• BIST 8977
  • Altın 2296.158
  • Dolar 32.3236
  • Euro 35.0675
  • Ankara 18 °C
  • İstanbul 22 °C
  • Bursa 26 °C
  • Antalya 22 °C
  • İzmir 23 °C

40 derece sıcaklıkta hem fit hem dinç kalın

40 derece sıcaklıkta hem fit hem dinç kalın
Ayşe Erenel, tüm dünyada trend olan ve 40 derece sıcakta yapılan Bikram yogaya Türkleri de alıştırdı.

Demi Moore'dan Gwyneth Paltrow'a, Madonna'dan Lady Gaga'ya, pek çok dünya starının formda kalmak için uyguladığı son trend; Bikram yoga. 26 yoga pozu ve iki nefes egzersizinden oluşan, 40 derece sıcaklıkta yapılan Bikram yogayı Türkler'le buluşturan isim ise Ayşe Erenel. Bikram eğitmeni Erenel; zihinsel, ruhsal ve duygusal fayda sağlayan yoga tekniğiyle ilgili merak edilenleri GÜNAYDIN'a anlattı:

26 POZ VE 2 NEFES
Bu tekniğin kurucusu Bikram Choudhury 18 yaşında ağır bir kaza geçirmiş ve tekerlekli sandalyeye mahkum olmuş. Bikram; dönemin ünlü fizik geliştiricilerinden Bishnu Ghosh ile günde 6 saat egzersiz yapmaya başlamış. 6 ay sonunda iyileşme sağlamış.

2.5 YILLIK EĞİTİM
Bikram ile Ghosh binlerce yoga hareketi arasından Bikram'ı sağlığına kavuşturan hareketlerden 26 pozu seçerek iki nefes egzersiziyle birleştirip Bikram yoga serisini oluşturmuş.

San Diego'da günde 14 saatten 3 aylık eğitimlere katıldım. Ardından 6 ay San Fransisco ve Avrupa'ya gidip stajlar yaptım. 2.5 yıllık bir çalışma sonunda da dünyadaki altı Türk eğitmenden biri olabildim.

Bikram; sıcak odada yapılan farklı bir yoga tekniğine sahip... Başta gelenlerin yüzde 90'ı yabancıydı, şimdi ise yüzde 50'si Türkler. Başta sıcaktan şikayet edenler 3-4 ders sonra alışıyorlar.

NEDEN 40 DERECE?
Isınmış vücut, esnek vücut demektir. Vücudunuzu istediğiniz gibi yeniden yapılandırabilirsiniz.

Vücuttaki organlardan ve salgı bezlerinden fazlalıkların ve toksinlerin atılmasına yardımcı olur.

800-900 kalori harcatır.

ESAS FAYDASI ORGANLARA
Vücut ve zihin iyileşme gücünün temelini oluşturan 26 yoga pozu ve nefes egzersizlerinden oluşan Bikram, bilimsel olarak vücuttaki tüm kasları, bağları, tendonları ve eklemleri çalıştırmak üzere geliştirilmiş.

Bu yoga serisi organları, salgı bezlerini ve sinirleri harekete geçirerek sistematik olarak taze oksijen dolu kanın, vücudun tamamında dolaşmasını sağlayarak organları ve dokuları yeniliyor.

Her bir duruş sizi bir sonrakine hazırlıyor ve bir öncekinden alınan yararları arttırıyor. Bel rahatsızlıkları, astım, kas ve eklem kabiliyetinin artması, konsantrasyon ve enerji artışı gibi yararlar sağlıyor.

Uyarı: Sitemizde yer alan yazı, haber, makale, video, yorum ve tüm tıbbi bilgiler sadece genel bilgilendirme amaçlıdır. Bu bilgiler zamanla geçerliliğini kaybedebilir. Sitede yer alan bu bilgiler hiçbir zaman doktor muayenesinin yerini alamaz, doktor muayenesi ve tedavisi yerine kullanılamaz, kişisel teşhis ve tedavi yönteminin seçimi için değerlendirilemez. Bitki Ansiklopedisinde ve haberlerde yer alan bilgiler sadece bilgilendirme amaçlıdır, uzmana danışmadan bilinçsiz kullanımda ilaçlarla etkileşime girerek ciddi yan etkiler oluşturabilir, başka bir hastalığı tetikleyebilir veya bir organınıza zarar verebilir. Sağlığınızla ilgili durumlarda lütfen uzman bir doktora danışınız. Sitemiz, uzman bir doktora danışılmadan yapılan herhangi bir uygulamadan doğabilecek zarardan sorumlu tutulamaz. Sitemizi ziyaret eden, yorum yapan ve doktorlara soru gönderen kişiler, bu uyarıları kabul etmiş sayılacaktır.
Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 3281 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim