• BIST 9524.59
  • Altın 2492.107
  • Dolar 32.5437
  • Euro 34.7154
  • Ankara 16 °C
  • İstanbul 14 °C
  • Bursa 16 °C
  • Antalya 19 °C
  • İzmir 17 °C

400 kiloluk Batı Trakyalı Şerif'e Türkiye sahip çıktı

400 kiloluk Batı Trakyalı Şerif'e Türkiye sahip çıktı
Yunanistan'ın Selanik kentinde yaşayan ve ölümcül sınırda bulunduğu belirtilen 400 kiloluk obezite hastası Şahin Şerif (49), tedavi için İstanbul'a getirildi.

Sağlık Bakanlığı tarafından gönderilen obez ambulansıyla Türkiye'ye getirilen Şerif için Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde iki odanın birleştirilmesiyle özel bir oda hazırlandı. Hasta için, ağırlığını taşıyabilecek nitelikte yeni bir yatak alındı.

Tedavisi bitti Gül taburcu oluyor

Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ, Ramazan Bayramı'nda gerçekleştirdiği Batı Trakya gezisinde obezite hastası Şahin Şerif ve oğlu Tufan Şerif'le (23) tanışmıştı. Yunanistan'da obez ambulansı olmadığı için hastaneye gidemeyen, hatta evden bile çıkamayan Şerif, Bozdağ'dan yardım istemişti. Bunun üzerine Sağlık Bakanlığı, yeni hizmete giren obez ambulanslarından birini Şerif ailesi için tahsis etti. Yaklaşık 400 kilo ağırlığında olduğu tahmin edilen Tahsin Şerif, eşi ve 180 kilo ağırlığındaki oğlu Tufan Şerif, İstanbul'a getirildi.

Şerif ailesinin, Batı Trakya'dan kendilerine emanet olarak geldiğini ifade eden İstanbul İl Sağlık Müdürü Prof. Dr. Ali İhsan Dokucu, "Hastamızın kilosunu açıkçası net olarak bilemiyoruz, çünkü ağırlığı bizim obezite tartılarının standartları üzerinde. Özel bir yatağımız var. Geçen hafta itibarıyla alındı. Hastamızı rahat ettirebilecek düzeyde hazırlandı." açıklamasını yaptı. Şişli Etfal Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Prof. Dr. Abdülkadir Ünsal ise, "İki odayı birleştirerek hastamızın kullanabileceği hale getirdik. Ailesi ile beraber kalacak. Endopi hocamız ve genel cerrahi hocamızın gözetiminde tedavisi başlamış durumda." değerlendirmesini yaptı. Tedaviyi üstlenen ekipten Prof. Dr. Mehmet Mıhmanlı da, Şahin Şerif'in ölümcül obez denilen sınırda olduğunu dile getirerek, "Öncelikle hastamıza diyet ve konseraptı tedaviler uygulanacak. Bir yandan cerrahiye hazırlanacak. En son belki cerrahi girişim uygulanacak. Cerrahi girişimle fazla kiloların yüzde 60'ını kaybedeceğiz." bilgisini verdi.

Hizmet sektörüne 150 milyar dolarlık teşvik

'TEDAVİM BAŞLIYOR, SANKİ RÜYADAYIM'

Tedavisi için yardım eden Başbakan Yardımcısı Bekir Bozdağ'a teşekkür eden Şahin Şerif ise, "Sağ olsunlar, geldiğimden beri sayın hocalarım, sayın bakanlarım hepsi ilgilendi. Hiç tartılmadım. İlk defa öğreneceğim. Rüya gibi geldi bana. Bakan evime geldi. Ziyaret etti bizi. Oğlum da 180 kilo. Tedavimiz başlayacak. Bir eksiğimiz yok." şeklinde konuştu. Babası gibi obezite tedavisi görecek olan Tufan Şahin de, "Allah razı olsun. Herkese çok teşekkür ediyorum." dedi.

İşveren Uygulama Tebliği

Kaynak: Haber Kaynağı
Bu haber toplam 2321 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
EDİTÖRÜN SEÇTİKLERİ
Tüm Hakları Saklıdır © 2006 Sağlık Aktüel | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : (0216) 606 17 18 - (0224) 334 1 335 | Faks : (0216) 606 17 19 | Haber Yazılımı: CM Bilişim