın özel hastanede yapılan ameliyat ücretidir. Benim hastadan bir kuruş para almam ya da tahsil etmem söz konusu değildir. Şikayetçiyim. Yasal süreç başlamıştır. Adalet yerini bulacaktır." diye konuştu.

BAKANLIK SORUŞTURMA BAŞLATTI

Bu arada, Sağlık Bakanlığı da iddialar üzerine soruşturma başlattı. Bakanlıktan yapılan açıklamada, Pusat ile ilgili haberlerin yakından takip edildiği ve müfettiş gönderilerek soruşturma başlatıldığı vurgulandı. Açıklamada, ihmali ya da kusuru olanlar hakkında yasal işlem yapılacağı belirtildi.

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2274 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim